Skocz do zawartości
NExik

Jak zwiekszyc napiecia jezeli...

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc :)

Mam maly problme chetnie bym zwiekszyl napiecie na 2,9 ale moja (bidna) plyta (Mercury KVT600X-L KT600) mi na to z poziomu biosu nie pozwala...

czy ktos zna jakies rozwiazanie tego problmeu ?

(PS: zmiana plyty odpada:P)

Aha pamieci mam TWINMOS 256 400 PC3200

Kupione jakis tydzien temu w popland`zie (Wrocław)

Aktualnie działaja :

CAS Latency 2T

RAS To CAS Delay 3T

RAS Precharge 3T

RAS Active Time 8T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze znajdzie sie jakis zacny USER ktory wspomoze wiedza biednego zdesperowanego posiadacza biednej plyty, ktora nie ma mozliwosci zmiany napiecia (ram) z poziomu biosu .:( ???

HElp .??

Pozdrowka.:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Tak, jest takie urządzenie firmy OCZ które wsadzasz to slotu DIMM i ono ci pokazuje status chyba ramu, i możesz ustawić Vdimm bodajże do 3.8V (sorry jak przesadziłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod lini 3.3V podabno daje tylko zależy na jakiej płycie na Fortonach i niektórych ModeComa-ch GT jest banalny poprostu kręcisz potęciometrem w zasiłce to ten przy wiązce kabli wychodzących z zasiłki !!! musisz poprostu sprawdzic albo zrobić vdimm moda ale musisz tego poszukać posieci czy ktoś zrobił takowego dla twojej płyty!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi