Skocz do zawartości
marcinsz0

system "gubi" adres IP i zrywa polaczenie internet

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem juz co się dzieje ,raz na jakiś czas system windows XP nie potrafi ustanowić mojego adresu IP , w polaczeniach sieciowych i opcji stan pisze "nieprawidłowy adres IP" , adres ip oczywiście 00000000 ,maska podsieci tez same 0000000 , nie pomaga "napraw" nie potrafi uzyskać mojego IP

nie jest to wina mojego dostawcy internetowego bo po zresetowaniu komputera wszystko wraca do normy

co jest ???? dodam iz jest to bardzo denerwujace szczególnie gdy zostawiam komputer właczony ,przychodze a tu brak polaczenia i nic sie nie sciąga :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez nad tym myslalem ,teraz mam automatyczną konfigurację ,ale u mnie raz na jakis czas zmieniają się bramy i maski ,wiec tez bedzie problem ,admin sieci tez kazał zostawic wszystko na AUTO ,

cos mi sie wydaje ze cos sie wiesza albo jakaś usługa albo sterownik karty sieciowej bo przy probie naprawy polaczenia okienko "stanu "polaczenia sie wiesza i nie reaguje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jezeli Twoj modem kablowy posiada wyjście USB i jezeli Masz taki kabel

spróbuj to podłaczyc przez USB.

Zrób to przy wylączonym kompie i modemie zeby serwer przydzielił Ci

IP.

Włacz kompa i modem.

I sprawdz teraz .W ten sposob dowiesz sie czy jest to wina karty sieciowej.

Pozdrawiam

Update

A tak przy okazji Sprawdzaj sobie co pewien czas czy serwer przydziela

Ci różne IP.

Jezeli nie ustaw recznie konfiguracje tcp/ip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update 

A tak przy okazji Sprawdzaj sobie co pewien czas czy serwer przydziela 

Ci różne IP. 

Jezeli nie ustaw recznie konfiguracje tcp/ip

To raczej nie polecana metoda. U mnie na kablowce ip zmienia sie raz na miesiac albo i rzadziej, czasami zmieni mi sie tez lacze (mamy 2, jedno z tepsy, drugie z sieci man), a w takim przypadku zarowno brama jak i dns'y moga nie odpowiadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi