slayne Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 z tym fortronem to nie wiem czy jest dokładnie tak jak napisałem bardziej chyba tak jak napisał Arkady czyli sądząc po tym jak wygląda strona fortrona, to chyba wygląda tak, że FSP Group to jakiś holding raczej, którego częścią jest fortron-source jak też twoja firma -> SPI. Widać że produkują ten sam stuff, bo ja swój powerek znalazłem i w twojej liście i na stronie fortrona. a kupiłem go na giełdzie we wrocku wczoraj i na razie jestem zadowolony napięć nie ma jakiś idealnych ale trzyma stabilnie no moze sa skoki o 0.01V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ja mam Feela 300W na obudowie +3.3V 14A +5V 25A +12V 10A +5Vsb 2A a napięcia zmierzyłem wtyczka do dysku / wtyczka ATX / Matherboard Monitor +12V 12.66 12.57 12.22-12.46 +5V 5.07 4.99 4.81-4.89 z tego wynika że nie bardzo można wierzyć tym czujnikom na płycie. A chyba najbardziej nas interesuje napięcie +5V na płycie a tu nie jest tak źle. Ciekawe czy moja zasiłka uciągnie Baracude 4 , CD-RW Teac 8x8x32 , Teac x40, i antka XP 1,7+@2,3+ nap. 1.9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co to jest za napięcie to 5Vsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 poradzcie co mam zrobić: kupic CODEGENA 350W - ok. 100zł czy ten No NAME 400W - cena wiadoma .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co to jest za napięcie to 5Vsb?Żebym to ja wiedział. Ale wydaje mi sie że jest to zasilanie generatora ICS tzn. zegara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co to jest za napięcie to 5Vsb?Żebym to ja wiedział. Ale wydaje mi sie że jest to zasilanie generatora ICS tzn. zegara.Vsb = standby supply czyli pewnie power jaki idzie gdy płyta jest w stanie wstrzymania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 BTW. chcialby ktos kupic odemnie takie chlodzenie freonem, niedlugo bede to "seryjnie" budowal Pewnie ze tak, o ile calosc miescila by sie w granicach zdrowego rozsadku, zarowno cenowo jak i poborem pradu i wytwarzanym halasem ;) Napisz cos wiecej, moze w oddzielnym poscie, napewno wzbudzisz tym zainteresowanie. Ja osobiscie jestem ciekaw czy moglbys to robic z wymiennymi "stopkami" na szybkozlaczkach, zeby mozna bylo tego uzyc zarowno w Slot-1/Slot-A jak i w Socket-370/Socket-A/Socket-blabla ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 O, to rzeczywiście może być ciekawe. Już czekam... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 planuje sprzedawac zestawy mniejwiecej takie: podstawka pod obudowe ala kryotech z deska na gorze, po prostu wiercisz otworki w budzie i przykrecasz na sruby obudowe do agregatu blok pasuje tylko na sockety ale moge sprzedac wersje pod slot'y, ewentualnie bede mogl po prostu wymienic bloki jak zmienicie ewentualnie procki izolacje robicie sami, po prostu to bylaby dla mnie mordega robic po 20 roznich izolacji, kazde inne na kazda plyte :( cena narazie szykuje sie cos kolo 800-1000zl (to i tak 4x taniej niz vapo) a wydajnosc to jak juz wczesniej pisalem: -6C na parowniku z athlonem 1.8ghz, 2.2V, u lisa w tescie vapo z athlonem @ 1.73 i 1.85V mial -11C (prosze zouwazyc "nieznaczna" roznice w ilosci wydzielanego ciepla) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 halasu jest tyle co daje zasilacz (mniejwiecej) pradu to ok. 90-120W pobiera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 A dożucisz murzyna który mi będzie szron z procka ścierał. :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Czy jak zmienie obecny zasilacz NONAME 230 na Hunt Key 400 to wzrosnie pobor prądu?? Jesli tak to czemu i o ile?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Zasilacz ma jeszcze jedną zaletę. Niewiele trzeba aby zmodyfikować go do chłodzenia cieczą. Wystarczy doklejona jedna miedziana blaszka (ok 2mm grubości, 4x 6 cm) (a do perfekcji dwie) + dowolny blok rzecz jasna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Zasilacz ma jeszcze jedną zaletę. Niewiele trzeba aby zmodyfikować go do chłodzenia cieczą. Wystarczy doklejona jedna miedziana blaszka (ok 2mm grubości, 4x 6 cm) (a do perfekcji dwie) + dowolny blok rzecz jasna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...