Śmigacz Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Witka. Chce kupić nowego proca i nie wiem który jest lepsz do podkręcania przez drut-moda... Chodzi mi o AThlonaXP 2200+ Thoughbred czy 2000+ Thorton. A tak w ogóle to one dadzą rade przez drut moda? Ja mam płytke Epoxa 8KHA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Ja bym wziął Thoughbreda, wyżej taktowany nominalnie, a sznce na odblokowanie nowych Thortonów śa znikome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Ogólnie Thortony sie lepiej kręcą, ale są też słabe serie, a są też super serie T-Bredów. Nie wiem co ci doradzić, ale ja bym brał Thortona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDI Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 a ja bym wziął Thoughbreda oczywista rev. BO ja trafiłem na świetny egzemplarz. Na mojej lipnej płycie na KT400 kręci sie na 2236MHz na napięciu 1.7V. Kręcił bym więcej tylko ze w spoczynku juz mam 49st i sie boje więcej. Wszystko zależy od szczęscia :wink: mój po podkręceniu w sandrze wyprzedza athlona 3200+ i A64 FX51 tak że opłaca się kręcic :D . A tak troche offtopiciem to czy żeby puścic procka który jest na FSB133 na FSB200 trzeba robić L12 moda????? bo czytałem dużpo na forum i pisało że trzeba na Abicie NF7-S rev 2.0 czy na innych też trzeba o ile wogóle trzeba??? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Na NF7 trzeba robić L12 moda jak chcesz uzyskiwać FSB dużo większe niż 200. 200 uzyskasz bez problemu na każdym procu (z tych nowyszych oczywiście, z 0,18u mogą być problemy). A twój wyprzedza 3200+ bo Sandra patrzy na MHz. :P Ale w gierkach różnicy dzięki więcej cache nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDI Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 eh gdyby tak patrzyła na zegary inteli to by żaden athlon nie miał szans :lol: zreszta intel choćby jaki miał zegar to nigdy nie pokona AMD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dzisiaj nowy rekord ustanowiłem :D 2275MHz na swojej płytce i lipnym coolerku za 40zł :lol: temp. była przy spoczynku 50st. ale chociarz testy zrobiłem :D licze że wyciągnie około ~2400Mhz na sp97 i 120mm detcie :twisted: a wracając do topicu bierz t-breda!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 poszukaj czegos uzywanego i odblokowanego do tego sprawdzonego w o/c,, bedziesz mial taniej i szybciej -> http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4249&...er=t&view=gtext Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 TDI, troszke może nie jasno sie wyraziłem, do testowania wydajności używa wyłącznie zegarów (akurat 1667MHz u AMD ma taką wydajność jak 2000MHz u Intela, drobne różnice przy mniejszym cache). Tak więc twój T-Bred 2275MHz jest szybszy od Bartona 2200MHz (jego PR to 3200+). W większości rzeczy także będzie szybszy bo 512kB cache mało gdzie coś daje. Ustaw sobie w sandrze Athlona 2800+ 256L2 i 3200+ 512L2. Wydajność będzie mniej więcej identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 a ja bym wziął Thoughbreda oczywista rev. BO ja trafiłem na świetny egzemplarz. Na mojej lipnej płycie na KT400 kręci sie na 2236MHz na napięciu 1.7V. To naprawde miales farta i trafil ci sie swietny egzemplarz ,mi na wyzszym FSB niz 160 komp nie wstanie , a ta plytka nie jest wcale taka lipna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Mój biega na 14x166 przy 1.75 v wiec niezła sztuka moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...