Certino Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Witam. Mam wielki problem. Posiadam telefon NOKIA 3200. Dokupiłem do niego kabel żeby połączyć telefon z komputerem. Telefon ma złącze POPPORT więc kabel z jednej strony ma taką wtyczkę a z drugiej strony ma złącze szeregoe (COM). Nieoficjalnie się dowiedziałem że symbol kabla to DKU-5 ale na stronie producenta DKU-5 to kabel ze złączem USB. Ściągnąłem więc sterowniki do DKU-5 ale nie moge nawiązać połączenia z telefonem. Nic nie jest wykrywane. Mój OS to WIndows XP Pro. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 pcsuite powienien zadzialac: http://nokia.com/nokia/0,,54692,00.html?lang=Polish mozliwe ze mobimb i oxygen tez by dzialal. OT: DKU-2 (USB); DKU-5 (serial) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 mam ten sam problem z 3200, mam kabel niby dku5 i pcsuite 6.4 nie moge nawiazac polaczenia z kompem, moze cos w telefomnie nalezy ustawic? stery zainstalowane ze strony nokii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No nie wiem jak jest teraz z pcsuitem, ale niezbyt dawno temu (pol roku?) miałem "niewielkie" problemy z kablem na com i nokiami 6610 i 6100. Okazało się że pcsuite ma takie "widzimisię" i nie działa z nieoryginalnymi akcesoriami. Spróbuj sobie sciągnąć OPM 2. Działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...