Skocz do zawartości
Nicky

Natrętna reklama

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Ehh reklamy już są wszedzie.

Zapraszem do dyskusji na ten temat, może pod wpływem naszych opnii administracja przestanie nas bombardować reklamami.

No cóż chyba serwer republiki znowu padł

Chodzi mi o reklame ide pojawiającą sie przy wchodzeniu na strone głowną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze ;]

Dołączona grafika

zapomniales dodac JPG na koncu :P

ja nie mam takiej reklamy, bo zablokowalem popupy w operze i mam to w glebokim powazaniu. czasami reklamy sa bardzo natretne zwlaszcza jak otwiera sie na cala strone i przykrywa ta, ktora chcemy czytac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky masz nabitych ponad 1600 postów i nie wiedziałeś że istnieją programy które mogą popupy wyłączyć?? Jak dla mnie to tweak powinien więcej właśnie takich - wyskakujących reklam dawać. Bo niestety ramek z reklamami nie da się wyłączyć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky masz nabitych ponad 1600 postów i nie wiedziałeś że istnieją programy które mogą popupy wyłączyć?? Jak dla mnie to tweak powinien więcej właśnie takich - wyskakujących reklam dawać. Bo niestety ramek z reklamami nie da się wyłączyć :(

J-A-J-O ja nie uzywam IE tylko firefoxa, który popupy wyłącza stąd moje zdziwienie. A jeżeli nie wierzysz, to w lewym dolnym rogu pisze "no", firefox po załoagowaniu strony pisze "Zakończono", a w IE "Gotowe"

BTW szczerze polecam przesiadke na inną przeglądrke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklama swiat ideii pojawia sie tylko raz w sesji tak wiec prosze nie rozpaczac ze ktos bedzie nia bombardowany.

To nie jest popup tylko zwykla reklama typu floating wiec blokowanie popupow nic nie zmienia. A dla osob blokujacych wszystkie reklamy szykujemy "mila" niespodzianke. Zrozumcie wreszcie, ze skonczyly sie radosne czasy pionierow internetu kiedy mozna bylo wyciagnac hosting za free i panowalo radosne jakos to bedzie.

Nie ogladasz reklam -> nie ogladasz tweak'a. To tak samo jak piractwo oprogramowania. Blokujac reklamy OKRADASZ redakcje. My musimy zaplacic za Ciebie (koszt serwera, lacza), dajemy Ci towar (news/artykul/forum/whatever) a Ty odmawiasz uczciwej za niego zaplaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzajcie z ta reklama....

tweak musi jakos utrzymac servery, a reklama nikomu nie szkodzi (mozna sie zapoznac z ciekawa oferta np idei :mrgreen: :gitara:

a reklamy zawsze mozna zablokowac jak ktos ma na ich punkcie schize ;=)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My musimy zaplacic za Ciebie (koszt serwera, lacza), dajemy Ci towar (news/artykul/forum/whatever) a Ty odmawiasz uczciwej za niego zaplaty

Tutaj pojawia sie po raz kolejny blad popelniany przez administratorow/moderatorow tego forum. Lacze, serwer i oprogramowanie do obslugi forum to nie jest FORUM. Samo forum tworza jego uzytkownicy, praktycznie bezinteresownie (jedyna korzysc to ze czasem mozna uzyskac potrzebna informacje). Bez udzialu uzytkownikow nie bylo by tego forum, albo nie mialo by takiej wielkosci i wartosci merytorycznej jaka ma.

Mi nie przeszkadzaja reklamy na stronie glownej, wchodze od razu na forum. Strona glowna nie ma dla mnie zadnej wartosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My musimy zaplacic za Ciebie (koszt serwera, lacza), dajemy Ci towar (news/artykul/forum/whatever) a Ty odmawiasz uczciwej za niego zaplaty

Tutaj pojawia sie po raz kolejny blad popelniany przez administratorow/moderatorow tego forum. Lacze, serwer i oprogramowanie do obslugi forum to nie jest FORUM. Samo forum tworza jego uzytkownicy, praktycznie bezinteresownie (jedyna korzysc to ze czasem mozna uzyskac potrzebna informacje). Bez udzialu uzytkownikow nie bylo by tego forum, albo nie mialo by takiej wielkosci i wartosci merytorycznej jaka ma.

Mi nie przeszkadzaja reklamy na stronie glownej, wchodze od razu na forum. Strona glowna nie ma dla mnie zadnej wartosci.

Ok nie jest forum ale dostarczamy usluge polegajaca na przechowywaniu, interpretopwaniu i wyswietlaniu wiadomosci pisanych przez uzytkownikow. Usluga taka NIE jest bezplatna. Sposobem oplaty sa reklamy. Blokujac reklamy nie placisz za usluge = okradasz nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale widzisz tutaj gdzies personalny wjazd? Kieruje to do kazdego kto swiadomie, znajac konsekwencje i nasze stanowisko odmawia placenia w tej formie. Ok jak jest duzo takich osob mozemy zrobic inny wariant. Oplata miesieczna przelewem/SMS/karta whatever i wtedy zero reklam. Wtedy bedzie wybor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Jeśli dużo płacicie za serwer to może znajdzcie jakiś tani hosting. Nie wydaje mi sie żeby utrzymanie takiego serwisu było bardzo kosztowne.

Sam moge założyć taki serwis, tyle że nikt mi nie dostarczy sprzętu do testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dużo płacicie za serwer to może znajdzcie jakiś tani hosting. Nie wydaje mi sie żeby utrzymanie takiego serwisu było bardzo kosztowne.

Sam moge założyć taki serwis, tyle że nikt mi nie dostarczy sprzętu do testów.

ROTFL

Widze te tlumy ktore nam oferuja hosting ;) Czy Ty wiesz o czym mowisz czy tak srednio ;)?

Tweak konsumuje dla siebie tylko i wylacznie maszyne pt. PIV 3 GHz, 2 GB RAMu, dyski w Raid. Generuje ruch w okolicach 300 GB miesiecznie. Ma prawie 100tysiecy Unique Users i liczbe odslon miesiecznych w okolicach 3 milionow (strony glownej). Innymi slowy mamy wiekszy ruch i mocniejszy sprzet niz 95 procent polskich "hosting providerow" (ironia i cudzyslow zamierzony jako ze wiekszosc bazuje na bardzo niezawodnych i szybkich serwerach managed inc za jedyne 49$ miesiecznie. 3 awarie miesiecznie w cenie)

Tak wiec ja bardzo chetnie przyjme jakas tania firme ktora sie nie pogniewa za kolejne 300 GB ruchu. Najlepiej za 9,99 na miesiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego tweak.pl działał przez 4 lata, bez takiej ilości reklam??

Bo był wolny czas, którego teraz nie ma...

BTW widzie że juz podpałem wszystkim na forum, moda to ja sie nigdy nie dorobie.

Mhm, dobre :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest kwestia ceny (ilosc reklam do znajdywanych tresci na forum), narazie jest drogo ale nie zaporowo. Jesli jednak bedzie tu kiedys wyskakiwalo mi chociaz jedno dodatkowe okienko z reklama, to bez problemu zmienie miejsce odwiedzin, moje "pieniadze" pojda do kogos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego tweak.pl działał przez 4 lata, bez takiej ilości reklam??

BTW widzie że juz podpałem wszystkim na forum, moda to ja sie nigdy nie dorobie.

Pewnie dlatego ze przez ostatnie kilka miesiecy ruch sie podwoil. To oznacza wieksze koszta funkcjonowania serwisu. Rowniez w tym roku dzieki cudownej akcji naszego dominujacego nie jestesmy juz wpieci w POZMANa ktory byl cenowo rewelacja w porownaniu do innych ofert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś PClab jest porównywalny z Tweak'em, i tam nie ma aż takich limitów, każdy jest miły, nikt nie jedzie Cie bo napisałeś dużo postów, nikt nie jedzie Cie jak czegoś nie wiesz, i jakoł Piła potrafi poprowadzić taki serwis, a wam czemu tak ciężko idzie? W moim mniemaniu mając taką ilość odwiedzin powinniście dostawać jakieś sprawiedliwe pieniądze na hosting za reklamy w serwisie, może nie umiecie tego sprzedać i w tym problem? Jak narazie to wprowadzacie same zakazy, denerwujące reklamy z boku, a nic z tego nie ma, tylko kolejny zakaz pisania dużo. Inne serwisy jakoś problemów nie mają tylko zawsze Wy macie :|.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś PClab jest porównywalny z Tweak'em, i tam nie ma aż takich limitów, każdy jest miły, nikt nie jedzie Cie bo napisałeś dużo postów, nikt nie jedzie Cie jak czegoś nie wiesz, i jakoł Piła potrafi poprowadzić taki serwis, a wam czemu tak ciężko idzie? W moim mniemaniu mając taką ilość odwiedzin powinniście dostawać jakieś sprawiedliwe pieniądze na hosting za reklamy w serwisie, może nie umiecie tego sprzedać i w tym problem? Jak narazie to wprowadzacie same zakazy, denerwujące reklamy z boku, a nic z tego nie ma, tylko kolejny zakaz pisania dużo. Inne serwisy jakoś problemów nie mają tylko zawsze Wy macie :|.

Co do limitow postow to jak juz mowilem w odpowiednim temacie TEST i nie bedzie napewno wprowadzony w takiej postaci jakiej jest. Na bank.

Denerwujace reklamy z boku? Nie badzmy smieszni. Na pclab tez jest ramka z lewej (jeszcze gorsza bo na tweak'u przy mniejszej rozdzielczosci ucina tabelke reklamowa a nie z postami). Fraz z lewej i prawej. Na wszystkich billboardy. Specjalnie na tweaku zostal wkomponowany skrycrapper i to po prawej stronie zeby zabierac jak najmniej px na forum. I tylko na tweak'u same watki sa pozbawione jakichkolwiek dodatkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę się zgodzić z marco i z liskiem... Czas pionierów, darmowej zabawy już się skończył. Dodam tylko jedną oczywistą rzecz od siebie. Dlaczego marco, lisek, ParanoiK nie mieliby zarabiać na tym forum? Przecież sami je prowadzą, tracą dużo czasu, aby wyglądało jak wygląda. Społecznie tego chyba już nie chcą robić, więc niech zarabiają. Gdybym ja był właścicielem tweaka, to też bym chciał mieć z tego jakieś profity, a nie tylko straty. Biały, ty mi już podpadasz... ciągle narzekasz. Jak tak PClab Ci się podoba, to może skończ pisać tu, skoro masz pierdyliard reklam. He? Mi to nie przeszkadza... rozumiem administrację i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...