axl2000 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 jak uwazacie? (nie mam jeszcze budy z wiatrakami nie mam wiec jak sprawdzic) lepiej caly czas otwarta buda czy np. z przodu ssacy z d.u.p.y strony wysysajacy (przeciag?) ? moze cos z wlasnych doswiadczen ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Na pewno przeciab , jak dobrze pokierujesz to zyskasz paer stopni w stosunku do otwartej budy a kolejny + , wieksza cisza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Otwarta buda, z przodu wlot, z tyły wylot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 lepiej przeciag przy otwartej budzie są zawirowania i chałas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Nie lubie otwartej budy mieć, toteż mam jeden wiatrak wypychający z budy (zakupiony niedawno) i temp jest o 7*C nizsza niż bez owego wiatraka. Jeszcze w przyszłości kupie drugi taki sam wiatrak który bedzie przeciag w budzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 W moim przypadku lepsza jest otwarta buda niż przeciąg. Przeciąg może i jest lepszy, ale nie przy wentylach zwolnionych na 5 i 7V. :) Jak włożysz 2 sztuki (wydajne=głośne) na 12V, to pewnie będziesz miał niższą temperaturę niż przy otwartej budzie. Ja lubię mieć zamkniętą, bo dobrze wytłumione są wysokie dźwięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Hmmm.. ja raczej mam wydajne wiatraki, a praktycznie nie słyszalne!!!!!! Wczesniej miałem niby też cichy, ale w porównaniu z tym co teraz mam to było głośne badziewie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 A ja lubie otwartą bude mieć i sobie czasem zerknąć do środka. :) Wiatraki mam stosunkowo ciche to mi nie przeszkadza. Jeden wywiewający, zmniejsza temp o jakieś 2 stopnie. Planuje jeszcze przenieść combo na samą góre i na wysokości proca postawić z przodu jeden lub dwa wiatraki żeby zrobić przewiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Hehe no ja nie nawidze miec otwartej budy, glownie ze wzgledu na kurz ktory dostaje sie do wewnatrz. Mam tam jakies dwa wentyle ze starych zasilaczy i jednego arctic cooling tc. Jakos tam jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Ja tam rowniez wole miec otwarta; mam dosc ciche wiatraki ,a dzieki temu temperature mam o pare stopni nizsza :) i zawsze moge sobie zerknac do srodka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 hmm... u mnie IMHO zawsze przy otwartej budzie bylo chlodniej ale kurz i wiekszy halas no i wyglad zmusily do jej zamkniecia z przodu mam 2 wentyle ssace z tylu i u gory po 2 wysysajace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Przy takiej ilosci wentylow jakich masz to lepiej miec zamknieta ,bo poziom halasu musi byc spory :lol: Co do kurzu to faktycznie problem ,ale przy otwartej temperature mam o 6 stopni nizsza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Przy takiej ilosci wentylow jakich masz to lepiej miec zamknieta ,bo poziom halasu musi byc spory :lol: Co do kurzu to faktycznie problem ,ale przy otwartej temperature mam o 6 stopni nizsza :D wentylki sa praktycznie nieslyszalne poniewaz wszystkie puszczone sa na 5V. jednye wentyle ktore mi jeszcze przeszkadadzaja to sunonki z nagrzewnicy jakies 28db bedzie :/ a to jeszcze slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Lepiej przeciąg + ciche wiatraki [nie musza byc ciche jak komus nie zalezy na ciszy]. Otwarta buda to 1. kurz 2. można kompa zalać jeżeli [tak jak ja] pośiłki spożywane są na biurku z kompa :D 3.nie zbyt estetyczne [moja opinia] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Lepiej otwarta buda i przeciąg. A co do zalania komputera to nie ma takiej mozliwości :D OBRAZEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 No chyba ze tak masz ustawionego kompa... :P W moim przypadku [mam kompa pod biurkiem] mogłoby sie to zdarzyc... :) P.S. Nie ma to jak mieć porządek nie?? :P :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Chyba się zgodzę z SGJ. Przy tych upałach otwarta buda + przeciąg. Testowałem. Coolery,zamknięta buda 44-45c. Otwarta bez coolerów 45-47c. Otwarta z przewiewem 42. Ofkoz to tylko w lato i upały. Normalnie zamknięta i temperatura nie przekracza 38-40. Zabudowane wydajne wentylatory Zalmana (wciąg-wyciąg :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...