Sopran Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witam, Kupiłem niedawno Athlona Mobile AXMH2200FQQ3C. Wyjąłem wysłużonego 1700+ (palomino) założyłem tego nowego i włączam kompa...wiatraki ruszyły, cdrom zakręcił, twardy zaskrobał raz drugi i trzeci i nic...nie piknął, monitor nawet sygnału nie dostał...wciskam reset - to samo...przycisk power na obudowie nie działa - musiałem wyłaczyć kompa włącznikiem z tyłu zasilacza. Zamieniłem z powrotem procki...odpalił normalnie :D ...w biosie ustawiłem CPU HOST CLOCK CONTROL na Enable...założyłem tego mobila...włączam i początek jak deja vu ale po chwili zaskoczył. Bios rozpoznał go jako Athlon 4 8O i ustawił na 6x100MHz. Winda wstała. Dipy na płycie od FSB i mnożnika ustawione na auto. Vcore w biosie też na auto - powinno być 1.45V a płyta podaje mu 1.65V !!! Każda próba ustawienia FSB na 133 kończy się tym że komp nie wstaje!! Co ciekawe poszedł na 132 tyle że razy 6. Ustawiłem na dipach 14x100 i wstał. A na 133 nie chce!! Chociaż to jego fabryczne ustawienie. Reszta kompa: Płyta Gigabyte GA-7VAX-A ostatni bios F3 Chłodzenie miedziany Titan TTC-CU9TB/SC + 4x80mm w obudowie Kingston DDR 512MB PC2700 Chieftec HPC-360-202 Gf 3 Ti200 Czy ma ktoś pomysł jak to ustawić? A może wogóle sie nie da na tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopran Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Dzięki za pomoc - GENIUSZE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Spróbój ustawić go na FSB 166.... np. 11x166 [1826 Mhz] No i jak możesz to ustaw mu w bisoie te 1,45 V..... Tak mi sie przynajmniej wydaje... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 1.najpierw bym sprawdzil czy cooler jest dobrze zalozony. 2.sprobuj ustawic w biosie odpowiednie napiecie. 3.potem sprawdzilbym czy ten bios rzeczywiscie jest najnowszy,jezeli jest to wgralbym starszy. moj kumpel ma plyte gigabyta i po wgraniu najnowszego biosiku np. wiatraki mu nie ruszyly. 4.sprawdzilbym procka na innym sprzecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Fakt nie pomyślałem o tym.... Najpierw sprawdz twojego proca u jakiegos kumpla..... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...