nomad Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Witam, mam dziwny problem zwiazany ze strumieniami cin i cout. Napisalem prosty program ktory prosi uzytkownika o wpisanie liczby i chcialem zrobic zabezpieczenie na wypadek wpisania litery. Wg Symfonii J. Grebosza wystarczy zaoperowac na flagach w/w strumieni. Niestety ustawienie flagi failbit na zero nie pomaga. Mial ktos podobny problem.Prosze o pomoc Pozdrawiam Nomad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mozna kombinowac np: wrzuc to co wpisze uzytkownik w tablice i sprawdzaj po kolei czy cos nie jest litera (petla if) Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 nomad <- a możesz wkleić kod jaki napisałeś ? to sprawdzanie w pętelce może i zadziała ale na pewno nie będzie efektywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 nomad <- a możesz wkleić kod jaki napisałeś ?dobry pomysl to sprawdzanie w pętelce może i zadziała ale na pewno nie będzie efektywne.Sadzac po tym ze nomad czyta symfonie to mam wrazenie ze program nie musi byc bardzo efektywny. A co do sprawdzenia w petli to tylko taki pomysl bo sam jestem w polowie drugiego tomu symfonii i nie mam zbyt duzego doswiadczenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...