Skocz do zawartości
R.i.P.

Mortyr 2 - kolejny polski shit

Rekomendowane odpowiedzi

No tak ... Gierka jest piekna. Na pierwszy rzut oka robona przez Polakow. Na drugi rzut oka robiona przez Polakow. Trzeci rzut to juz tylko do smietnika :| Ktorko podsumowujac: Grafika padaczka, optymalizacja padaczka, grywalnosc padaczka. Ogolnie cud miod, kompletnie nie polecam :D pozdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jak czytam komentarze o słabej grafice to mam wrażenie, że udzielają się tu same dziesięciolatki, które nie pamiętają (bo nie mogą) jakie cechy powinna mieć gra.

Od kilku lat następuje systematyczny zalew rynku bardzo płytkimi produkcjami, a gdzie nie spojrzeć to wszędzie przy nadchodzących tytułach nie mówi się praktycznie o niczym innym jak tylko o oprawie i nowych bajerkach.

Ciekawe jak byście "specki" ocenili EU: Mroczne Wieki, w której engine nie zmienił się prawie wcale od EU1 sprzed 3 czy 4 lat.

Żałość bierze jak to się czyta.

(aż nie chcę myśleć jakby wypadły oceny pierwszego Prince of Persia ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelus, wybacz ale piszesz od rzeczy.

Ocena PoP w dniach swietnosci 286xt/at byla wysoka, teraz to gra w sam raz na komorke.

Zapewne nikt (ja tej gry na oczy nie widzialem, najwyrazniej nie jest to towar eksportowy ;]) nie krytykowal mortyra 2 li tylko za slaba grafike (ktora w dobie tak mocarnych vga jest szalenie wazna, szczegolnie w fpp) lecz za caloksztalt i gameplay, ktory tez jest mierny.

Po czesci zgadzam sie z Toba, ze zla grafika (np. sam ciagle zagrywam sie w GPL'a, ktory nie wyglada zbyt cudnie) musi dyskwalifikowac dane gre ale w tym przypadku (mortyr) nie masz zupelnie racji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oceniam gry, ale komentarze, które były pisane przez osoby, które albo widziały grę tylko na skrinach, albo nie widziały jej wcale.

Niestety zjawisko to jest dość powszechne, a winę za to ponoszą sami twórcy.

Kiedyś gry robili w znakomitej większości zapaleńcy, ludzie z pomysłem, którzy wyciskali z tych słabiutkich maszynek ósme poty, żeby stworzyć coś wielkiego.

Teraz już nikt się nie sili na wymyślanie ciekawej fabuły tylko kopiuje oklepane wzorce i zabiera się za podkręcanie grafy, a potem wychodzą takie kwiatki jak Unreal 2, na którego może ładnie się patrzy, ale grać w to się wcale nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chociaz jeden, ktoremu sie spodobala ;) jak dla mnie 100% kiszka, nawet pomijajac ta grafike. Nie wiem co ta gra soba reprezentuje, bo przechodzac kawalek planszy nawet jestem w stanie stwiedzic ze U2 przy tym ma wypas gameplay. Niestety, ale polacy tym razem nie wykazali sie, Chrome przy Mortyrze 2 to siodme niebo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest bardzo dobra :)

Grafika faktycznie mocno przeciętna ale reszta stoi zdecydowanie wyżej od innych tegorocznych strzelanek 8)

Podaj te tytuly.

Jezeli jest lepsza od CoD i CoD:UO to kupuje :D

A CoD to tegoroczny jest? Nie liczę dodatku :P

Chodzi mi o cudaczne dzieła w stylu Far Cry i Dumy trzeciej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda to tak, jak juz chyba ktos pisał ...

insert cd :arrow: install :arrow: run :arrow: LOL :arrow: quit :arrow: uninstall

Ocena w skali 1-10

Grywalność-1

Grafika-3

Dźwięk-5 (jako takie)

Miodność - zero bezwzględne ale nie moge dać bo jest skala1-10, także 1

ocena ogólna - 2+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie bardzo zawiodlem niestety musze przyznac ze to kicha a juz myslalem ze po sukcesie painkilera bedzie juz coraz lepiej z polskimi grami, chociarz przyznac trzeba ze grafika na najgorszym poziomie nie jest ale jesli chodzi o game play, sztuczna inteligenscje, czy zjawiska fizyczne jak np. poriuszanie sie pojazdow to sa na poziomie tank kilera z pegazusa czy jak sie to tam pisze. Podoba mi sie natomiast ogolnie strzelanie i zachowanie broni podczas strzelania i wogole maszynki ladnie wygladaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm... demko takie złe znowu nie było, klimacik całkiem całkiem, ale biorąc pod uwagę że przeszedłem je w 10min. a w całej grze jest 12 takich, choć z "zachwytów" wynika że gorszych mapek, gra faktycznie do ominięcia szerokim łukiem, a szkoda bo trochę pracy w to włożyć a poziom pierwszego moh AA, no może tych ciut gorszych misji był do osiągnięcia :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi