Rafit Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam potrzebuje porady na temat płyty głównej. Dziś wzięłem ze sklepu płytę 8KRAI + Athlon 2500+ Barton. Jednak wydaje mi się, że ta płyta główna to nie jst najlepszy zakup i oddaje ją. Chciałem kupić 8RDA3+, ale teraz zauważyłem, że nie ma w niej portów COM, w 8RDA+ są ale za to nie ma SATA. Jaką płytę kupić, aby dało się maxymalnie kręcić procka i aby były COMy i SATA. ?? Muszę do poniedziałku zdecydować, a teraz nie mam zielonego pojęcia co wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 ABIT NF7-S mobo bez com'ów jeszcze nie widzialem .. 8RDA3+ http://www.epox.nl/manuals/mu-8rda3&%2B10.pdf strona 7 .. sledz "F" = COM i GAME PORT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Widziałem pare mobo bez COM-ów, ale zawsze wtedy dają śledzia z jednym lub dwoma. Nie mogą nie dać. Nawet jak jest jeden COM to też dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 A jeśli są na śledziu to spoko, a już się przestraszyłem, bo na zdjęciu na miejscu gdzie normalnie są comy są puste miejsca :-) Nie pomyślałem o śledziu dzięki :-) ABIT NF7-S czy EPOX 8RDA3+ lepiej w takim razie ? Na którym lepiej by się kręciło Athlona 2500+ ? Ps. Chciałbym kupić do tego jeszcze DUAL DDR czy takie są dobre: TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 CL2,5 - 2x256 do Dual DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 pewnie ze abit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A co sądzicie o płycie głównej: DFI LAN PARTY ULTRA B Która jak narazi z tych trzech będzie najwydajniejsza do podkręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A co sądzicie o płycie głównej: DFI LAN PARTY ULTRA B Która jak narazi z tych trzech będzie najwydajniejsza do podkręcania? Tylko Abit NF7-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 na DFI wiecej wycisniesz niz na abicie, ale abit jest wydajniejszy od dfi wiec... ja bym kupowal Abita NF7-s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A w przybliżeniu ile wyciągne na ABICIE realnych Ghz na: >>> 2500+ Barton >>> 2500+ Barton Mobile Obecnie na Epoxie 8KRAI Athlon 2500+ chodzi mi stabilnie na 2,31 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 haha co ci nie odpowiada w 8KRAI teraz jedziesz na fsb210 ,jak kupisz nf7 to moze na tych samych pamieciach wycisniesz fsb220 a moze i nie lepiej zmien Bartona na Bartona Mobile to sobie pokrecisz bo za zmiana plyty pojda zaraz pamieci i nie wiadomo co jeszcze i tak dla 100MHz na procku wydasz 500pln :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 I tak kupuje pamięci w dualu :-) Najprawdopodobniej będą to: TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 CL2,5 - 2x256 do Dual DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A w przybliżeniu ile wyciągne na ABICIE realnych Ghz na: >>> 2500+ Barton >>> 2500+ Barton Mobile Obecnie na Epoxie 8KRAI Athlon 2500+ chodzi mi stabilnie na 2,31 Ghz wrózka ma wolne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafit Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Chodziło mi o to ile u was wyciąga się na tych sprzętach :-). Byłem w sklepie komputerowym i powiedziano mi, abym wział ABIT NF7-SL zamiast ABIT NF7-S jedyną różnicą ma być Firewire podobno? Czy to prawda ? Czy jest jakaś różnica w podkręcaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4GiczNy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 NF7-SL rózni się od NF7-S TYLKO brakiem SERILLEL (przejsciówka do podlaczenia dysku IDE pod kontroler SATA). Różnicy w podkręcaniu nie ma. jest napisane w FAQ :roll: (http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81124) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 KGB : ale zauwazylem ze gdzie tylko jest dyskusja o 8KRAI i jaki to shit... to ty zawsze jestes pierwsza osoba ktora jej broni , ze jaka zajefajna plytka i wogole :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...