koleszka Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Szukam panelu z regulacją analogową z max 4 gałkami, pozwalający na regulację w zakresie 5-7 V, a najlepeij 0-12V Powiecie zrób sobie taki, ja odpowiadam: nie, nie zrobię :lol: Bliski mojego ideału jest Rheobus, ale nie jest zbyt ładny, poza tym, denerwują mnie te diody :evil: Można je wylutować? Albo jakoś zręcznie przykryć? Jeżeli o ponizszym było na tweaku to mnie nie zabijcie, ale takiego tu nie znalazłem Zatem szukając mojego wymarzonego panelu ;) znalazłem taki: Tu opis na stronie producenta Ma regulację 0-12V :lol: Nie ma jarzących światełek, tylko stonowane podświeltenie :lol: :lol: Ma cudowny wygląd :lol: :lol: :lol: Jednym słowem jest to to, o czym marzyłem. Drugie moje marzenie :) to to pierwsze zdjęcie od góry: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=714...ghlight=rheobus Ahh, kocham takie duże gałki :) Razem z panelem dostajemy 2 katody, a do regulacji nimi służy ta mniejsza gałka. Akurat ten "ficzer" jest mi zbędny, ale zapalonych moderów z pewnością ucieszy :lol: Tutaj możecie obejrzeć sobie filmik (2,5MB) jak to działa. Mimo że nie używam katod, jestem pod wrażeniem 8O Ale póki co, niestety nie znalazłem tego cacka w polskiej sieci, zatem pewnie będe się musiał obejść ze smakiem. Poszukam jeszcze na ebayu. Napiszcie co o nim myślicie, jakie widzicie wady. W tym celu polecam ściągnąć pdfa ze strony producenta (jest obok opisu) i poczytac recenzje z zagranicznych serwisów. To pierwsze z brzegu linki wyplute przez google http://www.virtual-hideout.net/reviews/van...ler/index.shtml http://www.viperlair.com/reviews/case_cool...nxp301/p2.shtml Cena tego cacka to 30-35$, czyli IMO nie dużo biorąc pod uwagę np. aerogate 1. I jeszcze jedno zdjęcie na koniec, nie mogłem się powstrzymać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Panel fajny, podoba mi się. Nie mam nic do zarzucenia. Ale osobiście wolę paneliki zrobione własno ręcznie. Przynajmniej możesz się pochwalić "Sam go zrobiłe" :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Ale osobiście wolę paneliki zrobione własno ręcznie. Przynajmniej możesz się pochwalić "Sam go zrobiłe" :) ale tu trzeba mieć minimum wiedzy o rezystorach, obwodach i innych pierołach... to nie dla mnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Ale osobiście wolę paneliki zrobione własno ręcznie. Przynajmniej możesz się pochwalić "Sam go zrobiłe" :) ale tu trzeba mieć minimum wiedzy o rezystorach, obwodach i innych pierołach... to nie dla mnie :wink: Etam - czemu?? Poradziłbyś sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Etam - czemu?? Poradziłbyś sobie :) Wystarczy że wlutowałem Papst do chiefteca; zajęło mi to ponad 3 godziny :oops: Więc elektronikiem raczej nie będę 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Etam - czemu?? Poradziłbyś sobie :) Wystarczy że wlutowałem Papst do chiefteca; zajęło mi to ponad 3 godziny :oops: Więc elektronikiem raczej nie będę 8) No, czyli podstawy już masz :) Więc budowa rheobusa jest przed tobą. Kupujesz tylko elementy i do dzieła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Pewnie kupujesz parę potencjometrów. rezystorków diód i masz wszystko. Jak coś to jeswzcze szukasz na forum schematów :) Ja właśnie tak robię teraz. Może już niedługo skończę to dam fotki. Pozdro!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Pewnie kupujesz parę potencjometrów. rezystorków diód i masz wszystko. Jak coś to jeswzcze szukasz na forum schematów :) Zechciejcie zroumieć że jak patrzę na taki schemat to znaczy on dla mnie tyle samo co chińskie hieroglify :lol: Nie uważam się za jakiś antytalent, ale takie rzeczy to naprawdę nie moja działka.... Więc nie mam zamiaru się za to zabierać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 też teraz robię własny panel tylko że mój minimalnie ma 1,5V max 11,9 ale za to kosztuje mnie 27 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Thorn, może zarzucisz jakiś schemat ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Thorn, może zarzucisz jakiś schemat ??? Proszę bardzo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Bardzo fajny panelik. Dostepny w pl??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Bardzo fajny panelik. Dostepny w pl??? Chodzi ci o tego nexusa? Niestety nie znalazłem w polskich sklepach internetowcyh. Na stronie producenta jest link "gdzie kupić". Wynika z tego że najbliższy sklep internetowy jest w Niemczech i panel kosztuje 30euro. Napisałem do nich czy wyślą do Polski i jaka będzie cena za transport. BTW mają w tym sklepie ciekawe ceny, zobaczcie np. na te głośniki Logitecha http://www.jes-computer.de/product_info.php?pID=17386 W Polsce cena grubo ponad 600 zł a tam? Aż nie chce się wierzyć 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...