sailence Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 stwierdzenie, że każdy kto nie ogląda reklam jest złodziejem obraża mnie i wielu użytkowników internetu nigdy nikt na świecie nie będzie miał prawa zmusić nikogo do oglądania reklam, może oczywiście w swojej bezczelności obrzucać nimi swoją ofiarę, ale żadne prawo nie zmusi jej do ich oglądania więc proszę mi tu nie "złodziejować", bo to nie jest już nawet śmieszne, tylko obraźliwe :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Biały, ty mi już podpadasz... ciągle narzekasz. Jak tak PClab Ci się podoba, to może skończ pisać tu, skoro masz pierdyliard reklam. He? Mi to nie przeszkadza... rozumiem administrację i tyle.Słuchaj Niuniu :*, ja wiem jak wygląda prowadzenie serwisu, że jest to masa roboty itd...ale mi chodzi o forum, nie każdy ma monitor z rozdziałką 1280x1024, bo dopiero na takiej (z tego co mówią koledzy można oglądać komfortowo tweaka), ja mam 800x600 i więcej nie wydusze, niestety, żeby tak chociaż inne tabele zwęzić na rzecz tabeli z topicami. Myślisz, że Liskowi, Marco i Paranoikowi chodzi o kase? Nie każdy jest taki jak Ty! :P, i na szczęście ty nie jesteś jego administratorem, zaraz by było jeżeli chcesz czytać Tweaka, wyślij Sms o treści xxx pod numer 7777, a otrzymasz bla bla dostęp na tydzień :P. Inne serwisy nie są nastawione na zysk, więc jeżeli tu naprawde będzie się robiło nieprzyjemnie napewno zmienie Tweaka na jakiś inny serwis, w końcu tyle ich się narobiło teraz. marco: wchodze na Pclab i tam na głównej jest tylko reklama, po wejściu na forum nie ma żadnych reklam po bokach, jest tylko banner na górze, który nie przeszkadza w przeglądaniu forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Musze przyznać że w porównaniu z resztą polskich portali o tematyce sprzętowo-overlockerskiej na Tweak.pl nie ma dużo reklam. Przyczeliłem sie do tej reklamy idei, bo wyjątkowo nie lubie pop-uów (a tego sie nieda zablować a, x ledwie widać). Nie przekonuje mnie argumentacja o zwiekszonym tuchu, bo przecież reklamodawcy płacą za liczbe odsłon, chociaż mu musze przyznać że forum ostatnimi czasy działa szybko. MeHow, a ty poprosty pazerny jesteś i tyle, pomysl o założeniu jakiegoś sewisu xxx jak chcesz zarabiać, bo do tej poru "urok" (nie jestem pewny czy to właściwe słowo w odniesieniu do serwisu) polegał na jego niekomercyjnym charakterze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Biały misiu z kolorowym i czekoladowym uszkiem ;] Nie chodzi mi o to, że bym uczynił tweaka płatnym i jeszcze zmusił was do płacenia podatków od pisania postów. Ja po prostu szybko wyliczyłem jakie to są dla nich koszta. 300zł server miesięcznie to razy 12 miesięcy daje 3600 zł, a za tą kwotę to lis z marciem mogliby sobie kupić po bardzo dobrej karcie graficznej. Nie doliczam oczywiście do tego czasu, który spędzili przy pracy nad serwisem. To nie jest wcale takie kolorowe jak się wydaje. Na pewno Lisek wolalby siedziec przy ogromnej pizzy i dwoch duzych colach :wink: ze swoja sliczna, a Marco wolalby dalej tyczec na plazy i miec gleboko w powazaniu serwis. Zrozumcie tez prosze, ze nie mozemy od nich wymagac wielkiego poswiecenia, gdyz oni z tego nie maja dochodu (moze sie myle). Natomiast w momencie, gdy Tweak bedzie juz komercyjny - czyli tak jak teraz - pojawiające się floatingi, reklamy po boku, bannery, to nalezaloby sie za to wziac profesjonalnie. Chcialbym wam przytoczyc jeden ciekawy przypadek. Otoz, gdy Marco byl na wakacjach, obsrywalismy go za to, ze nie zakonczyl konkursu i nie rozlosowal nagrod. Zastanawialem sie nad tym w kontekscie reklam. On po prostu nie ma zadnej "nagrody" za prace przy serwisie, a MY molestujemy go, zeby wracal z wakacji i dokonczyl konkurs. No wolne zarty..... Poza tym pomyslcie o moderatorach. Czy oni tez nie wykonuja wielkiej pracy? Nie pamietacie jak dla serwisu poswieca sie chociazby miope,reed,dijkstra,kucyk? Moze oni tez by chcieli co jakis czas cos dla siebie? Bez reklam kieszen sie nie napelni... a z pustego nawet Salomon, nie cos tam cos tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Ale panika jedna drętwa reklama i wielkie oburzenie, niektórzy nie mogą zrozumieć że w dzisiejszych czasach za darmo to można najwyżej w ryj dostać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Biały misiu z kolorowym i czekoladowym uszkiem ;] Nie chodzi mi o to, że bym uczynił tweaka płatnym i jeszcze zmusił was do płacenia podatków od pisania postów. Ja po prostu szybko wyliczyłem jakie to są dla nich koszta. 300zł server miesięcznie to razy 12 miesięcy daje 3600 zł, a za tą kwotę to lis z marciem mogliby sobie kupić po bardzo dobrej karcie graficznej. Nie doliczam oczywiście do tego czasu, który spędzili przy pracy nad serwisem. To nie jest wcale takie kolorowe jak się wydaje. Na pewno Lisek wolalby siedziec przy ogromnej pizzy i dwoch duzych colach :wink: ze swoja sliczna, a Marco wolalby dalej tyczec na plazy i miec gleboko w powazaniu serwis. Zrozumcie tez prosze, ze nie mozemy od nich wymagac wielkiego poswiecenia, gdyz oni z tego nie maja dochodu (moze sie myle). Natomiast w momencie, gdy Tweak bedzie juz komercyjny - czyli tak jak teraz - pojawiające się floatingi, reklamy po boku, bannery, to nalezaloby sie za to wziac profesjonalnie. No cóż nie sądze (jeżeli sie myle to przepraszam z góry) aby właściciele serwisu dokładali do jego utrzymania z własnej kieszeni. Poza tym pomyslcie o moderatorach. Czy oni tez nie wykonuja wielkiej pracy? Nie pamietacie jak dla serwisu poswieca sie chociazby miope,reed,dijkstra,kucyk? Moze oni tez by chcieli co jakis czas cos dla siebie? Bez reklam kieszen sie nie napelni... a z pustego nawet Salomon, nie cos tam cos tam.Hmm no cóż zawsze sądziłem zę moderatorzy pełnią swoją funkcje z własnej dobrej i nieprzymuszonej woli, a jeżeli chcieli by za to zapłate to jest wielu chętnych do robienia tego za darmo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Biały misiu z kolorowym i czekoladowym uszkiem ;] Nie chodzi mi o to, że bym uczynił tweaka płatnym i jeszcze zmusił was do płacenia podatków od pisania postów. Ja po prostu szybko wyliczyłem jakie to są dla nich koszta. 300zł server miesięcznie to razy 12 miesięcy daje 3600 zł, a za tą kwotę to lis z marciem mogliby sobie kupić po bardzo dobrej karcie graficznej. Nie doliczam oczywiście do tego czasu, który spędzili przy pracy nad serwisem. To nie jest wcale takie kolorowe jak się wydaje. Na pewno Lisek wolalby siedziec przy ogromnej pizzy i dwoch duzych colach :wink: ze swoja sliczna, a Marco wolalby dalej tyczec na plazy i miec gleboko w powazaniu serwis. Zrozumcie tez prosze, ze nie mozemy od nich wymagac wielkiego poswiecenia, gdyz oni z tego nie maja dochodu (moze sie myle). Natomiast w momencie, gdy Tweak bedzie juz komercyjny - czyli tak jak teraz - pojawiające się floatingi, reklamy po boku, bannery, to nalezaloby sie za to wziac profesjonalnie. No cóż nie sądze (jeżeli sie myle to przepraszam z góry) aby właściciele serwisu dokładali do jego utrzymania z własnej kieszeni. Poza tym pomyslcie o moderatorach. Czy oni tez nie wykonuja wielkiej pracy? Nie pamietacie jak dla serwisu poswieca sie chociazby miope,reed,dijkstra,kucyk? Moze oni tez by chcieli co jakis czas cos dla siebie? Bez reklam kieszen sie nie napelni... a z pustego nawet Salomon, nie cos tam cos tam.Hmm no cóż zawsze sądziłem zę moderatorzy pełnią swoją funkcje z własnej dobrej i nieprzymuszonej woli, a jeżeli chcieli by za to zapłate to jest wielu chętnych do robienia tego za darmo.Włąśnie np JA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Robimyto za darmo i dlatego czesto nas wkurza jak jakis niedorozwoj (boto chyba prawidlowe okreslenie) czepia tego co robimy i jak to robimy. Narazie zaden z moderatorow nie odebral zadnego zadosc uczynienia pienieznego czy rzeczowego (tak tak wiele osob mysli ze jak jakis konkurs to nagrody pojda do moderatorow, adminow, nwesmanow). Wiec caly czas nie rozumiem skad to oburzenie. Konkursy chcecie?? Nagrody chcecie?? A sponsorzy tak sobie za nic ich nie daja. Jedyne jak mozemy odplacic to reklama na lamach tego serwisu czy forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Mam pomysł jak rozwiązać finansowe problemy tweak - wprowadzić banery xxx, bo te są lepepiej płatne. Userzy chyba nie będą mieli nic przeciwko :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Albo nalezy popracowac nad marketingiem, brac wiecej kasy za mniej reklam. Podobno ten serwis szczyci sie najwieksza liczba uzytkownikow i odwiedzin. W televizji jest inna stawka za reklame wyswietlana o 4 w nocy a inna za ta wyswietlana wieczorem w przerwie meczu o puchar Europy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Blokujac reklamy nie placisz za usluge = okradasz nas.To już lekka przesada. Te w telewizji też trzeba oglądać ? ...ja nie uzywam IE tylko firefoxa, który popupy wyłącza stąd moje zdziwienie. Przyczeliłem sie do tej reklamy idei, bo wyjątkowo nie lubie pop-uów (a tego sie nieda zablować a, x ledwie widać).W Firefoxie da się zablokować takie reklamy. Poszukaj na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Blokujac reklamy nie placisz za usluge = okradasz nas.To już lekka przesada. To nie jest przesada. Dostarczanie forum i innych stron wraz z zawartoscia kosztuje. Forma zaplaty jest ogladanie reklam. Jesli je blokujesz odmawiasz placenia za zamowiona usluge. Zrozumcie nie ma nic za darmo - niestety. Tweak jak i wiekszosc tego typu serwisow istnieje tylko i wylacznie dlatego ze udaje sie mu sprzedac powierzchnie reklamowa. Jesli jest duzo osob ktorym tak bardzo przeszkadzaja reklamy nie ma problemu mozemy zrobic alternatywe w postaci niewielkiego abonamentu miesiecznego w zamian za strone pozbawiona reklam. Ot z 5 PLNow na miesiac czyli jedno piwo w pubie miesiecznie. Platne przelewem, karta, payu czy jakims tam premium sms'em za 9 plnow. Dlamnie nie ma problemu i wtedy nikt nie bedzie nikogo zmuszac do ogladania reklam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Hmm no cóż zawsze sądziłem zę moderatorzy pełnią swoją funkcje z własnej dobrej i nieprzymuszonej woli, a jeżeli chcieli by za to zapłate to jest wielu chętnych do robienia tego za darmo. Oczywiście ty ... buahaka.... Jak zwykle mnie nie zrozumiałeś... chodzi mi o to, że powinni za dotychczasową robotę dostać jakąś kasę... tyle co oni zrobili, to szok..., a ty tylko opluwać umiesz no i ... wyrywać laski... pfff oburzyłem się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 MeHow=> niechce sie wdawać w pyskówke, bo o owoca nietrudno (prawda MeHow??). Możesz zacytować mnie w kórym momencie kogokolwiek obraziłem. Staram sie wyrażać swoje opnie w sposób wyważony i nie atakujac nikogo. A co do moderów to są jacy są i nie mnie ich oceniać. I proponuje zamknac dyskuje bo robi sie z tego kolejna mała wojna. A reklame idei wiem już jak zablokować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 To niedlugo niebedziesz mial dostepu do Tweak.pl, tak samo jak kazdy inny kto bedzie blokowal reklame (i nie mowie tutaj o banach). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Tia w sumie ostatnio chyba Pila na pclabie wpadl na bardzo fajny pomysl. Ilustracje do artykulow tez mozna via adserver dawac. Wycinasz reklamy wycinasz ilustracje ;) Brzmi niezle ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...