Skocz do zawartości
Al Bundy

Bundy CPU blok V5.0 [56k warning]

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie wygląda zbyt ładnie, ale popieram idee robienia bloków własnoręcznie! Gotowy blok może kupić każdy.

Szkoda, że nie mam frezarki ;)

No i w sumie to jest idea OC aby zrobic jak najwiecej za jak najmniej a nie taki gostek wypadnie z portfelem grubosci BIG MAC`A i nazywa sie overclockerem bzdury. Ja was podziwiam za takie dzialanie jak bym mial dostep do przyrzadow ktore sa potrzebne do robienia bloku to pewnie sam bym sobie zrobil bo to jest naprawde swietna frajda czyz nie ?:)

Pozdrawianki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w sumie to jest idea OC aby zrobic jak najwiecej za jak najmniej a nie taki gostek wypadnie z portfelem grubosci BIG MAC`A i nazywa sie overclockerem bzdury. Ja was podziwiam za takie dzialanie jak bym mial dostep do przyrzadow ktore sa potrzebne do robienia bloku to pewnie sam bym sobie zrobil bo to jest naprawde swietna frajda czyz nie ?:)

Pozdrawianki

sluchaj bloczek domowymi sposobami nie tak trudno zrobic, trzeba miec troche samozaparcia, ja ten zrobiłem właśnie z radiatora bo nie mam dostępu do narzędzi. aha, może byłby ładniejszy żeby mi plexi nie pękła.

Pozdrawiam

PS: takie oszołomy jak sysak wszędzie się znajdą.

PS: Sys@k, ja ci do topica nie wpakowałem fotek chłamu to i ty mi nie wklejaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Al Bundy, nikt nie powiedzial ze Ci co kupuja bloki gotowe sa the best (sam tak robie), pisalem wczesniej ze chwali Ci sie ze sam zrobiles blok, ale przeciez przy lepszym przemysleniu sprawy, przy uzyciu tych samych materiałów, oraz przy poswieceniu odrobine wiecej czasu mozna bylo wykonac ladniejszy blok :) Tylko tego sie czepiamy, bo z wydajnoscia sie nie ma co wypowiadac na razie dopoki nie podasz tempetarur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TE CHLODZENIE JEST THE BEST

Dołączona grafika

Dołączona grafika

wężyki wyglądają mi na old schoolowego szlałfa :lol:

a na fotce dwa pieknie sie prezentuje ten blok, zwłaszcza łaczenia podsaw, w porównaniu do bloku Al Bundiego Twój wygląda śmiesznie, i zrobiony chyba był przez ślepego artyste :lol: :lol:

@Al fajnie ten bloczek wyszedł, mimo iż super wydajny niebedzie ;) ale ma to coś w sobie co pozawala sie podobać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wężyki wyglądają mi na old schoolowego szlałfa :lol:

a na fotce dwa pieknie sie prezentuje ten blok, zwłaszcza łaczenia podsaw, w porównaniu do bloku Al Bundiego Twój wygląda śmiesznie, i zrobiony chyba był przez ślepego artyste :lol:  :lol:

@Al fajnie ten bloczek wyszedł, mimo iż super wydajny niebedzie ;) ale ma to coś w sobie co pozawala sie podobać ;)

podstawa

patrzy z zewnatrz ehhhh :lol: blok jest krzywy to fakt bo te nowe bulbo bulbo nie chcialy sie zmiescic 8) , a jak juz do tego: ''old schoolowego szlałfa '' masz na zachete kolejny revision choc te stare byly duzo lepsze

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście popieram ideę samodzielnego robienia bloczków, ale niestety do tego też kasy trzeba mieć. Samodzielne wykonanie własnego WC też daje dużą satysfakcję.

Wymyśliłem patent jak na aquaela 650 z tym wąziutkim wyjściem założyć Cell Fasta 10/12.

Mój drugi patent to sposób na prostowanie załamanego węża.

No i wreszcie schłodziłem moją grzałę do 58 stopni w stresie, co przy takiej pompce jest świetnym rezultatem na paście titana.

Założę się że przy atmanie 305 i AS5 zszedłbym poniżej 50 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi