Al Bundy Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Oto co wystrugalem to sa kolejne etapy produkcji, bloczek nie jest w pelni skonczony, musze wykonczyc podstawe i matowienie plexi. dla ciekawych, robie tak, bo w czasie pracy pekla mi plexi i w zwiazku z tym olalem troche wyglad. wewnatrz jest taki maly radiatorek jak ma mechlin w "bloku z odpadkow" podstawa 2mm, a finy sa rozchylone w wachlazyk zeby obnizyc opory. testow jeszcze nie robilem. aha, bloczek sie swieci, niestety nie moge takowej foty zapodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 No nie powiem wygląda to strasznie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 No nie powiem wygląda to strasznie 8Ohaha wiem ale to nie wykonczony, jak skoncze bedzie lux, zreszta, podstawy po zalozeniu nie widac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 do czego to chcesz używać? 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Może nie wygląda zbyt ładnie, ale popieram idee robienia bloków własnoręcznie! Gotowy blok może kupić każdy. Szkoda, że nie mam frezarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 No nie powiem wygląda to strasznie 8Ohaha wiem ale to nie wykonczony, jak skoncze bedzie lux, zreszta, podstawy po zalozeniu nie widac :Dwidze że cię przekonałem do założenia topicu dla mnie bloczek dobry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 imo nie bedzie to zbyt wydajne ale zobaczymy :D ogolnie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Według mnie będzie wydajne bo to co odprowadza ciepło z procesora to taki radiator zdjęcie zrobił mechl!n :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Wygląda... ciekawie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Nie mogę rozszyfrować zdjęć :oops: . Kawałek radiatora i to białe wokoło- to podstawa? Co to jest to białe? Klej? Spód zrobiony z plexy, wycięty otrów i wklejony ten kawałek? Pytam, bo nie mogę tego wywnioskować z Twoich zdjęć a opis zamieściłeś szczątkowy :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Nie mogę rozszyfrować zdjęć :oops: . Kawałek radiatora i to białe wokoło- to podstawa? Co to jest to białe? Klej? Spód zrobiony z plexy, wycięty otrów i wklejony ten kawałek? Pytam, bo nie mogę tego wywnioskować z Twoich zdjęć a opis zamieściłeś szczątkowy :wink: . Ja ci powiem to białe to szpachla a pod nią blok jest uszczelniony klejem epoksydowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Może nie wygląda zbyt ładnie, ale popieram idee robienia bloków własnoręcznie! Gotowy blok może kupić każdy. Szkoda, że nie mam frezarki ;) zwykla wiertartak tez loox jest:)) pare godzin i mozna cos wyskrobac:) sam pamietam jak sie bawilem w robienie bloku:)) fajna zabawa ale meczaca troche ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 na 3 fotcie widac kanal uormowany z blachy (nie aluminiowej) az eby reszta byla w miare rowna, zalalem to klejem epoxydowym, a poteem szpachla (szpachla jeszcze nie skonczona) aha, jak jest ten radiator, to on ma te finy delikatnie rozchylone na boki, teore3tycznie zmniejszy to opory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 :arrow: SZCZERY HARDCORE :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Paskudnie wyglada, ciekawe jak dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Paskudnie wyglada, ciekawe jak dziala :DCiekawe czy dziala :?: ;-) Mam nadzieje, ze nie bedzie pozniej topicu o kolejnym zalanym kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 no dla mnie to tez koszmarnie wyglada a i wydajnosc tego cuda tez bedzie cudaczna chyba - no ale zobaczmy OT: jutro w koncu robie blok na grafe ;]] na szczescie caly z miedzi bez jakis szpachli itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 pierwsy na świecie blocek o odmiennej budowie (no, pierwszy w polsce, na świecie już był o odmiennej budowie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 IMO takim gowienkiem to moze chlodzic se conajmniej hmmmm ... wogle tego nie podlaczaj az strach, zero doslownie zero powierzchni odporwadzania ciepala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 IMO takim gowienkiem to moze chlodzic se conajmniej hmmmm ... wogle tego nie podlaczaj az strach, zero doslownie zero powierzchni odporwadzania ciepala.ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem. toz nad tym jest mocno ufinowane. zreszta, ja juz tym chlodzilem wiec nie rozumiem tego postu. i przynajmniej zrobilem cos innego jak cpc mod... twoj bloczek pracuje w trybie puszki po sardynkach, a w innych cieplo jest oddawane tylko nad jadrem poprzez finy, (wyjatkie,m sa bloki wiercone) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 IMO takim gowienkiem to moze chlodzic se conajmniej hmmmm ... wogle tego nie podlaczaj az strach, zero doslownie zero powierzchni odporwadzania ciepala.rotfl ten co urzywa CPC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 tyle ze ten uklad CPC schlodzi kazdy dostepny oraz kazdy przyszly procesor bo 150W ciepla nie robi dla niego wrazenia choc repa CPC jest tak zjechana ze nie mamy wogle o czym mowic I DOBRZE. powracajac do bloku bandego. Dobrze ze typ ma chec cos kombionowac ale idzie nie w tym kierunku, bo taki blok bedzie wydajny przy malym obciazeniu choc jak kto lubi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 sysak, czy ty wiesz chociaz jak dzialaja bloki? cieplo jest oddawane tylko poprzez finy, reszta miedzi jest po to zeby latwo sie montwalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 mowilem ze nie zapodam foty podswietlenia: klamalem :D po podswietleniu nie wyglada zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 tyle ze ten uklad CPC schlodzi kazdy dostepny oraz kazdy przyszly procesor bo 150W ciepla nie robi dla niego wrazenia choc repa CPC jest tak zjechana ze nie mamy wogle o czym mowic I DOBRZE. powracajac do bloku bandego. Dobrze ze typ ma chec cos kombionowac ale idzie nie w tym kierunku, bo taki blok bedzie wydajny przy malym obciazeniu choc jak kto lubi :D BUAHAHAHAHAHA Sorx :P :D ALe :lol: zapodales teraz stary... 150W ciepla nie robic wrazenia moze na kaskadzie berkuta :P, a nie na CPC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Al Bundy> moze nie trzeba bylo dawac fotek przy oswietleniu, ta ostania IHMO jest najepsza rotfl :D Zeby nie bylo ze sie czepiam. Plus za checi ze chciales sie zabrac za samodzielne zrobienie bloku, ale no coz. Ja mam opinie ze jak cos robic to dobrze a nie naka prowizora, zwlaszcza ze chcesz chlodzic sprzet ktory kosztował pare $$ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 tyle ze ten uklad CPC schlodzi kazdy dostepny oraz kazdy przyszly procesor bo 150W ciepla nie robi dla niego wrazenia choc repa CPC jest tak zjechana ze nie mamy wogle o czym mowic I DOBRZE. powracajac do bloku bandego. Dobrze ze typ ma chec cos kombionowac ale idzie nie w tym kierunku, bo taki blok bedzie wydajny przy malym obciazeniu choc jak kto lubi :D BUAHAHAHAHAHA Sorx :P :D ALe :lol: zapodales teraz stary... 150W ciepla nie robic wrazenia moze na kaskadzie berkuta :P, a nie na CPC :P Spider olej tego pana , on juz mial swoje 5 minut na tym forum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 blok -lol wykonanie-lol jednak gratuluje ci bo wytrwałęś do konca .. przed załozeniem sprawdz z 8x szczelnosc i nie zapodawaj 2v na proca od razu :P licze ze nie jeset to twój ostatnio blok i cos jeszce nam pokarzesz kiedys :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 licze ze nie jeset to twój ostatnio blok i cos jeszce nam pokarzesz kiedys :)oj pokaze, zdziwicie sie ;p tzn niektorzy sie zdziwia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Czekamy z niecierpliwoscia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...