przeciwnik Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 witam chodzi o to że 2 miesiące zbierałem kase na konsole ps2. wybór padł na konsole od "super sprzedawcy" allegro http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=28670263 jednak zdecydowałem się na odbiór osobisty. do przejachania miałem 100 km wybrałem się pociagiem. znalazłem sklep w którym sprzedawała ta " miła pani" zademonstrowała działanie konsoli, zapakowała w pudełko i zadowolony pojechałem do domu. po rozpakowaniu okazało się, że sprzet nosi sladu urzytkowania, liczne rysy, na wentylatorze i w róznych miejscach kłeby kurzu. płyta demo porysowana. konsola wygląda tak jak by była użytkowana przynajmniej rok. dałem za nią 950 zł więc nie mało gdybym chcial kupić " używke" to bym kupił za 600- 700 zł a ja chciałem mieć nówke sztuke. kupilem ją wczoraj. dzisiaj napisałem email do tej pani. jednak jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. co moge w tej sytuacji zrobić? czy moge żadąć zwrotu pieniędzy? gdyby ona się upierala i nie chciala zwrócić kasy to moge gdzieś domagać się swoich praw? na wszystko mam rachunek i wyrażnie na nim pisze że konsola jest nowa nie używana.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 towar nie zgodny z opisem a przez to chyba moze zostac zwrocona P.S. nie obejrzales jej przed zapakowaniem ?? troche dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jasne ze powinienes nalegac na zwrot kasy lub wymiane konsoli. Jesli sprzedawca nie bedzie chcial dochodz swoich praw. Pomoze ci w tym o czym malo osob wie(i to za darmo) RZECZNIK PRAW KONSUMENTA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 zgodnie z art. 7 ust. 1 "konsument, który zawarł umowę na odległość może od niej odstąpić bez podania przyczyn w terminie dziesięciu dni od dnia otrzymania jej przez kupującego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 na jakiej ulicy ten sklep ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 pewnie o tym wiesz ale :D sam jestes sobie winny :F chyba po to jest odbior osobisty zeby sprawdzic czy towar jest zgodny z opisem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 "za niezgodność rzeczy z reklamą odpowiada sklep" towar jest niezgodny z reklamą (w tym przypadku reklamą była aukcja z opisem) więc masz prawo odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 http://www.infoobywatel.gov.pl/so/1_5/1_5_...1_1/Glowna.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 towar nie zgodny z opisem a przez to chyba moze zostac zwrocona P.S. nie obejrzales jej przed zapakowaniem ?? troche dziwne tam było zle oświetlenie i nie wpadło mi to do głowy aby tak się przyglądać konsoli. kupuje już dużo na allegro i w róznych sklepach i takiej sytuacji jeszcze nie miałem. zawsze towar jak chciałem aby byl nowy to byl. no chyba mnie rozumiecie? kupowałę nową rzecz i takiej oczekuje. gdybym chciał kupić używaną to nie za taką cene. dzięki wam za szybkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 zwrot pieniędzy należy Ci się i nie martw się, że ta "miła pani" będzie się rzucała, w takim wypdaku straszysz ją, że np. zadzwonisz do Rzecznika i skierujesz sprawę do sądu, w końcu klient musi mieć jakieś prawa !!! I dość oszustw na allegro i gdziekolwiek !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 odpisała mi że moge przyjechać ze zwrotem konsoli za 2 tygodnie bo teraz wyjezdza na urlop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jedz do tej baby i zadaj zwrotu kasy bo najzwyczajniej w swiecie zrobila z ciebie idiote ! jak nie bedzie chciala dawac kasy to za morde i na policje w aukcji wyraznie pisze ze konsola jest fabrycznie nowa, a ty dostales jakies dziadostwo uzywane ps. mozliwe takze ze przez pomylke dala ci uzywana bo w jej aukcji pise ze posiada takze uzywane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak konsola przerobiona Ripperem moze byc fabrycznie nowa? Dodatkowo montujac czipa traci sie gwarancje przez rozkrecenie konsoli i w dodatku jest to niezgodne z prawem wiec na Policje bym sie nie spieszyl ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak konsola przerobiona Ripperem moze byc fabrycznie nowa? Dodatkowo montujac czipa traci sie gwarancje przez rozkrecenie konsoli i w dodatku jest to niezgodne z prawem wiec na Policje bym sie nie spieszyl ;o montaż chipa nie jest niezgodny z prawem a jedynie używanie nielegalnych gier. zresztą to ja jej nie przerabiałem i ona niech się martwi. baba w mailach domnie coś się zaczyna wykręcac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 nie ma wykrecania, powiedz ze do niej jedziesz z policja jak nie zmieni stanowiska nie mozesz popuscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 to znaczy jak sie wykręca? Policją postrasz... [ciach!]ażeria na allegro :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 nie powiedziala ci ze masz czas 10dni na zerwanie umowy zawartej na odleglos to ten czas wydluza sie do 3 miesiecy :) idz do rzecznika konumentow i popros o to zeby wystosowal pisemko wiekszos ludzi mieknie po czyms takim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 baba w mailach domnie coś się zaczyna wykręcac :(zapodaj te wykrety :D ah, moze ci naskoczyc, towar niezgodny z opisem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 lol z mojego miasta : O na jakiej ulicy ten sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak konsola przerobiona Ripperem moze byc fabrycznie nowa? Dodatkowo montujac czipa traci sie gwarancje przez rozkrecenie konsoli i w dodatku jest to niezgodne z prawem wiec na Policje bym sie nie spieszyl ;o montaż chipa nie jest niezgodny z prawem a jedynie używanie nielegalnych gier. Nie wiem jak w Polsce ale na swiecie montaz chipa JEST niezgodny z prawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak konsola przerobiona Ripperem moze byc fabrycznie nowa? Dodatkowo montujac czipa traci sie gwarancje przez rozkrecenie konsoli i w dodatku jest to niezgodne z prawem wiec na Policje bym sie nie spieszyl ;o montaż chipa nie jest niezgodny z prawem a jedynie używanie nielegalnych gier. Nie wiem jak w Polsce ale na swiecie montaz chipa JEST niezgodny z prawem.jak moze byc niezgodny z prawem. to jest prywatny sprzet, a z prywatnym sprzetem moge robic co chce, to tak jakby vmod abitanf7 byl nielegalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 napisz najakiej ulicy ten sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jest niezgodny z prawem montaz chipa , inaczej by konsol nie rekwirowala policjagdzie? w polsce? chyba nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jest niezgodny z prawem montaz chipa , inaczej by konsol nie rekwirowala policjagdzie? w polsce? chyba nie w polsce tez , poczytaj w necie o firmie fota , rekwirowali przerobione konsole zgodnie z prawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 lol i jak oni niby sie dowiadywali o tym ze konsola ma mod chipa? przychodzily menty z fota do domu "dzien dobry, rozkrencaj pan konsole, trza sprawdzic czy czegos se pan nie wsadzil." normalnie paranoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 lol i jak oni niby sie dowiadywali o tym ze konsola ma mod chipa? przychodzily menty z fota do domu "dzien dobry, rozkrencaj pan konsole, trza sprawdzic czy czegos se pan nie wsadzil." normalnie paranoja a moze jakiegos pirata z wlasnej kolekcji wkladali do PS2? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 lol i jak oni niby sie dowiadywali o tym ze konsola ma mod chipa? przychodzily menty z fota do domu "dzien dobry, rozkrencaj pan konsole, trza sprawdzic czy czegos se pan nie wsadzil." normalnie paranoja nie do domu tylko w pseldo sklepach , takich jak kolega kupil ps2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 imo sam jestes sobie winien, odebrales towar "nowy", nikt ci tutaj nic nie pomoze, gdyz oddajac towar w terminie 10 dni (czy tam 3ch miesiecy) musi on byc w takim stanie w jakim odbierales go ze sklepu, jesli babka bedzie twierdzic ze wydala ci nowy, a ty wszystko podpisales etc.. to mozesz jej naskoczyc, twoja glupota imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Dałeś się przewalić na własna prośbę. 1) Kupiłeś poza aukcją, a przecież uprzedają w meilach że to niebezpieczne! Wielu SS tak kombinuje, a kupujący padają na to jak leszcze ... o te 20 zł ci chodziło? Teraz nawet nie masz po co pisać do adminów bo cię wyśmieją, ale jak chcesz to próbuj: Opiekun programu SuperSprzedawca Wojtek Urbański szmyra@allegro.pl a najlepiej http://www.allegro.pl/contact/contact.php (na listy wysyłane pod prywatne adresy z zasady nie odpowiadają). 2) Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta będzie mógł ci pomóc - ta "miła pani" prowadzi jakiś sklep/lombard i można ją postraszyć. 3) W ostateczności policja - ale tam będziesz najpierw musiał wytłumaczyć co to jest internet i gdzie się mieści. Ciężka sprawa ... Innym leszczom ku przestrodze: Co najmniej 50% SuperSprzedawców na Allegro robi takie wałki przy transakcjach "poza aukcją" i można im .... na pukiel. nawet komentarza negatywnego w takim przypadku nie dostaną, a przy groszowych trasakcjach żaden z was nie pójdzie na policję (raz że się wstydzi. dwa - strata czasu. trzy - w końcu to tylko parę złotych). A oszuści dalej strzygą barany ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jak moze byc niezgodny z prawem.Po prostu. Zostalo uchwalone przez sąd jako nielegalne i jest tępione a np w USA sa akcje policyjne na przerobione konsole, wyroki sadowe itp. to jest prywatny sprzet, a z prywatnym sprzetem moge robic co chceNoo fajne rozumowanie. Jak kupujesz gre to tez mozesz robic z nia co chcesz, kopiowac przegrywac i sprzedawac, no bo w koncu jest twoja, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...