Skocz do zawartości
Plumpi

!!!Duron 1.3 Vs. Athlon XP 1800+!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie mi jaki procesor wybrać!!! Składam komputer do celów przeważnie natury biurowej mam dylemat jaki procesor mam wsadzić z wyżej wymienionych. Czy jeśli wsadzę Durona to będzie bardzo duża różnica wydajności w porównaniu do Athlona?? Czy lepiej złożyć kompa na Celeronie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie mi jaki procesor wybrać!!! Składam komputer do celów przeważnie natury biurowej mam dylemat jaki procesor mam wsadzić z wyżej wymienionych. Czy jeśli wsadzę Durona to będzie bardzo duża różnica wydajności w porównaniu do Athlona?? Czy lepiej złożyć kompa na Celeronie??

Jak ci zależy na cenie to bierz Durona, a takie porównania nie mają sensu - to całkiem inne procesory. A co do Celerona, to jego żywot się już skończył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do biura to Duron. Antek z Duronem to tak jak za matki komuny 125p i 126p z fabryki AMD Żerań. Który większy i wygodniejszy, a który tańszy - bo to w biurze ważne. Praca biurowa jest jak jazda na krótkich dystansach, a do tego wystarczy 126p. Bierz STANOWCZO Durona. Jeżeli w grę wchodzi połączenie z internetem, to możesz pomyśleć o Athlonie. Jego znacznie trudniej zwiesić przez ataki z zewnątrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci Athlon w maszynie do pisania? Bo do tego glownie sluza kompy w biurach. Zamiast myslec o procku (kup cos taniego - Duron 900 or 1000) zainwestuj w dysk (szybki,cichy i duzy) i ram bo to sie moze w biurze przydac oraz tania w eksploatacji (nie zakupie :wink: ) drukarke ... uf ale sie rozpedzilem .. te pifoo jednak uskrzydla :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do biura wystarczy Celeron 400 + 128MB RAM (nie wspomnę już o takim mocarzu jak Duron 600).

Jak chcesz mieć sprzęt z nowych części to bierz najtańszy procek (Duron 1,2 - słabsze są tylko minimalnie tańsze). Ja obecnie ciągnę na celku 433 @525 i uważam, że to rakieta (fakt, że z szybkim dyskiem i 128 MB RAM)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Jeżeli w grę wchodzi połączenie z internetem, to możesz pomyśleć o Athlonie. Jego znacznie trudniej zwiesić przez ataki z zewnątrz.

:o 8O MEGA LOL :lol: :lol: :lol:

to ja polecam PII 350 on mi sie nigdy nie zawiesil przez internet :lol: :lol: :lol: a mialem go ponad rok - zawiesil sie tylko 3x jak sprawdzalem jaka wytrzyma max. temp. traktujac ten procek goracym powietrzem z suszarki do wlosow 8O :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zawiesil sie tylko 3x jak sprawdzalem jaka wytrzyma max. temp. traktujac ten procek goracym powietrzem z suszarki do wlosow  8O  :)

To jest dopiero MEGA LOL - jedni wstawiaja kompa do lodowki (albo lodowne do kompa) inni bawia sie suszarkami. Nic dodac nic ujac. LOL! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w grę wchodzi połączenie z internetem, to możesz pomyśleć o Athlonie. Jego znacznie trudniej zwiesić przez ataki z zewnątrz.

Hyhyhyhyhy :) To mnie rozbawiles :D

:lol: Lisek ty się nie znasz :lol: nie słyszałeś o tym no wiesz :mrgreen:

a tak serio to dawno tak się nie śmiałem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loloplololololol  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O 

mhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ale sie zbrechtalem, czlowieq lepiej sie zarejestrooj ponownie, bo ci nie dam spokoju ;)

do mnie piszesz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Athlona - wiadomo, że wystarczyłby jakiś Celeroin, ale skoro pytasz tzn., że cena nie gra roli więc bierz namocniejszego z tych trzech, czyli Athlona :) Wydajności nigdy za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... no i jego najtrudniej zawiesić przez ataki z zewnątrz  :wink:  :wink:  :wink:

no właśnie te ataki to poważna sprawa :mrgreen:

Bosh... dzieki Bogu mi jeszcze nikt nie zaszkodzil ATAKAMI Z ZEWNATRZ Ale wzmoge moja czujnosc... Wrog nie spi :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie te ataki - zwlaszcza w biurze - to straszna rzecz, notorycznie przeciez atakuje kompy pismakow i tylko patrze czy nie ma athlona - bo jak ma to zaraz zwijam skrzydla - brrrrr te Athlony :lol: - kurde dawno nie mialem tak dobrego konca dnia... a tak powaznie - popieram zakup Durona i czegos dodatkowo, bo na Athlona szkoda pieniedzy do biura a jesli nawet zcasem w cos zagrasz to i tak starczy z nadmiarem. Moze zainwestowac w karte grafiki, a moze jakis dzwiek kupic (to sie w biurze przyda). O Celeronie na wstepie zapomnij - nie rozwojowe swinstwo. POwodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin - mysle ze w biurze nie ma to ABSOLUTNIE znaczenia - mam u siebie w pokoju (biurowym) az trzy DURONY i mi to nie przeszkadza, a wrecz jestem dumny z tego ze mam nie jakies tam celki tylko wlasnie AMDeki. Zreszta na Celeronach nie chodzi poprawnie delphi - wiec nie ma o czym mowic. Mozliwe ze sam zainteresowany Delphi nie bedzie uzywal - ale nadal polecam mu Durony. Intel co chwilke zmienia podstawki i w zwiazku z tym plyty, celek zreszta juz szybko odejdzie do lamusa, natomiast DURON ma przed soba swietlana przyszlos - niebawem nadejdzie przeciez BARTON. eeeech... ja tu sie rozgadalem a to juz do domu czas najwyzszy :) Do zobaczenia w poniadzialek :) SMIERC MONOPOLISTOM (czyt. Intel, TP S.A. i tym podobne ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin - mysle ze w biurze nie ma to ABSOLUTNIE znaczenia - mam u siebie w pokoju (biurowym) az trzy DURONY i mi to nie przeszkadza, a wrecz jestem dumny z tego ze mam nie jakies tam celki tylko wlasnie AMDeki. Zreszta na Celeronach nie chodzi poprawnie delphi - wiec nie ma o czym mowic. Mozliwe ze sam zainteresowany Delphi nie bedzie uzywal - ale nadal polecam mu Durony. Intel co chwilke zmienia podstawki i w zwiazku z tym plyty, celek zreszta juz szybko odejdzie do lamusa, natomiast DURON ma przed soba swietlana przyszlos - niebawem nadejdzie przeciez BARTON. eeeech... ja tu sie rozgadalem a to juz do domu czas najwyzszy :) Do zobaczenia w poniadzialek :) SMIERC MONOPOLISTOM (czyt. Intel, TP S.A. i tym podobne ;) )

Ta jego przyszlosc skonczyla sie jakies 2 miesiace temu z chwila gdy przestali go produkowac ;)

Ale wiem o co ci chodzi, za rok mozna bedzie tam wstawic XP za smieszne pieniadze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... no i jego najtrudniej zawiesić przez ataki z zewnątrz  :wink:  :wink:  :wink:

KURDE musze kupic Athlona bo sie strasznie boje teraz jak sie dowiedzialem, tzrese sie nawet jak poczte sprawdzam :wink: :wink: :wink:

ja tesh, to chyba jakas epidemia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...