lukas19 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Witam wszystkich mam do was pytanie czy taki zestaw jak cooler Aero 7 z miedzianym radiatorem i do tego Modół Peltiera o mocy 68W do tego kopert Shim zda egzamin przy chłodzeniu Durona 1800@2300- obecna temperatura na zwykłym chłodzeniu powietrznym to 48*C. I powiedzcie mi jeszcze czy ten ten coler (Cooler Master Aero 7 Litle ) poradzi sobie z odprowadzaniem ciepła z modółu Peltiero ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wiec tak - Peltier ktorego chcesz uzyc ma stanowczo za mala moc. Radiator z tym peltierem dalby sobie rade ale z takim jaki musisz zastosowac aby nie przegrzewac procka juz raczej nie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Na poczatek proponuje, zebys zainwestowal w slownik ortograficzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 pokoleji: duron 1800 wydziela 53 Waty ciepła, po podkręceniu wydziela jeszcze więcej, tutaj będzie pewnie około 100 W peltier musi być 2x większej mocy niż jest w stanie wydzielić procek, czyli bez chłodzenia wodnego niezabardzo to widze, po zatym do tak dużego pelta (tylko pelt 226W z DengerDen jest wart uwagi) potrzebny jest zrobić zasilacz który da 25 A (a żaden komputerowy tyle nie da, no może specjalistyczne serwerowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 tak jak mowia wyzej, moj duron na 2400 ma o ile dobrze pamietam 92W... A to nie jest tak ze znajdziesz modul 95W i bedzie akurat ;-) W zasadzie wszystko zostalo powiedziane: modul musi byc znaacznie mocniejszy --> potrzebowalbys do niego znaacznie lepszego chlodzenia, no i zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas19 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Wiem że na jednym zasilaczu niepociągnę tego wszystkiego, dlatego mam robiony u kumpla zasilacz transformatorowy z prostowaniem 4 połówkowym 12V o prądzie 14A. To napewno wystarczy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 cooler nie schlodzi Pelter nie pociagnie Zasilacz nie starczy do Pelta 226W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas19 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Niechciałbym brac tutaj nikogo pod lupe ale w powyrzszym przykładzie 13.5 x 166 to nie 2800 a 2241. Poprawdzie jesli się mylę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 to chyba logiczne ze 13.5x166 to 2241 a nie 2800 ale ze 2241MHz to 2800+ to juz inna sprawa wiesz ja tam tego sam nie wymyslilem ani nawet nie staralem sie sprawdzac poprostu moj Abit tak ma w biosie napisane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Wiem że na jednym zasilaczu niepociągnę tego wszystkiego, dlatego mam robiony u kumpla zasilacz transformatorowy z prostowaniem 4 połówkowym 12V o prądzie 14A. To napewno wystarczy:) ale ten pelt ci nie pójdzie na twoim procu, proc Ci się skopci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas19 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Wytłumacz mi czemu miał by się zjarac mi procesor?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Wytłumacz mi czemu miał by się zjarac mi procesor??bo jeśli pelt jest zbyt słaby to działa jak izolator termicny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas19 Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 No ale ten temat to już mamy omowiny że tzreba by mocniejszego ok 120W. Tylko gdzie takiego kupić?? Bo najmocniejszy jaki moge dostać to 89W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=82940 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...