Sz@tynbury Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Witam po raz pierwszy Widzę że wszyscy tu o Athlonach i P4. Aż wstyd zamieszczać takiego posta :oops: . A że kasiorki nie ma to o zamianie na przynajmniej Durona nie ma mowy. Tym bardziej że stare bebechy trudno byłoby mi sprzedać po rozsądnej cenie. Zamierzam wymienić płytę główną bo z ECS-em mam same problemy :( . Zależy mi na tym, żeby nowa płytka obsługiwała Tualatiny i dyski ATA 100 (tak na przyszłość :wink: ). Chciałbym też więcej wyciągnąć ze swojego celka. Zastanawiam się nad Shuttlem av18E.2 v4 na via 694T, który ma fsb regulowane płynnie do 166mhz. Do 270zł wybór jest mocno ograniczony i za tą cenę płyt opartych o i815 nie dostanę, chyba że może jakies ECS-y, DFI itp. a ztego co wyczytałem to możliwości o/c na tych płytach są właściwie żadne. Warto kupić płytę jakiejś badziewnej firmy na i815, a może macie jakiś innych kandydatów??? Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 jak znajdziesz shuttle'a ak18 w tej cenie to bierz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Witam po raz pierwszy Widzę że wszyscy tu o Athlonach i P4. Aż wstyd zamieszczać takiego posta :oops: . A że kasiorki nie ma to o zamianie na przynajmniej Durona nie ma mowy. Tym bardziej że stare bebechy trudno byłoby mi sprzedać po rozsądnej cenie. Zamierzam wymienić płytę główną bo z ECS-em mam same problemy :( . Zależy mi na tym, żeby nowa płytka obsługiwała Tualatiny i dyski ATA 100 (tak na przyszłość :wink: ). Chciałbym też więcej wyciągnąć ze swojego celka. Zastanawiam się nad Shuttlem av18E.2 v4 na via 694T, który ma fsb regulowane płynnie do 166mhz. Do 270zł wybór jest mocno ograniczony i za tą cenę płyt opartych o i815 nie dostanę, chyba że może jakies ECS-y, DFI itp. a ztego co wyczytałem to możliwości o/c na tych płytach są właściwie żadne. Warto kupić płytę jakiejś badziewnej firmy na i815, a może macie jakiś innych kandydatów??? Z góry dzięki Zastanów się jednak, czy nie warto by Ci było kupić płyty pod AMD za 270-280 zł powinieneś dostać wypasioną płytę na KT333 fakt, że ECS, ale w tym wypadku b. wydajny (według większości testów jakie widziałem w zachodnich seriwsach). za 60-70 zł kupisz durona 600. i podkręcisz go spokojnie na FSB 133. W przyszłosci wsadzisz do tej płyty najprawdopodobniej nawet Bartona. Jedyny ból, że musisz też pamięć wymienić. ale jak sprzedaż stare graty... Moim zdaniem wydanie 270 zł na płytę pod tego Durona to wywalona kasa w obecnej sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Dokładnie, za 270zł to w ogóle postawisz zestaw na Duronie, kupując płytę na KT133A za 150 i Durona 1GHz za reszte. Na pewno lepsze rozwiązanie niż Celeron 667, a na płytę z KT133A wsadzisz swoje SDR z Celerona (nie będziesz musiał kupować drogich DDR), a Durona zawsze będziesz mógł sprzedać i kupić Athlona/ AthlonaXP za bezcen w przyszłosci, a taka platforma wytrzyma znacznie, znacznie dłużej niż Twój celeron z nową płytą. Na pewno nie opłaca się płacić 300zł za płytę pod Celerona, jak kupować, to kup na Allegro za 100-130zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Dokładnie, za 270zł to w ogóle postawisz zestaw na Duronie, kupując płytę na KT133A za 150 i Durona 1GHz za reszte. Na pewno lepsze rozwiązanie niż Celeron 667, a na płytę z KT133A wsadzisz swoje SDR z Celerona (nie będziesz musiał kupować drogich DDR), a Durona zawsze będziesz mógł sprzedać i kupić Athlona/ AthlonaXP za bezcen w przyszłosci, a taka platforma wytrzyma znacznie, znacznie dłużej niż Twój celeron z nową płytą. Na pewno nie opłaca się płacić 300zł za płytę pod Celerona, jak kupować, to kup na Allegro za 100-130zł. KvM, Makonar-jesteście WIELCY :) Po co mam brnąć i ciągle dokładać do bebechów za cenę których mogę mieć system 2x bardziej wydajny. Heh! Czemu sam na to nie wpadłem :D ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...