Skocz do zawartości
Racoclan

Czy jest sens wymieniać cooler?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie male pytanko, chodz moze sie okazac wazne.... mianowicie mam sprzet jak w opisie przekrecilem swojego bartka 2500 xp na 3200 i chodzi ogolnie stabilnie (3 dni testow) ale zastanawiam sie nad zmiana coolera. W tym momencie mam wiatrak ktory dostalem razem z zestawem czyli Jamicon 1520 nie nazekam na niego ale moglby pracowac troszke ciszej. Najbardziej interesuje mnie temperatura, poniewaz po podkreceniu przy normalnej pracy temp wynosi okolo 49 stopni a przy obciazeniu 56-7 stopni. W obudowie mam dodatkowe chlodzenie czyli wiatrak z tylu wyciagajacy i z przodu wciagajacy powietrze. Moje glówne pytanie brzmi wiec tak czy jest sens wymieniac cooler na jakis inny (lepszy, wydajniejszy) czy moze tak zostac, jezeli zaistnieje taka mozliwość to prosze o podanie jakis propozycji z uwzglednieniem cichej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bym CI pomogl, ale nie wiem co to jest "sęs" :lol:

wez poprawke na przeklamania czujnika na mobo. ogolnei temp jest jeszcze znosna, ale jest bardzo blisko do granicy bezpieczenstwa. ja osobiscie bym juz pomyslal nad czyms wydajniejszym/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boooooże "SĘS" :lol: :lol: :lol:

Temperatura dosyć wysoka. Możesz pomyśleć na czymś z serii Pentagram Freezone. Kup tego, na którego będziesz miał ilość kaski. Wydaje mi się, że naweto 92AlCu będzie wydajniejszy od tego Jamicon'a. I zmień tytuł tego topic bo mnie sie niedobrze robi jak patrzę na ten wyraz "sęs" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi