Dewelius Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Wiem, że jest na forum dużo tematów odnośnie płyt, ale nie znalazłem bezpośredniego porównania Płyty Abit Nf-7 i Dfi lan party ultra 2 b Chciałem się zaopatrzyć w jedną z nich i nie wiem którą wybrać. Która będzie najleprza pod Athlona 2500. Chodzi mi głównie o możliwość maksymalnego podkręcenia i stabilnej pracy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Wydaje misie że pod Athlona 2500 będzie lepsza płyta główna Abit NF-7. Ale nie będziesz mógł o dużo podkręcić procesora, bo Athlona nie da sie zabardzo podkręcać ! Wolałbym dołożyć troche pieniędzy i kupić sobie Abit nf7-s, jest troche lepsza. To jest moje zdanie :!: Poczekaj na inne posty :D Abit nf-7 ok. 300 zł Abit nf7-s ok. 450 zł Noto "SORRY" za pomyłke :( _______________ AMD Athlon 2000+Xp, GeForce 2 Mx/Mx 400, 256 SD RAM, Mercury VIA KT266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Chodzi mi też o maksymalną wydajnośc dla tego procka. Tak aby działał szybko, wydajnie i stabilnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Obie są bardzo dobre, z tym, że NF7 jest na pewno bardzo dobrze poznany od strony czysto elektronicznej, tzn. dużo V-modów, wiadomo, o ile zaniża lubzawyża napięcia, masa BIOSów modowanych, itd. Ew. w takim przypadku kieruj się też ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 No fakt cena wyrażnie po stronie Abita. Muszę pomyśleć jak wytrzyma to mój skromny portfel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak będziesz chciał kręcić tak mocniej:) to Abit.. a jeżeli zależy ci na stabilności jak skała i też troszke podkręcić sprzęt, to polecam także Asusa A7N8X v2.0.. Twój wybór) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wydaje misie że pod Athlona 2500 będzie lepsza płyta główna Abit NF-7. Ale nie będziesz mógł o dużo podkręcić procesora, bo Athlona nie da sie zabardzo podkręcać ! Wolałbym dołożyć troche pieniędzy i kupić sobie Abit nf7-s, jest troche lepsza. To jest moje zdanie :!: Poczekaj na inne posty :D Abit nf-7 ok. 300 zł Abit nf7-s ok. 450 zł _______________ AMD Athlon 2000+Xp, GeForce 2 Mx/Mx 400, 256 SD RAM, Mercury VIA KT266 Ze co ? Mozesz rozwinac swoja mysl ? A co do NF7-S to rozni sie od zwyklego NF7 tym , ze ma w cholere dodatkow typu SATA , RAID , FF , itp.. no i ma SS :) Jezeli chodzi o O/C to wszystkie NF7 sa tak samo dobre wiec jesli nie potrzebujesz tych wszystkich bajerow to mozesz sporo zaoszczedzic... Co do wyboru pomiedzy DFI a Abitem to wszystko zalezy od reszty komponentow jakie bedziesz mial , bo moze sie okazac , ze twoj procek/pamiec nie beda z najlepszych serii i nie wykorzystasz potencjalu tych plyt... Ja i tak bym bral Abita bo choc DFI ma bardzo duzy zapas mocy (FSB 260 i wyzej ;) ) to i tak wedlug mnie go nie wykorzystasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wydaje misie że pod Athlona 2500 będzie lepsza płyta główna Abit NF-7. Ale nie będziesz mógł o dużo podkręcić procesora, bo Athlona nie da sie zabardzo podkręcać ! Wolałbym dołożyć troche pieniędzy i kupić sobie Abit nf7-s, jest troche lepsza. To jest moje zdanie :!: Poczekaj na inne posty :D Abit nf-7 ok. 300 zł Abit nf7-s ok. 450 zł _______________ AMD Athlon 2000+Xp, GeForce 2 Mx/Mx 400, 256 SD RAM, Mercury VIA KT266 no misiek tutaj zes blysna ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...