Skocz do zawartości
erio

XP1600+ @ 2100+ @ D5TB @ FSB165 @ KT266 & kwestia 1/5

Rekomendowane odpowiedzi

No to nieqlturalnie mowiac : doopa  8O  :cry:

zbita. Chociaz i tak nie bedzie duzej roznicy w przyszlosci w grach pomiedzy AXP 1900+ a 2600+. Przelomem dopiero bedzie Hammer wiec nie ma potrzeby zmieniac plyty IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nieqlturalnie mowiac : doopa  8O  :cry:

zbita. Chociaz i tak nie bedzie duzej roznicy w przyszlosci w grach pomiedzy AXP 1900+ a 2600+. Przelomem dopiero bedzie Hammer wiec nie ma potrzeby zmieniac plyty IMHO.

No tak , ale wiesz, zawsze mialo sie ta swiadomosc , a teraz ? 8O

Ehhh .....................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu Duncan twierdzi ze chipset jest odpowiedzialny za dzielnik i jezeli mamy plyte na Kt333 to posiadamy dzielnik PCI 1/5

Skoro tak personalnie ;)

Chodziło mi o to, że jeżeli chipset maksymalnie obsługuje 1/4 to nawet jeśli PLL obsługuje wyższe to nic to nie da ! W drugą stronę to zależy tylko od projektantów.

Tak przy okazji to gratuluje wykonanej pracy!

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu Duncan twierdzi ze chipset jest odpowiedzialny za dzielnik i jezeli mamy plyte na Kt333 to posiadamy dzielnik PCI 1/5

Skoro tak personalnie ;)

Chodziło mi o to, że jeżeli chipset maksymalnie obsługuje 1/4 to nawet jeśli PLL obsługuje wyższe to nic to nie da ! W drugą stronę to zależy tylko od projektantów.

Pozdrawiam,

Gratulowac nie ma czego z tym PLLem to nasz wszystkich w blad wprowadzil wasz szanowny "znawca" redaktor naczelny. W ogole ten tweak jakis dziwny TESTY SA ZUPELNIE INNE w jednym inny wynik w drugim inny ( jakby sponsorowane lub wygrywa to co kto lubi :) ) . Np. popatrzmy tutaj na test Sherlocka gdzie porownany zostal AXP 1900+ do P4 2,13 w nim wyraznie widac ze w RTCW przewaga P4 na Athlonem jest baaardzo mala prawie jej nie ma w ogole Dołączona grafika

A tu znow mamy test liska tym razem AXP 2200+ kontra P4 2.13

Dołączona grafika

Tu widaz duuuzo wieksza przewage P4 2.13 nad AXP 2200+. Czyli mniej Według redaktorów Tweak.pl AXP 1900+ jest lepszy niz AXP 2200+ Ktos powie ze Sherlock testowal na GF4TI a lisek na R8500 ale to Ma MALE ZNACZENIE procesory byly porownywane na tej samej karcie Watpie w to Zeby P4 tak duzo lepiej skalowalo sie z Radeonem 8500!! wrecz jest to niemozliwe. Ktos moglby jeszcze powiedziec ze EPX 8K3A ma gorsza wydajnosc od 8KHA+ zgadzam sie ale na 8K3A byly DDR PC2700 a na 8KHA+ PC2100!!. Sam nie wiem moze nasi szanowni redaktorzy to wytlumacza???. MI NA TO WYGLADA ZE TWEK JEST STRONNICZY ALBO KTOS TU NIE UMIE ROBIC TESTOW. (aha obie plyty pod P4 byly na SiS 645). W OGOLE NIE MA CO GADAC O KARTACH BO TO BYLY TESTY PROCKOW NA TEJ SAMEJ KARCIE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak personalnie ;)

Pozdrawiam,

Gratulowac nie ma czego z tym PLLem to nasz wszystkich w blad wprowadzil wasz szanowny "znawca" redaktor naczelny. W ogole ten tweak jakis dziwny TESTY SA ZUPELNIE INNE w jednym inny wynik w drugim inny ( jakby sponsorowane lub wygrywa to co kto lubi :) ) . Np. popatrzmy tutaj na test Sherlocka gdzie porownany zostal AXP 1900+ do P4 2,13 w nim wyraznie widac ze w RTCW przewaga P4 na Athlonem jest baaardzo mala prawie jej nie ma w ogole Dołączona grafika

A tu znow mamy test liska tym razem AXP 2200+ kontra P4 2.13

Dołączona grafika

Tu widaz duuuzo wieksza przewage P4 2.13 nad AXP 2200+. Czyli mniej Według redaktorów Tweak.pl AXP 1900+ jest lepszy niz AXP 2200+ Ktos powie ze Sherlock testowal na GF4TI a lisek na R8500 ale to Ma MALE ZNACZENIE procesory byly porownywane na tej samej karcie Watpie w to Zeby P4 tak duzo lepiej skalowalo sie z Radeonem 8500!! wrecz jest to niemozliwe. Ktos moglby jeszcze powiedziec ze EPX 8K3A ma gorsza wydajnosc od 8KHA+ zgadzam sie ale na 8K3A byly DDR PC2700 a na 8KHA+ PC2100!!. Sam nie wiem moze nasi szanowni redaktorzy to wytlumacza???. MI NA TO WYGLADA ZE TWEK JEST STRONNICZY ALBO KTOS TU NIE UMIE ROBIC TESTOW. (aha obie plyty pod P4 byly na SiS 645). W OGOLE NIE MA CO GADAC O KARTACH BO TO BYLY TESTY PROCKOW NA TEJ SAMEJ KARCIE!

Widze ze tristan sie pojawil i znowu rewolucja :D. Ale szczerze mowiac to masz racje i jestem ciekawy jak to sie stalo, ze te wyniki tak odstaja od siebie :?: Jakis przekret :idea: :twisted: Chyba tak :evil: 8O :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze tristan sie pojawil i znowu rewolucja :D. Ale szczerze mowiac to masz racje i jestem ciekawy jak to sie stalo, ze te wyniki tak odstaja od siebie  :?:  Jakis przekret :idea:  :twisted:  Chyba tak  :evil:  8O  :x

Tristan sie pojawil zeby wyjasnic sprawe dzielnikow na ktora jak wydac bylo nikt oprocz Duncana i RaVa666 nie potrafil odpowiedziec (jak kogos pominolem to sorx) tak tu lamersko :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem Lamą z Peru ! Wiec może mi ktoś powie po co wy to wszystko robicie !? Jak czytam ile razy okna się zawiesiły i były z tym czy z tamtym problemy , to zachodzę w głowę w imię czego i o co walczycie ? O słupki w benchmarku !!??? 0 10 % większą szybkość ? Warto kosztem stabilności ? Czy nie lepiej kupić nowy procek ( znów pytanie po co ) ? O co w tym ( overclockingu) chodzi ? Sławę pieniądze Idee ? Jak mi coś tnie to kupuje lepszy sprzęt a stary do żyda. Hmm? może naprawdę to ma sens i wydajność wzrasta o 30-50 % ! Niestety do tej pory nie spotkałem nikogo komu wzrosła ! Natomiast znam paru co zamiast kupić nowy sprzęt podkręcali i teraz nie maja ani starego ani nowego , bo ich zabiegach towar made in china umarł jak towarzysz MAO !

Pozdrawiam i czekam na uświadomienie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem Lamą z Peru ! Wiec może mi ktoś powie po co wy to wszystko robicie !? Jak czytam ile razy okna się zawiesiły i były z tym czy z tamtym problemy , to zachodzę w głowę w imię czego i o co walczycie ? O słupki w benchmarku !!??? 0 10 % większą szybkość ? Warto kosztem stabilności ? Czy nie lepiej kupić nowy procek ( znów pytanie po co ) ? O co w tym ( overclockingu) chodzi ? Sławę pieniądze Idee ? Jak mi coś tnie  to kupuje lepszy sprzęt a stary do żyda. Hmm? może naprawdę to ma sens i wydajność wzrasta o 30-50 % !  Niestety do tej pory nie spotkałem nikogo komu wzrosła ! Natomiast znam paru co zamiast kupić nowy sprzęt podkręcali i teraz nie maja ani starego ani nowego , bo ich zabiegach towar made in china umarł jak towarzysz MAO ! 

Pozdrawiam i czekam na uświadomienie !

Kolego ...........

Masz racje, chodzi nam o slawe (wiesz : wywiady, autografy, wizytyw zakladach pracy) , pieniadze i ideee (zwlaszcza Meritum)

Jezeli chcesz sie wypowiadac o overclockingu, to poczytaj troszke wiecej postow i osiagow naszych userow.

Qva nie moge pisac, gosc rzucil mnie na kolana (nie siegam do klawiszy :mrgreen: )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uzurpuje sobie prawa do wyrażania autorytarnych opinii ! Przeczytałem posty powyżej i zadałem pytanie ( może ciut głupie)! Mylić się jest rzeczą ludzką ? Fakt nie zadałem sobie trud i nie przeczytałem wiele o podkręcaniu ! Kupiłem radeon 8500 i facet w sklepie powiedział że, ?można ją zajebiście kręcić? i podał mi adres waszej stronki ! Wiec czytam i czytam i co same problemy ! Ok. trudno się dziwić żeby na forum były peany o genialnych overclockerach ! Zadałem więc proste i naiwne pytanie CZY WARTO ?

Tylko głupiec nie zmienia poglądów !

Ma nadzieje że moc wróci do Ciebie J i sięgniesz do klawiatury ! ( jasno i wyraźnie napisałem ze jestem profanem )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, naladowany pozytywna energia, siegam do klawiszy :)

Wiec na poczatek powinienes duuuzo poczytac o podkrecaniu --> polecam posty naszego forum :)

Na szybko powiem ci tyle ze : da sie krecic tak zeby uzyskac duzy wzrost wydajnosci (popatrz na sigi userow) majac przy okazji kompa rock stable.

Zycze udanego krecenia i dobrych osiagow we wzroscie wydajnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.

:D

.

Durek 600@1050 (a w planach wiecej i zmiana FSB na 166) to 75% wiecej mocy procka...Do tego Rasniecie Radka z 275/275 na 300/300 kolejny zysk no i chocby timingi pamieci ktore po z najgorszych opoznien podniesc mozna na najlepsze to wedlug mnie jakies skromne 100% lacznie szybciej od nie "Tweakowanego" kompa :-]].Niewarto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...