CrazyJohn Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 witam jestem bardazo zly, wlasnie padla mi kolejna karta sieciowa, juz 3 w mojej karierze :| jak przesiadlem sie na inna, znowu mam neta, tamta pokazuje polaczenie, ale nic wiecej, nie pobiera ip z DHCP... :/ kiedys 1 zarznalem poprzez podkrecanie - tak mysle, za duze MHz na PCI ale tej teraz nie ruszalem, mam bartka jak nizej, wszystko jak nizej... :| jedyna modyfikacja to to, ze zalozylem radiator na SB... od czego padaja takie karty :?: HELP :!: :( nie chce spalic/zniszczyc nastepnej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 a kabelek z sieci idzie ci na zewnatrz?jesli tak no to coz indukuja sie napiecia, okres jest burzowy i sie pala.. zainwestujcie w protectnety :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 a swicth nie ma w sobie jakiegos filtra :?: to leci przez switcha... do mnie faktycznie to bylo po tej super hiper burzy, ale karta byla wylaczona :!: wiec ja juz nic nie wiem :/ poza tym pokazuje polaczenie 100MBit/s ale nic sie nie dzieje... admin mowi, ze widzi mnie w wykazie, ale pingowac nie mozna, ip nie jest przydzielane z DHCP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 a swicth nie ma w sobie jakiegos filtra :?: to leci przez switcha... do mnie faktycznie to bylo po tej super hiper burzy, ale karta byla wylaczona :!: wiec ja juz nic nie wiem :/ poza tym pokazuje polaczenie 100MBit/s ale nic sie nie dzieje... admin mowi, ze widzi mnie w wykazie, ale pingowac nie mozna, ip nie jest przydzielane z DHCP :( mnie już drugi raz padła i to tak, że komp się nie podnosi !! Pentagram na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 ta sama czy druga :?: nie robi, ze pentagram, liczy sie chipset ja mialem te 3 na realtek'u... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wyłaczona karta czy nie i tak podczas wyładowania kabel od sieci jest długa antena i moga tam sie indukowac napiecia na poziomie niszczacym czasami CAŁY komputer. Przed burzą odłacz wtyczke od sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wyłaczona karta czy nie i tak podczas wyładowania kabel od sieci jest długa antena i moga tam sie indukowac napiecia na poziomie niszczacym czasami CAŁY komputer. Przed burzą odłacz wtyczke od sieciówki.hmnm czyli musze kupic jakis filtr :) a takie mam glupie pytanie, ja mam DSL'a dzielonego... czyli lacze kablowe, tylko, ze... kabel idzie ode mnie z mieszkania po dachu i dopiero tam do switcha... czyli na tym odcinku sie moga indukowac napiecia, nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 ta sama czy druga :?: nie robi, ze pentagram, liczy sie chipset ja mialem te 3 na realtek'u... realtek - wysłałem do serwisu i ... wróciła nienaprawiana jako dobra :lol: działała kilka miechów i znowu ... Dlatego wolę sieć przez karte - bo jak padnie na mobo to większy ból ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 wiem, wiem ... musze sie przesiasc na pci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Ogolnie nalezy pamietac, ze wiekszosc awarii ma podloze ze tak powiem elektryczne ;) Na czas burzy nalezy koniecznie odlaczyc kabel zasilajacy i sieciowy (ethernet) zwlaszcza gdy ten ostatni idzie na zewnatrz budynku. Innym rozwiazaniem sa odpowiednie zabezpieczenia. Dla kabla ethernet np APC ProtectNet (cena w okolicach 60 zlotych) lub podobny produkt made in poland na allegro za pol ceny (tylko trzeba pamietac ze musi byc poprawnie uziemione bo inaczej o kant tylka rozbic takie zabezpieczenie). Do zasilajacego UPS dowolnej firmy. Wiekszosc tzw listw filtrujacych dostepnych w sklepach jest gowno warta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 ja tez sie podepne, waszym zdaniem Panowie, lepiej podlaczyc karte pod PCI niz korzystac z tej zintegrowanej, a jesli tak to czy ta zintegrowana wylaczacie w BIOS'ie czy zostawiacie wlaczona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 wylacz, zwolnisz zasoby chyba kupie sobie zabawke przeciwprzepieciowa - 3 karty po 30 zl srendio to daje 90 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...