Mr Hyde Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 chodzi o to że 2 miesiące zbierałem kase na konsole ps2. wybór padł na konsole od "super sprzedawcy" allegro Trzeba bylo iXa kupic :mrgreen: A tak na powaznie to radze podlozyc bombe :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Noo fajne rozumowanie. Jak kupujesz gre to tez mozesz robic z nia co chcesz, kopiowac przegrywac i sprzedawac, no bo w koncu jest twoja, nie?Oczywiście że mogę zrobić z tym co chcę, mylisz chyba pojęcia, przecież gry/książki/muzyka są chronione prawem autorskim i to co kupujesz to w tym wypadku utrwalenie czegoś niematerialnego w postaci nośnika danych i mogę z tym zrobić co chcę, mogę krążek powiesić w aucie :wink:, przybić gwoździem do ściany itp itd. Natomiast to co znajduje się na nim to już zupełnie inna sprawa, a jeśli chodzi o ps2 to kupuję konkretny przedmiot i mogę przerobić go nawet na płyty winylowe albo zrobić z niego doniczkę o ile mi przyjdzie na to ochota i nikomu nic do tego. A co do przeciwnika - jedź i załatw to od razu, strasząc przy okazji rzecznikiem praw konsumenta i odpowiednimi organizacjami ds/ konsumentów, możesz też zrobić jej odpowiednią 'reklamę'. Im dłużej będziesz zwlekał tym ciężej będzie to załatwić - może Ci wmawiać że kurz/rysy powstały podczas używania przez Ciebie itp i sto innych powodów żeby się Ciebie pozbyć. Towar jest niezgodny z umową - walcz, domagaj się w kolejności: 1. Zwrotu pieniędzy (lepiej żeby się to tak skończyło, bo jeżeli ktoś kręci już teraz to trudno żeby liczyć na jego uczciwość w razie ewentualnej naprawy gwarancyjnej) 2. Obniżenia ceny 3. Wymiany na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 ten sklep a raczej mała klitka jest na ulicy hetmańskiej dzielnica podzamcze. widać że pani się wykręca. na gg miala napisane że ma przerwe urlopową od wtorku. gdy jej napisałem emaila odrazu z gg znikł opis. i pisze że w niedziele wyjezdza. email który od niej dostałem: "konsola jest nowa, była kupowana w media markt, mam na to dowód zakupu, konsole były wziete z wystawki, bo to były ostatnie sztuki, jak wiadomo tego modelu juz nie w sklepach i nie bedzie, takze udało mi sie kupic ostatnie sztuki, jak panu nie odpowiada moze ja pan oddac ale ja od poniedziałku ide na urlop, w sklepie bedzie inna pani a ja jednak chciałabym ja sprawdzic czy wszystko jest z nia w porzadku, ta pani nie zna sie na konsolach, zeby mogła ja sprawdzic, takze propnuje zgłosic sie dopero po 15 sierpnia jak wroce z urlopu,bo musze ja sprawdzic aja w niedziele juz wyjezdzam" potem pisze że: "kupiona jako nowa ze sklepu to jest nowa, stała na ekspozycji w sklepie,to ja uwazam ze jest to towar nowy" zapomniala dodać o licznych rysach, wyrobionym padzie który wygląda gorzej niż mój poczciwy od szaraka który ma 5 lat. tacka konsoli jest tak porysowana jak by używana była conajmniej kilka lat :( do tego laser chyba już jest wyrobiony bo nie zawsze czyta płyty oraz niektórych dvd wogóle nie czyta. jutro jade do tego sklepu z kumplem i za wszelka cene odzyskam kase. gdyby stawiała opory ide na policje i dodam do tego że wcisneła mi pirackie płyty, a ja byłem nie świadomy i dopiero w domu zobaczyłem je w pudełku . to tak jak bym kupował komputer z nielegalnym oprogramowaniem. dosć już mam oszustwa. w aukcji wyrażnie ma napisane konsola fabrycznie nowa nie używana. tak samo na rachunku zakupu mam napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 mam nadzieje ze ci sie uda. Trzeba tepic oszustow !!! Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wez ze soba takie cos: WEZWANIE Stanowczo domagagam sie wymiany towaru ktory zakupilem u panstwa w sklepie na nowy lub gotowke(niepotrzebne skreslic). Sprzet ktory byl opisany jako nowy i nieuzywany po dokladnym obejrzeniu w domu okazal sie starym i wysluzonym. Nie mialem mozliwosci dokladnego sprawdzenia konsoli u panswa w sklepie ze wzgledu na warunki oswietleniowe panujace w lokalu, a pani ktora go prezentowala goraco zapewniala ze jest nowy i nieuzywany, czym zostalem wprowadzony blad. Jednoczesnie informuje ze w przypadku odmowy wydania nowej nieuzywanej konsoli lub wyplaty gotowki, skieruje sprawe do Rzecznika Praw Konsumenta celem dochodzenia swoich praw jako kupujacy. Z uszanowaniem BEBEBEBEB Wez w 2 egzemplarzach. Powiedz ze jak ci nie wyda kasy lub nowej konsoli to niech to podpisze. Jesli sie nie zgodzi na podpisanie to powiedz ze poleconym dostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 moge sie zalozyc ze jak pojedziesz do sklepu to zastaniesz tamta druga pania na zastepstwie i przy prubie oddania konsoli babka ci powie "TA KONSOLA JEST UZYWANA, A SPRZEDANA BYLA NOWA, CO PAN MI WCISKA" i na tym chyba rozmowa sie skonczy :/ troche lol dla ciebie ze nie sprawdziles na miejscu, ale w koncu taka MILA PANI nie mogla cie oszukac nie? tak sobie myslales :/ a jednak NIKOMU nie wolno ufac a co do sprzetu elektronicznego to zawsze nalezy sprawdzac 5 razy przed zakupem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 i jak przeciwnik zalatwiles cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Przecież dziś niedziela, ciężko takie rzeczy załatwić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 ale moze poprzecinal kraty, wywalil szyby i zabral co jego ;) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 postraszylem ją policją i tym że założe sprawe. zadzwoniła domnie i powiedział ze jak wróci z wakacji za 2 tygodnie to mam przyjechac i kase mi odda. już się umówlem na 16 w poniedzialek z nia. na wszelki wypadek zrobilem ksera rozmów internetowych oraz aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Przecież dziś niedziela, ciężko takie rzeczy załatwić :wink: musze chyba piwo ograniczyc : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 no miejmy nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze i dostaniesz kase tylko pamietaj ze musisz "stac twardo na swoim stanowisku", "pieniadze albo w ryja" ;) ps. czemu skoro babka sie z toba dogadala nie moze powiedziec tej co ja zastepuje zeby zwrocila ci kase ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 no miejmy nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze i dostaniesz kase tylko pamietaj ze musisz "stac twardo na swoim stanowisku", "pieniadze albo w ryja" ;) ps. czemu skoro babka sie z toba dogadala nie moze powiedziec tej co ja zastepuje zeby zwrocila ci kase ? powiedziała ze ta co ją zastępuje nie zna się na konsolach a ona musi sprawdzić czy wszystko jej oddaje. pojade tam do sklepu z ekipą i nie wyjde bez kasy. tepić oszustów!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Hmm, może się mylę, ale wcześniej ludzie mówili coś o 10 dniach, w których można zrobić zwrot, a jak babka z urlopu wróci to już chyba będzie troche więcej. Poza tym nie rozumiem tego, że to ONA musi przyjąć zwrot... Ciebie to przecież powinno g**** obchodzić kto tam pracuje i czy sie zna na konsolach. Jedziesz robić zwrot do sklepu w którym kupiłeś, a to, że jej nie będzie, to już jej problem. Czymam kciuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Hmm, może się mylę, ale wcześniej ludzie mówili coś o 10 dniach, w których można zrobić zwrot, a jak babka z urlopu wróci to już chyba będzie troche więcej. Poza tym nie rozumiem tego, że to ONA musi przyjąć zwrot... Ciebie to przecież powinno g**** obchodzić kto tam pracuje i czy sie zna na konsolach. Jedziesz robić zwrot do sklepu w którym kupiłeś, a to, że jej nie będzie, to już jej problem. Czymam kciuki. masz racje. i dzięki że trzymasz kciuki. mam wszystkie rozmowy zapisane więc jezeli bedzie robić problemy jak przyjade to zglaszam to do odpowiednich władz. mam też na nią "haka" wiem ze rozprowadza nielegalne oprogramowanie. tym też moge ją nastraszyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Nie strasz!!!!!!!! To najgorsze co mozesz zrobic!! Po prostu pojedz i milo ale zdecydowanie powiedz ze chcesz wymienic ja na nowa, alboe oddasz sprawe do urzedu ochrony praw konsumenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 lepiej nie mow tak do niej ze wiesz ze rozprowadza piraty i mozesz powiadomic wladze bo zwinie interes ;) najwyzej pozniej mozesz podkapowac ja i jej zrobia wjazd na sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 tylko pod warunkiem, że nie wexneisz drugiej konsoli z gwarą tam :P A co do zwrotu towaru zakupionego przez internet, to chyba chodzi o przesyłke, czyli że możesz coś zamówić, obejrzeć i odesłać spowrotem, co innego jak był odbiór osobisty jak w tym przypadku ps. trzymam kciuki, bo też nienawidze oszustów (mam jednego negatywa bo sie nie dałem okantować) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 No i jak?? Zalatwiles cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ja bym nie czekal do umowionego terminu. Zawsz moze powiedziec ze sam ja zakatowales i ze zakurzyla sie u ciebie. Jak najszybciej do niej pojedz!! Sam opis na GG jest podejrzany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 i jak z ta konsola ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 950zł 8O No to masz niezłego pecha, bo od paru dni nowa konsola kosztuje 699zł, więc z przeróbką na bank nie jest droższa niż 900. Poza tym ta baba coś ściemniała, na pewno nie kupowała konsol z Media Markt, bo by jej się nie opłaciło sprzedawać po takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 nom, cos sie nie oddzywa :-( miejmy nadzieje ze mu sie udalo. chyba ze babka cos wykombinowala ;-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ciekawa historia, az mozna film nakrecic ;P A tak serio to dodaje topic do obserwowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Idź do tego sklepu i spróbuj polubownie załatwić sytuację. Może ta osoba wymieni Ci na nową konsolę albo odda część kasy (różnicę nowa - używana), przecież jest to ss więc wpadki nie powinny mu się trafiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 na pewno sie dogadali i niedlugo bedzie slub i weselicho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 hehe dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas911 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Graded to konsola używana tylko z wymienionymi częściami której najszybciej ulegają zużyciu (laser itp) a ta za 699PLN'ów z ultimy ma pada ale tylko jednego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 PLAYSTATION 2 to najbardziej zaawansowana konsola do gier. Jej niesamowite możliwości graficzne sprawiają, że gry wyglądają bardziej realistycznie niż kiedykolwiek. Znajdzie się również coś dla fanów kina.:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Hej jest taka sprawa bo przez Allegro kupilem mojemu kolesiowi PS2 (ktory nie ma netu a chcial tanio przerobiona itd). Konsola doszla, ale bez gier na dvd ktore byly w opisie ('kopie zapasowe'). Przyszlo pare na cd i je przetestowal. Pomyslelismy ze to mala strata i wystawilem mu pozytywa. Moj koles wyjechal niedlugo potem na wakacje a wrocil pare dni temu (aukcja zakonczyla sie ok miesiac temu) i przy probie odpalenia filmu na DVD okazalo sie ze konsola nie czyta tych plyt. Sprawdzalismsy na paru filmach ale zaden nie dzialal. Allegrowicz w mailu odpisal ze "ej bi filmy dvd ps2 slabo czytają, znam wiele osob co mają ps2 i nie czyta um filmow choc gry czyta wiec nie wiem o co z tym chodzi" nolol. Napisal jeszcze ze to pewnie ja cos zwalilem i chce mu wcisnac z powrotem. Postraszylem go ze przekaze sprawe do Allegro, na paly i do rzecznika konsumenta a od odpisal: "jak chcesz wymuenic laser to ci zalatwie za friko w najlpesyzm salonie serwise w polsce u mego kumpla' o_0 Teraz nie wiem jak to sie dalej potoczy kumpel zalamka ja wkurzony ze to po czesci przeze mnie. Kumpel wyrzucil niestety dowod odebrania z poczty. CO o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...