Keymaker Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jak dla mnie - zdecydowanie BS3000 - ma 3 lata gwarancji!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 A jak dla mnie Delta Electronic, chociaż jeszcze nie mam tej zasilki. Haha i znowu masz mętlik w głowie ale tak to już jest z kompami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 teraz wybor : forton 300 bt za 74 zł forton 300-60 gtp 100 zł co lepsze cichsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 GTP przebija wydajnością wszystkie proponowane powyżej, bo uciągnie realnie około 370W, poza tym aktywne pfc sprawia, że zbyt mocno się środek nie nagrzewa i wiatrak chodzi cichutko. Jedyna wada to jeżeli używasz programowego chłodzenai procka(coś w stylu CPUIDLE), ta Aktywne PFC wariuje(pasywne w BT nie). Jeżeli nie używasz cpuidla to wad nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 GTP przebija wydajnością wszystkie proponowane powyżej, bo uciągnie realnie około 370W GTP uciągnie ok 370 a BT ? i delta 350W ? - o ile watów więcej Delta i Forton 300BT są mocniejsze od mojego Feela ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 DELTA jest w stanie uciągnąć na pewno gdzieś tyle, ile ma na naklejce. Tylko żeby z tej trefnej serii nie była. BT ciągnie koło 350W(może było by i lepiej gdyby 2 wiatraki montowali). A jak twój feel będzie miał więcej niż 240 W to ja schudnę ;). Ale w sumie to i tak w tej klasie cenowej z nówek lepszego wyboru nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 bierz delte i nie rozpaczaj wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 zamówiłem fsp300 bt zobaczymy czy nie pomyliłem sie co do jakości!!!!! 74 zł+ wysyłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 A ja własnie kupiłem Delte :D Zobacze co będzie, ma być CISZA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Przecież miałem na myśli klasę cenową do 60 zł. Od razu mówię, że chodzi o nówki, bo wiadomo, że można jeszcze wytargać fsp250GTA jeżeli chodzi o starsze. Sam za tyle kupiłem feela made by ESP i trzymał się całkiem dobrze gdy miałem radka 7500, ale te feele made by LC są na pewno gorsze. Zaryzykuję stwierdzenie, że to może być nawet codegen, bo już takiego feela widziałem i był kiepściutki. BTW A teraz wszędzie pakują tracery 350. Aż dziwię się, że to nie wybucha. W sklepach mówią że codegeny się palą, a tracery są lepsze.....................:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Wiesz ja cytuję tylko co powiedzieli sprzedawcy. :lol: BTW obaj studiują informatykę we Wrocku :lol: :lol: :lol: Ale fakt jest faktem że ten tracer 350 ponad 200 W real mieć musi. ehh AAAAAAAAAAA właśnie. Widziałem nowego knota. Nazywa się to mercury i waży tyle co sama obudowa mojego zasilacza. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 zasiłka przyszła po jednym dniu oczekiwania podrapana obudowa , kabli tyle że nie wiem czy mi w obudowe wejdzie , cieżki jak cholera na paczce pisało 2,45 kg nie wiem czy te 4 srubki wytrzymają , co prawda ma on specjaną zawieszkę z tyłu , tyle że trzeba będzie dziury wiercić w górze obudowy. jak u was 4 srubki trzymają ?????? forton 300 -60bt yutro go podłącze i powiem yak wrażenia!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 zasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopnizasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopnizasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 zasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopnizasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopnizasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopnizasilacz podłączony napiecia no bo ja wiem; 12v nizsze niz na codegenie 5 tez nizsze 3 wieksze wentyl na procku o 200 obrotów mniej co do temperatury na procku to jest wieksza o 2 -3 stopnie tyle ze w pokoju jest 27 stopni i gorace powietrze mocno gorace wyrzuca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 waldemas liczy sie stabilnosc! napiec i oto aby byly w normie a zreszta czym mierzyles napiecia? miernikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 napiecia są w normie tylko ze ciepełko komp w stresiedo 58stopni 1700xp palomino a w pokoju 28 stopni , no cóż pewnie dlatego że lato . poobserwujemy potestujemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 po załozeniu zasiłki na drugi dzień wracam do domu z pracy a tu kartka zasilacz buczał ekran zrobił sie czarny i komputer padł; no to tyle z tego super fortona myśle sobie . założyłem super codegena i komp rusza !!!!!! a kuku nie ruszył system padł windoza sie cała rozsypała . założyłem nowego xp-eka ale sobie tak myśle to nie możliwe zeby tak chwalony forton tak łatwo padł!!!!!!!!!!!!!!! codegena nie wyciągajac z budy odłączam fortona na bude i podłączam i co jasny gwint sku...... działa a ja juz reklamacje wysłałem teraz wazne pytanie : góra zasilacza mocno sie grzeje tam gdzie jest płytka drukowana a z wenyla dmucha zimnym powietrzem dioda termiczna od wentyla co przyczepiona jest do radiatora w jakiejś gumie czy to w każdym tak samo . wentyl bardzo cicho chodzi czy mozna coś z tym zrobić i czy trzeba coś z tym robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Dioda jest pewnie w gumowej osłonce i jest przyczepiona na gluta. Komp się wyłączył bo w fortronie zadziałało zabezpieczenie. Jaby to się stało na codeshicie to już byś kompa nie miał. Płytka ma prawo się grzać, bo wiatrak chodzi na zwolnionych obrotach jezcze ci chyba drugiego biegu nie włączył. Ja bym jeszcze sprawdził tego fsp pod obciążeniem. Zobacz czy grzebane w środku nie było. Sprawdź tego ecsa. Prędzej uwierzę, że to on nabroił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 drugi system padł na fsp ecs yest ok juz nie pamietam kiedy mi sie zerował po zmianie biosu teraz sprawdzam hdd disk checker SZOK partycja c gdzie był system to 18 gb sprawdziłem 20 procent a tam prawie 1000 bad sectors dosłownie 937 czy mozliwe ze to wina fsp ja mysle ze nie może sie mylę???samsung 80gb 7200obr ma 3 miesiące . trzeci mój dysk i pierwszy z bad sectors prosze o wypowiedzi czy jak bedzie nowy hdd i fsp czy znowu nie bedzie problemu . Ale mi sie wydaje ze przed fsp były juz klastry walniete bo norton przy defragmentacji pokazywał czarne kolory i pisał o straconych klastrach . :oops: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 jak sprawdzic czy grzebane ? na moje oko chyba nie ! zalane na żółto kabelki wygląd na stare srubki bez sladu odkrecania w środku lekko zakurzone szczególnie wentyl tyci tyci kurzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Mam już Delte i jest SUPER. Właśnie o taką cisze mi chodziło :!: Duży wiatrak w zasilaczu jest jednak dobrym pomysłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Mam już Delte i jest SUPER. Właśnie o taką cisze mi chodziło :!: Duży wiatrak w zasilaczu jest jednak dobrym pomysłem :D No i super :D z długością kabli nie było problemów :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Długość kabli jest wystarczająca bo mam starą niewielką obudowe Atx gdzie zasilacz montuje sie pionowo :( Troche to niewygodne bo akurat ten wielgachny wentylator Delty chłodzi (grzeje) zasilacz powietrzem wprost znad ciepłego procesora. Tak więc w najbliższym czasie czeka mnie zmiana obudowy, myśle jednak że nie będzie problemu z długością kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Waldemas: no to sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. Fizyczne uszkodzenie powierzchni dysku nie ma prawa wystąpić pod wpływem złego zasilania. Jedynie co może się wtedy uwalić to elektronika w dysku, który u ciebie jest do wymiany i to jak najszybciej. Jeżeli nie ma śladów odkręcania to tylko się cieszyć. A buczeć to mógł również dysk gdy przejeżdżał głowicą po uszkodzonych klastrach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 ten popieprzony forton jest chyba zwalony raz startuje a drugi raz nie rusza wentyle sie krecą a hdd i nagrywara i cedek nie ruszają nawet tacka nie chce sie wysunąć w czym problem??? czy przy za małym napieciu 12v tak sie może robić! na starym zasilaczu startuje a forton raz tak a raz nie można fioła dostać 2 druga sprawa dostałem hdd z serwisu podobno naprawili tylko czemu w S.M.A.R.T. pokazuje bad czy mogli ukryć bad sector programowo jak to sprawdzić ?? prosze o pomoc :evil: :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 A ja trochę pomarudze, nakręcili cię na tego fortona, a trzeba było kupić z komputronika tego modecoma i miałbyś święty spokój. Do niekręconego sprzętu po co tak wydziwiać. Czasami naprawdę przesadzacie, a kolega ma problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...