Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Dysk to Seagate ST 36530A 6.4 Giga 7200 RPM Przez 10 minut chodzi normalnie, stopniowo nagrzewajac sie, po tym czasie nastepuje powiecha a na dzsku mozna jajka smazyc 8O I co wy na to :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Dajesz mu napiecie 24 V ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 WOW chyba mu sie obroty zmienily :wink: z 7200 na 72000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 6,4 giga 7200??? to były wtedy takie? - a może ja jestem niedoedukowany :). podaj jakie masz napiecia. i jaką częstotliwość pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 wszystko na default, nic nie jest podkrecane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 dobry jestes :) pierwszy raz widze OC dysku :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 wszystko na default, nic nie jest podkrecane Tylko co z tymi obrotami ??? 7200 rpm ??? i 6,4GB ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 dobry jestes :) pierwszy raz widze OC dysku :lol: Tylko z coolingiem cos nie tak :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 6,4 giga 7200??? to były wtedy takie? - a może ja jestem niedoedukowany :). podaj jakie masz napiecia. i jaką częstotliwość pci to chyba nie tylko ty jesteś niedoedukowany :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 zebys wiedzial [censored]tak przeczytalem na obudowie dysku - [censored] i nie chodzi mi o overclocking dysk - [censored] tylko o zmiane FSB!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 dobry jestes :) pierwszy raz widze OC dysku :lol: Tylko z coolingiem cos nie tak :lol: WC i wszystko jasne :) :lol: albo ciekly azot i bedzie rekord swiata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 nie ma sie co dziwic na miałem seagate'a medalist pro 2,5 GB 7200 grzał sie jak cholerka ale nigdy nie powodował zwiechy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Marcin, prosze o troszke kultury, jeszcze raz bluzgi i ............ :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Heh, tez mnie zdziwlilo 6.4gb i 7200, a ta temperatura to WOW 8O , czym mierzyles ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 termometrem i palcem ( :oops: ) parzy nieziemsko!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 termometrem i palcem ( :oops: ) parzy nieziemsko!!!a jaki termometr? cyfrowy ma sie rozumiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Moja Barracuda II 20GB 7200rpm tez sie strasznie grzeje (mysle, ze rowniez w okolicach 80C, ale nie bardzo mam jak sprawdzic). Takie to są po prostu dyski i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 To nie jest normalne ze tak sie grzeje... jak ja mialem 2xBII (swietej pamieci hehe) to sie az tak bardzo nie grzaly ale za ciepla to one nie byly... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Do sprawdzania temperatury na dysku proponuje program DTemp. Sprawdz i powiedz co mowi ten program. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Moja Barracuda II 20GB 7200rpm tez sie strasznie grzeje (mysle, ze rowniez w okolicach 80C, ale nie bardzo mam jak sprawdzic). Takie to są po prostu dyski i tyle. 80C NIEMOZLIWE ! po pierwsze moj barak 4 nie jest niczym chlodzony , wkrecony w obudowe w sumie kiepski jest przeplyw powietrza kolo niego i temperatura nie przekracza 45- 50 C , 80C to moze bedziesz mial jak zapakujesz dysk w kaftanik ze styropianu ale przy 80C nie recze za dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Mozesz zakladka S.M.A.R.T. go potraktowac, zobacz co tam ci pokaze. O ile ta Baska ma SMARTa 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 montowalem go w kompie obok Barracudy IV 40 Giga Nowa Barracuda IV w porownaniu ze starym 'piekarnikiem' byla zimna 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 ale mi chodzilo o baraki <4 czyli wszystkie ktore byly PRZED B4,wczesniejsze modele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 montowalem go w kompie obok Barracudy IV 40 Giga Nowa Barracuda IV w porownaniu ze starym 'piekarnikiem' byla zimna 8O wszystkie baraki <4 bardzo sie grzeja :twisted: :twisted: Jasne , 39*C to faktyznie gorac ze hej :lol: Nigdy nie mow wszystkie, niektore raczej tak sie grzeja. Zaznaczam ze nie mam dodatkowego chlodzenia na dysk. W ogole jeden wentyl tylko w budzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 montowalem go w kompie obok Barracudy IV 40 Giga Nowa Barracuda IV w porownaniu ze starym 'piekarnikiem' byla zimna 8O wszystkie baraki <4 bardzo sie grzeja :twisted: :twisted: Jasne , 39*C to faktyznie gorac ze hej :lol: Nigdy nie mow wszystkie, niektore raczej tak sie grzeja. Zaznaczam ze nie mam dodatkowego chlodzenia na dysk. W ogole jeden wentyl tylko w budzie :) a jakiego masz baraka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 montowalem go w kompie obok Barracudy IV 40 Giga Nowa Barracuda IV w porownaniu ze starym 'piekarnikiem' byla zimna 8O wszystkie baraki <4 bardzo sie grzeja :twisted: :twisted: Jasne , 39*C to faktyznie gorac ze hej :lol: Nigdy nie mow wszystkie, niektore raczej tak sie grzeja. Zaznaczam ze nie mam dodatkowego chlodzenia na dysk. W ogole jeden wentyl tylko w budzie :) a jakiego masz baraka? B IV 40GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mozecie zarzucic linka do tego programu - DTEMP :roll: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mi chodzilo o baraki przed B4 tzn wszystkie starsze modele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mi chodzilo o baraki przed B4 tzn wszystkie starsze modele U-6 tez mialem poprzednio, i nie grzal sie bardziej niz BIV Zalezy tez jak masz zamocowany , ja mam zawsze przykrecony,ale podobno jak lezy luzem na gabce lub innej podkladce to sie bardziej grzeja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mi chodzilo o baraki przed B4 tzn wszystkie starsze modele U-6 tez mialem poprzednio, i nie grzal sie bardziej niz BIV Zalezy tez jak masz zamocowany , ja mam zawsze przykrecony,ale podobno jak lezy luzem na gabce lub innej podkladce to sie bardziej grzeja. ja mam 45 stopni wiec chyba w normie :) ale po malym tuningu budy spadnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...