Grisza Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Co sadzicie o tej karcie? To znaczy wiem, że to jest zajebisty chipset, najpoteżniejszy itd. , ale chodzi mi o firme HIS, to dobra marka taka jak Gigabyte czy Hercules czy moze gniot jak Mint. Druga rzecz. Nosze sie z zamiarem kupna p4 1.8b (oczywiscie do podkrecenia), pamiatek ddr 333 samsunga i plyty Soltek 85ERV Via P4X400. Czy taka konfuguracja wystarczy dla takiego potwora jak Radeon 9700????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 gigabyte ani hercules to to nie jest... ale np. moj radek 8500 made by HiS jest calkiem niezly (hynix 3,6, taktowanie 275/275 itd...), ma swietna jakosc obrazu 2D (porownujac do gf3ti200 gainwarda), ale ja pisze o r8500, nie wiem jak tam r9700 ale nie sadze, zeby byl gorszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Co sadzicie o tej karcie? To znaczy wiem, że to jest zajebisty chipset, najpoteżniejszy itd. , ale chodzi mi o firme HIS, to dobra marka taka jak Gigabyte czy Hercules czy moze gniot jak Mint. Tak się śmiesznie składa że niektóre Mint'y były w rzeczywistości HIS'ami :D - z jakością różnie ale może się poprawili na lepsze. Nie szkoda wydać Ci prawie 2 kafli na grafę - poczekasz miesiąc to będzie kosztowała o wiele mniej a obecnie nie potrzeba takiej mocy do gierek (zwykłym śmiertelnikom przynajmniej :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 nie szkoda , kupuje ja hurtowni (minus 40 %) na firme czyli zwrot watu (22%), a nawet jak potanieje o 100 - 200 zeta to po odjeciu tych procentow to nie robi juz takiej roznicy. Ale chyba poczekam na Gigabyte albo Hercules. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 mówisz, że kupujesz grafe za 38% ceny rynkowej? A może mi też ją kupisz, za takie pieniądze to chyba każdy by sie skusił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 nie szkoda , kupuje ja hurtowni (minus 40 %) na firme czyli zwrot watu (22%), a nawet jak potanieje o 100 - 200 zeta to po odjeciu tych procentow to nie robi juz takiej roznicy. Ale chyba poczekam na Gigabyte albo Hercules.O maestro prosze powiesz mi gdzie jest taka hurtownia ze jest 40 procent taniej ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Proste, każda hurtownia w porównaniu z drogimi sklepami sprzedaje tanio. W Geancie ostatnio widziałem GF2MX200 za 399zł, a w Empiku GF2Ti za 500. Nie ma co sie dziwić, że w huirtowni o połowę taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 nie szkoda , kupuje ja hurtowni (minus 40 %) na firme czyli zwrot watu (22%), a nawet jak potanieje o 100 - 200 zeta to po odjeciu tych procentow to nie robi juz takiej roznicy. Ale chyba poczekam na Gigabyte albo Hercules. zaaraa, to wkoncu za ile ty ja kupujesz, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 To jest NTT Computers, i rzeczywiscie ich cena hurtowa dla klienta ktory kupuje powyzej 100 sztuk jest nizsza o 40% w stosunku do ceny sklepu internetowego np. komputronik. Cena ta jest dla przecietbego klienta utajniona (bo kazdy by kupowal i nie bylo by sklepow:). A jako ze kupuje na firme to sobie to odlicze jeszcze vat od podatku. Jedyny problem to to czy (jako ze np. w komputroniku dopiero dzisiaj 7 wrzesnia 2002 sie ukazala) to czy beda mieli ja na poniedzialek w NTT??? Ale jak nie bede mieli to poczekam:)? Tydzien Ale wolalbym (w koncu karta na 2 lata) na jakis lepszy protukt marki Gigabyte czy Hercules poczekac. BTW. Cena w sklepie zwyklym zawiera przynajmniej 35% procentowa marze bo jakies dochody ma ten sklep przynosic . (ale nie wnikajmy w ekonomie) Do jakich celow bede ja wykorzystywal:) - do grania (zawsze mazylem o AAx4 i Anizox8 na rozdzialce 1200x1000 na monitorze 19') -do pracy (w Cadzie nie ma mocy wystarczajacej , granicznej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Co sadzicie o tej karcie? To znaczy wiem, że to jest zajebisty chipset, najpoteżniejszy itd. , ale chodzi mi o firme HIS, to dobra marka taka jak Gigabyte czy Hercules czy moze gniot jak Mint. Druga rzecz. Nosze sie z zamiarem kupna p4 1.8b (oczywiscie do podkrecenia), pamiatek ddr 333 samsunga i plyty Soltek 85ERV Via P4X400. Czy taka konfuguracja wystarczy dla takiego potwora jak Radeon 9700????? Bylym ostrozny z kupowaniem plyt pod p4 na chipie VIA, wolalbym wybrac chip Intela lub SiSa - sa sprawdzone i bardzo stabilne. Jesli procesor podkrecisz na 2.7-2.9 GHz, a RAM na 400MHz to wystarczy dla tej karty. Na 2.4 GHz tez napewno bylo by bardzo szybko. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...