Skocz do zawartości
latarnikmz

Który z 2500+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

cześć :D

1. T849417C40992

AQZFA0411UPMW

2. Z418237E40167

KQYHA0418TPMW

Wiem,że nikt nie jest wrózką, ale co powiecie o potencjalnych możliwościach tych procesorów na podstawie ich oznaczeń.

Jeden z nich mam od miesiąca i co nieco wiem o nim.

Drugi od wczoraj w nocy i nie miałem okazji go dogłebnie sprawdzic ale już sprawił mi miła niespodziankę.

Nie pisze który jest który aby potem porównac rozwazanie teoretyczne od praktycznych :)

Jestem ciekawy i chyba nie tylko ja czy wybór procesora według SERII sprawdza się :?: .

Pozdrawiam i prosze o przypuszczenia .

I nie mówcie ze było takich tematów wiele, ja juz wiem który wybrac z tych dwóch, ale ciekawe czy porady pokryją sie z rzeczywistością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, PCI to wszystko wiem i zgadzam sie w 100% ale chciałem z ciakawosci zobaczyc jakie beda wypowiedzi na temat tych procków, no tylko widzę chyba brak chetnych by potem porównac swoje wypowiedzi z rzeczywistością, a przeciez pisze ze chodzi tylko o przypuszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KQYHA wymiata, chociaż jak napisano wcześniej nie ma reguły - wybierając dobrą serię i tydzień zwiększa się tylko prawdopodobieństwo udanego OC, ale pewności nigdy mieć nie można.

KQYHA 0418 mam - wynik na 11x200 jak w sigu.

KQYHA 0419 mają znajomi - najlepszy wynik na 11x200 to 1.375v a najgorszy to 1.45v (ten tydzień naprawdę jest świetny).

KQYHA 0420 mają znajomi - wyniki podobne do mojego.

Jeżeli mialbyś możliwość dorwania 0419 to bierz w ciemno - w Krakuffku np. już nigdzie takiego za żadne skarby nie dostaniesz. Ja sprawdzałem aż 3 procki 0418 zanim wybrałem swojego i miały podobne osiągi - róznice maksymalnie o 0.05v ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego po zmniejszeniu mnoznika komp nie wstaje czego to moze byc wina

i czy to normalne ze twistery nie chca pojsc na timmingach 2,2,2,11 lub 2,2,2,6?? nawet na podwyzszonym napieciu i na 333mhz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego po zmniejszeniu mnoznika komp nie wstaje czego to moze byc wina

i czy to normalne ze twistery nie chca pojsc na timmingach 2,2,2,11 lub 2,2,2,6?? nawet na podwyzszonym napieciu i na 333mhz?

Mogę ci odpowiedzieć tylko na drugie pytanie - nie wiem, jaką mają specyfikację twoje Twistery DDR400, ale czasem na nForce2 za żadne skarby świata nie ustawisz 2 w Ras-to-Cas-delay (zmniejsz na 3, a resztę zostaw jak napisałeś). Poza tym spotkałem się już wielokrotnie z przypadkami, że określona kość pamięci "nie lubi się" z określonym mobo, a na innych śmiga bez problemu.

EDIT : akurat ASusy należą do płyt, które nie mają praktycznie żadnych problemów z obsługą przeróznych ramów, w przeciwieństwie do Abita albo mojego Epoxa tym bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki MietmaN wlasnie ciaglle mam ustawione 3 i myslalem ze to wina pamieci (ze sa dupnie**) a

moze ktos inny odpowie mi na moje pierwsze pytanie odnosnie mnoznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.

Mam tego drugiego 2500+ i jest super. Bez podnoszenia napiecia prime stabilne na 11*220, 11*225 wszystko stabilne oprócz prime które wywala po 30 min. 11*200 strabilne przy 1.5V. Może nie rewelacja, ale jest nieźle.

Widzę, że "wróżby" sie sprawdziły.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.

Mam tego drugiego 2500+ i jest super. Bez podnoszenia napiecia prime stabilne na 11*220, 11*225 wszystko stabilne oprócz prime które wywala po 30 min. 11*200 strabilne przy 1.5V. Może nie rewelacja, ale jest nieźle.

Widzę, że "wróżby" sie sprawdziły.

Pozdrawiam.

Cieszę się :mrgreen:

Wiesz, dawniej ludziska się cieszyły, jak 11x200 poszedł na default albo na lekko zawyżonym v-core. Teraz ostatnio pojawiły się dobre serie : dla mnie 11x220 na default to rewelka, naprawdę! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, najpierw miałem pozycje nr1 i nikomu nie polecam tej serii.

1.8V dla 11*200 i nie zawsze stabilne. 1.95V dla 11*210. Raz tylko udało mi sie 11*220 i zrobić screna przy 2.0V.

Porażka.

:D A teraz full wypas :D

Myśle, że wystarczy do przesiadki na 64 bity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...