Pinioo Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Dwa tygonie temu kupiłem sobie Fx'a i bawiłem się w podkręcanie . Podkręciłem karte i procka .Wszystko było Ok i odłożyłem ta zabawę .Ale dzisiaj postanowiłem znofu to sprawdzic i mnie cos zaskoczyło. FPS w poszczególnych testach się różnią w jednej jest o 5 więcej niż 2 tygonie temu a w niktórych o te 5 FPS mniej . I w tescie Fil Rate Multi Texturing miałem wtedy ok 960 a teraz mam 366 :((( . Co może być tego przyczyna bo chyba nie przegrzanie karty ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 a nie wgrywałeś ostatnio directx 9.0c bo u mnie to się pojawilo od tego czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Nie , cały czas mam 9.0b . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Też tak miałem jak podkręciłem prockaz 1.0 na 1.27GHz. Karta po podkręceniu 300/600 dała [gluteus maximus]. Ale jak wróciłem na 1,24GHz to zapieprza aż miło. A nie kopałeś w BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A nie zmieniałeś sterowników?? Na serii 6x.xx właśnie testy filrate wypadają bardzo nisko co nie zmienia faktu, że w grach i tak są lepsze :P . BTW. jak tam na fx sprawuje się dx9c?? Jakaś poprawa w grach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebMaster Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jak na moje oko to za mocno podkręciłeś pamięć 600MGz to za dużo, spuść na 580Mgz powinno być lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 @Pinioo A nie masz obecnie cieplej w pokoju niz dwa tygodnie temu? Karta moze sie przegrzewać i stąd spadek wyników. A 600MHz na pamieciach to wcale nie jest dużo. U mnie w chłodniejsze dni przechodzi testy na 635 bez błędów, a teraz gdy jest cieplej potrafi sypnąc artefaktami przy 620. Na codzień lecę @315/615 i zero błedów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Moja wytrzyma podkręcenie rdzenia tylko 308Mhz a pamięci jeszcze nie testowałem na maxa , ale przy 620 chodziła normalnie . Teraz kupię sobie do niej radiatorki na pamięci :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 To raczej wina proca nizego innego :) Chyba że sterów pokombinuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...