Lizardus Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Szukalem na forum podobnych tematow ale z zadnego z nich nie zyskalem pewnych i sensownych odpowiedzi, wiec od nowa wszystko ....... Chce sprowadzic z usa spzret komputerowy nowy z opakowaniami-rodzina bedzi mi wysylac wiec nie bedzie zadnej faORT: ORT: ORT: ktury. Co trzeba zrobic aby CŁO i jeszcze do tego vat nie dopadlo. Wiem ze trzeba napisac na paczce GIFT i podac na wszelki wypadek jakas mala kwote, jednak paczka nie bedzie mala(zasilacz, karta graficzna, proc, mobo, ram-wszystko w opakowaniach). Myslalem o wyjeciu sprzetu z oryginalnych opakowanian(oprocz proca) i owinieciu ich w jakies szmaty i zapakowanie w jakies kartony zwykle, a opakowania oryginalne zgniesc i zapakowac na dno paczki(tak na pamiatke:D). Najlepiej by bylo napisac jeszcze ze sprzet jest uzywany. Czy to dobry pomysl?? Wysylam paczke z Chicago przez Polamer(www.polamerusa.com). Jakie sa Wasze doswiadczenia? Czy to dobry pomysl jakie zaprezentowalem? Jakies sa Wasze sugestie? Oczekuje tylko sensownych i potwierdzonych najlepiej odpowiedzi a nie "ja mysle ze chyba od 40$ czy moze od 143 $ nie sprawdzja paczki na cle...." Za wszelak pomoc dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Na sprzęt komputerowy od jakiegoś czasu nie ma cła, jest tylko podatek VAT w wysokości 22%. Wysyłanie jako GIFT nie zawsze daje spodziewane rezultaty, w moim przypadku aparat cyfrowy złapali i dowalili VAT ;( Acha, jak coś zapakujesz i przy wysyłce nie zaznaczysz że znajduje się to w paczce to często możesz się z tym pożegnać ;) Tak działa nasz zasrany PolAmer :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 odświeżam, niech spróbują napisać na paczce że to używany sprzęt, podobno przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja wysylalem wielokrotnie sprzet. Najwazniejsze, zeby: * zaznaczyc, ze to GIFT * dac jakas smiesznie niska wartosc $50... * i dopisac, ze uzywane ;) Nie wiem jak jest z PolAmerem... (slyszalem tylko zle opinie) Zwykla poczta okazuje sie relatywnie bardzo tania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ...dac jakas smiesznie niska wartosc $50...Dlaczego niską, ja słyszałem że jak jest poniżej 200$ to też jest w miarę ok. A ubezpieczałeś przesyłkę, czy szło bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ...dac jakas smiesznie niska wartosc $50...Dlaczego niską, ja słyszałem że jak jest poniżej 200$ to też jest w miarę ok. A ubezpieczałeś przesyłkę, czy szło bez?Mi tak na poczcie tutaj mowia, ze do $50 to zuupelnie sobie glowy nie zawracaja zawartoscia... A wysylam roznie. Jesli zwykla wysylke to nie ubezpieczam. Czasami wybieram Internation Express, to wtedy jest troszke drozej, ale jest automatycznie ubezpieczona - i dochodzi w 3-5 dni ;) Tylko teraz roznica w cenie sprzetu nie jest AZ tak duza jak kiedys. Jedynie jak sa jakiej promocje to mozna dostac cos naprawde dobrego. Ja ostatnio kupilem dziewczynie obudowe Chiefteca Dragon Blue z clear side'm + zasilka Chiefteca Ultra quiet czy cos 500W, i za komplet zaplacilem $45... Wiec czasami sie zdarza taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 To zależy co znaczy nie tak duża różnica ceny :wink: . Na Neweeg są zasiłki Termalteaka 400W za ok. 100zł na nasze, 1GB przyzwoitych pamięci CL 2; 2,5 kosztuje ok 600zł. IMO gra jest w dalszym ciągu warta świeczki, toż to ludzka rzecz nie przepłacać :twisted:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...