Skocz do zawartości
KvM

400W za stówę z Komputronika - opis

Rekomendowane odpowiedzi

z tym fortronem to nie wiem czy jest dokładnie tak jak napisałem bardziej chyba tak jak napisał Arkady czyli sądząc po tym jak wygląda strona fortrona, to chyba wygląda tak, że FSP Group to jakiś holding raczej, którego częścią jest fortron-source jak też twoja firma -> SPI. Widać że produkują ten sam stuff, bo ja swój powerek znalazłem i w twojej liście i na stronie fortrona.

a kupiłem go na giełdzie we wrocku wczoraj i na razie jestem zadowolony

napięć nie ma jakiś idealnych ale trzyma stabilnie no moze sa skoki o 0.01V :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Feela 300W

na obudowie

+3.3V 14A

+5V 25A

+12V 10A

+5Vsb 2A

a napięcia zmierzyłem

wtyczka do dysku / wtyczka ATX / Matherboard Monitor

+12V 12.66 12.57 12.22-12.46

+5V 5.07 4.99 4.81-4.89

z tego wynika że nie bardzo można wierzyć tym czujnikom na płycie.

A chyba najbardziej nas interesuje napięcie +5V na płycie a tu nie jest tak źle.

Ciekawe czy moja zasiłka uciągnie

Baracude 4 , CD-RW Teac 8x8x32 , Teac x40, i antka XP 1,7+@2,3+ nap. 1.9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest za napięcie to 5Vsb?

Żebym to ja wiedział. Ale wydaje mi sie że jest to zasilanie generatora ICS tzn. zegara.
Vsb = standby supply czyli pewnie power jaki idzie gdy płyta jest w stanie wstrzymania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. chcialby ktos kupic odemnie takie chlodzenie freonem, niedlugo bede to "seryjnie" budowal

Pewnie ze tak, o ile calosc miescila by sie w granicach zdrowego rozsadku, zarowno cenowo jak i poborem pradu i wytwarzanym halasem ;)

Napisz cos wiecej, moze w oddzielnym poscie, napewno wzbudzisz tym zainteresowanie.

Ja osobiscie jestem ciekaw czy moglbys to robic z wymiennymi "stopkami" na szybkozlaczkach, zeby mozna bylo tego uzyc zarowno w Slot-1/Slot-A jak i w Socket-370/Socket-A/Socket-blabla ;)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

planuje sprzedawac zestawy mniejwiecej takie:

podstawka pod obudowe ala kryotech z deska na gorze, po prostu wiercisz otworki w budzie i przykrecasz na sruby obudowe do agregatu

blok pasuje tylko na sockety ale moge sprzedac wersje pod slot'y, ewentualnie bede mogl po prostu wymienic bloki jak zmienicie ewentualnie procki

izolacje robicie sami, po prostu to bylaby dla mnie mordega robic po 20 roznich izolacji, kazde inne na kazda plyte :(

cena narazie szykuje sie cos kolo 800-1000zl (to i tak 4x taniej niz vapo) a wydajnosc to jak juz wczesniej pisalem: -6C na parowniku z athlonem 1.8ghz, 2.2V, u lisa w tescie vapo z athlonem @ 1.73 i 1.85V mial -11C (prosze zouwazyc "nieznaczna" roznice w ilosci wydzielanego ciepla)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ma jeszcze jedną zaletę. Niewiele trzeba aby zmodyfikować go do chłodzenia cieczą. Wystarczy doklejona jedna miedziana blaszka (ok 2mm grubości, 4x 6 cm) (a do perfekcji dwie) + dowolny blok rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ma jeszcze jedną zaletę. Niewiele trzeba aby zmodyfikować go do chłodzenia cieczą. Wystarczy doklejona jedna miedziana blaszka (ok 2mm grubości, 4x 6 cm) (a do perfekcji dwie) + dowolny blok rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...