Grzechu Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Więc tak: plexe giąłem sam tzw. HOT GUNEM czyli opalarką do farby. Klejona jest distalem. Głównie zalezy mi na estetyce więc pomalowałem finy i zbiorniczki. Miejsca na krućće i kolanka są nagwintowane (3/8") także moge wkręcić każdą złączke jaką chce. Oto fotka w nocy: PS dzięki wielkie za miłe słowa. Aha to jeszcze nie koniec :twisted: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Widział ktoś moją szczęke? Za zwrot będe wdzięczny... :D Piękności Grzechu wyrabiasz.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 nio... Grzechu ma talent :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 8O 8O 8O 8O bosko. Czekamy na dalsze efekty szaleństw Grzecha ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Fajnie fajnie :) Jeżeli utrzymasz całą budę w takim klimacie i włożysz tyle roboty co tutaj to naprawdę będzie czym się pochwalić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Można prosić wymiary tej nagrzewnicy, szukam czegoś do Enlighta a tam jest raczej mało miejsca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 17x16.5cm bez krućców. Sory, że tak długo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Mam kilka pytań do Grzecha mianowicie :arrow: gdzie ten opis na wathercooling :? :arrow: zrobiłeś jeszcze jakieś bloki w tym czasie :D :arrow: jak domowymi sposobami to że finy są wyżej niż podstawa sam robie bloki i nie wyobrażam sobie tego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Ja nie wiem, jak mozna coś zrobić ręką, żeby było równe, ładnie wyglądało i estetycznie. Zawsze jak cos robie manualnie to dosłownie na odwrót. Nigdy nie mam cierpliwości ale widze ze Tobie Grzechu wychodzi to super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 :( :( ja tez chce tak umiec :).... Normalnie pieknie... Masz talent Oby tak dalej i czekamy na pelne wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 O mój temat powrócił :D No dobra więc od początku: - opis na watercooling.com.pl będzie, ale nie wiem kiedy bo nie mam totalnie na nic czasu :( Jestem w klasie maturalnej i teraz mam chaos w szkole jesli chodzi o nauke. - niestety narazie nic nowego nie stworze z tych samych powodów co powyżej - spróbuj sobie to wyobrazić :wink: Musiałbym sie bardzo rozpisac jak to zrobic, ale tak w skrócie: nacinasz od góry, obracasz miedz tak żeby bok miec u góry czyli o 90 stopni i wtedy docinasz do miejsc, której wczesniej naciąłeś. Jesli jest to niezrozumiałe to przepraszam jestem cholernie zmęczony. Reszcie dzękuje za uznanie :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 O mój temat powrócił :D No dobra więc od początku: - opis na watercooling.com.pl będzie, ale nie wiem kiedy bo nie mam totalnie na nic czasu :( Jestem w klasie maturalnej i teraz mam chaos w szkole jesli chodzi o nauke. - niestety narazie nic nowego nie stworze z tych samych powodów co powyżej - spróbuj sobie to wyobrazić :wink: Musiałbym sie bardzo rozpisac jak to zrobic, ale tak w skrócie: nacinasz od góry, obracasz miedz tak żeby bok miec u góry czyli o 90 stopni i wtedy docinasz do miejsc, której wczesniej naciąłeś. Jesli jest to niezrozumiałe to przepraszam jestem cholernie zmęczony. Reszcie dzękuje za uznanie :D Pozdrawiam Rozumiem ale zrobić to tak równo czym to ciołeś?? Finy robiłeś dremelem czy czymś innym podaj co ?? dzienki za odp cenie twoje rady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 A ja właściwie mam jedno pytanko (chociaż nieco spuźnione) - co ze szczelnością tego shrouda na miejscu łączenia z nagrzewnicą?? Przeźroczysty silikon czy jakiś nny patent się szykuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Sory za refleks szachisty, ale tak wyszło :lol: Uszczlnienie shrouda i nagrzewnicy jest nadal w fazie rozmyslań. Najpierw zamierzałem to uszczelnić czarna gąbką, później kawałkami przezroczystej gumy, albo silikonu. W klejenie nie chce sie bawic. Jak będzie cos nowego to poinformuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Witam ponownie bo dłuższej przerwie. Tym razem pokaże bloczek na CPU :twisted: Odrazu powiem, że TOPy były robione na frezarce CNC, a w dodatku są kupione od mojego kumpla, który kiedyś chciał zająć się robieniem bloczków, ale skończyło sie na topach :? Więc korzystając z okazji odkupiłem od niego te TOPy. Dobra kończe przynudzać i pokazuje fotki. :) Mam nadzieję, że Wam sie podoba. Testy wydajności będą za kilka dni. Dokładniejsze info o bloku będzie jeszcze dzisiaj (co nie będzie trudne) Pozdrawiam i proszę o komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ten bloczek syci jak penis normalnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromowładny Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ty jesteś jakiś psychiczny to jest piekne!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 to jest śliczne :!: :!: :!: :!: przez 10 minut sie na to gapiłem :D weź mi powiedz jak to działa :oops: :roll: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 fajniutki ten bloczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Cascade style... Ładny. Można wiedzieć jak głęboko sprayery wchodzą w otwory w podstawie i jaka jest ich średnica względem średnicy otworów. MXmass. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 No wez..... Normalnie mnie przygnebiasz... Masz talent :) - Piekny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Nie bede oryginalny - bloczek jest przepiekny!! Grzechu masz talent!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 cudo :D Nie myslales moze o produkcji na wieksza skale takich slicznych bloczkow? Napewno mial bys swient zbyt :D Od razu bym wymienil mojego nuka na niego nawet bez testow :P //update Moglbys razem z tym kumplem co robil topy sie zgrac i zaczac wyrabaic takei bloczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ciesze się, że Wam się podoba bo mam jeszcze w domku 3 zestawy topów :twisted: do których dorobie spody i ładnie skręce, a później wiadomo - pójdą do chętnych :D Co cupsów (vel sprayerów) wchodza tak na 2mm w otwory. Cupsy mają 2.5mm średnicy, a otwory w miedzi maja 3.1 - 3.2mm - woda wylatuje aż miło :D Grubość dna - 1mm :twisted: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 1mm dno :D nice :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Bloczek wygląda bosko 8O Ciesze się, że Wam się podoba bo mam jeszcze w domku 3 zestawy topów :twisted: do których dorobie spody i ładnie skręce, a później wiadomo - pójdą do chętnych :D Jesteś w stanie wycenić go na dzień dzisiejszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Grzechu kiedy można sie spodziewać tego artykułu na watercooling.com.pl? ja już sie go nie moge doczekać, po tym co tu zobaczyłem postanowiłem samemu wykonać bloki, dlatego czekam na twój artykuł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Grzechu kiedy można sie spodziewać tego artykułu na watercooling.com.pl? ja już sie go nie moge doczekać, po tym co tu zobaczyłem postanowiłem samemu wykonać bloki, dlatego czekam na twój artykuł...poczytaj wpierw ten art o obrabianiu plexi ps. razem z olejem używajcie oleju mineralnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...