Arakasi Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Sasiadowi poszla synchronizacja pozioma w monitorze (tak to sie chyba nazywa, w kazdym razie jest jedynie poziomy pasek na srodku ekranu). Naprawa przekraczala by wielokrotnie cene tego monitora (bursztynowy :wink: ), reszta sprzetu tez nie najlepsza (PC AT, 2 MB RAM, 40 MB HDD i EGA), wiec zapadla decyzja o kupnie nowego komputera. Ja jako lokalny "ekspert" doradzic mam, co kupic :cry: Sasiad uzywa kompa wylacznie do pisania w wordzie i teraz jeszcze dojdzie net (jako, ze stalke w bloku zakladaja :P ). Nie wchodzi w gre zadne podkrecanie, mysle, ze i rozbudowa jest sprawa drugorzedna (patrzac na czestoliwosc wymiany komputera u niego :lol: ). Jaka konfiguracje byscie polecali :?: :!: :?: :!: Dodam, ze przynajmniej pol kasy poswiecic bym chcial na jakas porzadna 17" (gosciu i tak ma juz okulary jak denka od butelek). Zastanawialem sie nad jakas mobo ze wszystkimi mozliwymi bajerami zintegrowanymi (tzn. dzwiek, grafa, lan) i moze Durona 1,3 albo Celka Tulatina? Pomozcie :!: :!: :!: Pzodroofki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Cha komp i monitor 17 calików za 2000 to tylko coś używanego .Za monitorek jakiś sensowny trzeba dać z 800 zł a nie mówiąc o reszcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jezeli nawet gry na tym nie maja chodzic to niech idzie do AUCHAN i kupi badziew z monitorem za 2000 pln (bedziesz mial problem z glowy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 P.S. Komp ma byc sklepowy, choc nie wykluczlbym, zlozenia go w sklepie z jakis uzywanych czesci. Ma byc na to jednak gwarancja jakakolwiek (producenta, czy samego sklepu), bo rekajmia, ze bedzie to ja wiem, ale wytlumaczyc to ludziom pod 60tke :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Bierz Durona i po sprawie. Nawet zestaw slepowy będzie spoko, a już do sieci, jako maszyna do pisania itp sprawdzi się wyśmienicie. Jeżeli komputer nie ma być do gier i ciężkiego oprogramowania, to bierz dowolny zestaw sklepowy. Ostatnio widziałem Celka 1.7 GHz , 40 GB dysk, GF2MX i reszta za 990zł. Do tego Drukarka i Monitor i masz zestaw multimedialny. Proste. Mimo to, polecałbym identyczny zestaw, ale na Duronie. Wydajniejszy i tańszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 no wiec za 2000 super maszyny nie kupisz ale jak koles lecial do tej pory na takim sprzecie jak napisales :) no to dla niego to bedzie i tak SUPER RAKIETA: plyta glowa: ECS K7S5AL (dzwiekowka i LAN zintegrowane) - 290 zł procesor: DURON 1200 MHz - 210 zł cooler: 35 zł (jesli nie bedzie podkrecania) pamiec: DDRAM 128 MB - 145 zł twardziel: Samsung 20 GB ATA 100 5400 rpm - 300 zł grafika: GF2 MX400 - 210 zł cd-rom: LG - 115 zł obudowa: MidiTower - 130 zł monitor: Samsung 17'' 753S (ale nie wiem czy to jest plaski) - 650 zł RAZEM: okolo 2085 zł no lepiej chyba sie nie da i jesli chodzi o 'pozadna' 17 calowke no to raczej za takie pieniadze nie zmiescisz sie w limicie. a co do plyty glownej no to tez low-end ale czytalem recenzje i nie jest najgorsza, pozatym ma zajebisty stosunek ceny do wydajnosci (no i sound, lan onboard) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 ... reszta sprzetu tez nie najlepsza (PC AT, 2 MB RAM, 40 MB HDD i EGA) ... Pzodroofki A tak z ciekawosci to co on mial zainstalowane i do czego uzywal tego kompa ? :) wymiekam hah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 no wiec za 2000 super maszyny nie kupisz ale jak koles lecial do tej pory na takim sprzecie jak napisales :) no to dla niego to bedzie i tak SUPER RAKIETA: plyta glowa: ECS K7S5AL (dzwiekowka i LAN zintegrowane) - 290 zł procesor: DURON 1200 MHz - 210 zł cooler: 35 zł (jesli nie bedzie podkrecania) pamiec: DDRAM 128 MB - 145 zł twardziel: Samsung 20 GB ATA 100 5400 rpm - 300 zł grafika: GF2 MX400 - 210 zł cd-rom: LG - 115 zł obudowa: MidiTower - 130 zł monitor: Samsung 17'' 753S (ale nie wiem czy to jest plaski) - 650 zł RAZEM: okolo 2085 zł no lepiej chyba sie nie da i jesli chodzi o 'pozadna' 17 calowke no to raczej za takie pieniadze nie zmiescisz sie w limicie. a co do plyty glownej no to tez low-end ale czytalem recenzje i nie jest najgorsza, pozatym ma zajebisty stosunek ceny do wydajnosci (no i sound, lan onboard) Lepiej niech kupi porządny moniek, bo się na tym przejedzie po raz kolejny. Samsunga bym nie polecał ze względu na serwis(przynajmniej łódzki jest do [gluteus maximus]). Ja bym kupił Flatrona FT775 (płaski przynajmniej i zły też nie jest ) i do tego jakieś używki . To nie musi być wypas jak ma być tylko do Worda i Excela. Wszystko pow c600 powinno być ok i niedrogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 no i mam pomysł, niech gościu kupi tą płytę ECS z wlutowanym procesorem Duron , od razuz coolerem, grafą , LAnem i muzyką, wystarczy dokupić ram, 128 MB styknie, HDD , FDD obudowę, CD-rom i hulaj duszo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Kup samtrona plaskiego ma 1600x1200 a w 1024x768 ma 100 hz. A kosztuje niecale 700 zl, a dokladnie 695 i jest naprawde wypasiony. Naprawde nic lepszego za te pieniadze nie kupisz. A co do procka to sproboj kupic durnia 1 ghz zaoszczedzi sie te 20 zl w stosyunku do 1.2 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Płyta główna ECS K7VZA3 V3.1 KT 333 265,00 zł Procesor AMD Duron 1200 MHz 200,00 zł Wentylator Mint M5TB 25,00 zł Pamięć RAM DDRAM 256MB PC2100 260,00 zł Obudowa Magetic 125,00 zł Karta Grafiki Leadtek WinFast GeForce2 MX 32 MB 200,00 zł Dysk Twardy Western Digital 40 GB 350,00 zł Stacja 1.44 TEAC 34,00 zł Napęd CD-ROM LG 52x 115,00 zł Monitor HIGHSCREEN MS 1575P 150,00 zł Klawiatura + Mysz MediaTech 33,00 zł Głosniki 200W 35,00 zł Inne Płyty 10 szt. 10,00 zł Acer 504W 30,00 zł RAZEM 1 832,00 zł Ostatnio składałem znajomym kompa i wyszło mi tyle Monitor używany reszta nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Może jakląś tania karte Matroxa? skoro grać na tym nie będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Jako maszyna do pisania to zastanowiłbym się na VIA C3 najlepiej w budzie mikroATX. Przecież komp. nie musi być wydajny, a prąd też kosztuje. Pozatym po co ma zajmować dużo miesca? Dodatkowo chłodzenie pasywne jest super bo nie robi hałasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Po lekturze kilku testów m.in. http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/via...a/via_epia.html http://www.benchmark.pl/artykuly/rzut_okie...L/strona-1.html jestem za Via Epia. Cała platforma kosztuje ok. 500zł więc jest się nad czym zastanowić. I co myślicie o moje propozycji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Gr00bY Mazur"] (...) jestem za Via Epia. Cała platforma kosztuje ok. 500zł więc jest się nad czym zastanowić. (...) Ta płyta nie ma złącza do flopa, a to chyba zdecydowanie przekreśla ją do zastosowań domowych. Ja skłaniałbym się za tym ECS-em z durniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 ... reszta sprzetu tez nie najlepsza (PC AT, 2 MB RAM, 40 MB HDD i EGA) ... Pzodroofki A tak z ciekawosci to co on mial zainstalowane i do czego uzywal tego kompa ? :) wymiekam hah Dos 6.22 i Tag; Win 3.1 i Word 2.0 (i jeszcze NC 5.0) i to by bylo na tyle. Wylacznie pisal na tym, ale nawet do przegrania dokumentu na dyskietke (oba floppki :wink: ) wolal mnie :D Aha i ma (i bedzie dalej uzywac) jakas 9-cio iglowa drukarke od OKI (z 10 lat ma juz leciutko, a halas jest na pol klatki jak dziala :P ). A druga kwestia, czy plytka ECS bedzie rzeczywiscie najlepszym wyborem :?: Wiem, ze to nie do podkrecania bedzie sluzyc, ale tyle sie o ECS-ach zlych rzeczy czlowiek nasluchal, moze jakis MSI czy Shuttle :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...