soulburner Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Hejka, przeglądałem ten topic w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem, więc je zadam ;) Otóż chodzi mi o wydajność Doom'a 3 na kartach R9550 - piszecie, że chodzi pięknie w 1024x768 w detalach medium... ale nie piszecie, czy z cieniami? Według mnie, Doom3 bez cieni to już nie jest Doom3 - za jakieś dwa tygodnie będę miał tą kartę i chciałbym wiedzieć, czy pójdzie z cieniami chociaż w detalach medium 800x600 ;) Byłbym wdzięczny za Wasze wyniki timedemo demo1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 A ja sie zapytam o wydajnosc bo cos wydaje mi sie ze jest nie tak , mam procka 2500+ i radeona 9500 i do tego 384 ddr i kurde w 1024 detale na medium AAx2 i czasem zwlania do malej ilosci klatek , mi to przeszkadza , bo mysle ze powinno wszystko ladnie idelanie chodzic na takich ustawieniach , cos jest nie tak u mnie z kompem czy doom 3 z deatalami na medium i aa x 2 nie powinien mi chodzic idelanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mało ramu to i zwalnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 sgj-- to tylk przez to ? a jakbym wywalil 128 ddr i wsadzil 256 ddr 333 i polaczyl je z tymi co mam na dual chanle to doom 3 i hl2 by mi smygaly jak trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauce Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Witam wszystkich!! Mam problem z gra doom 3 - a mianowicie na moim kopmutrze : 1.7 celeron 512 ddr radeon 9550 128/128 gigabyte, nie moge w zaden sposob plynnie pograc. Niezaleznie od konfiguracji (skorzystalem juz chyba z 10 cfg podanych na tych 100 storanach na forum) czy gra jest ustawiona na high, medium czy low kaltek mam tyle samo:( od 6 do 60, tylko ze te 60 mam bardzo zadko i tylko jak jestem w windzie albo blisko sciany , a w sytuacji gdy strzelam do kogos albo otwieraja sie drzwi mam 6fps co uniemozliwia mi granie. sterwoniki ktore mam to nowe omegi 2.6.05a, na dysku nie ma zadnych wirusow, spamu ani nic takeigo, dysk byl wczoreaj formatowany, mam zainstalowane wszystkei sterowniki od plyty glowne, karty muzycznej myszki , nowego directa tez mam. BArdzo prosze o pomoc, moze ktos mial podobny przypadek. karta graficzna jest sprawna bo inne gry chodza(UT 2004 itp) Edytowane 23 Lutego 2005 przez sauce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swarorzyc Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Po 1 procesor a po 2 karta graficzna, i wszystko jasne :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 karta sie nadaje ale procesor juz nie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 sgj-- to tylk przez to ? a jakbym wywalil 128 ddr i wsadzil 256 ddr 333 i polaczyl je z tymi co mam na dual chanle to doom 3 i hl2 by mi smygaly jak trzeba ? 1293501[/snapback] mnie doom3 zaczal smigac jak do 2x256MB ramu dolozylem 2x512MB ramu. imho 512MB dla nowych gier to juz za malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 ok dzis zainstalowalme stery do muzycznej i juz lepiej chodzi , gram w 1024 detale na medium i smiga ideladnie , 60 fps najmniej jak zanotowalem to bylo 35 fps wiec jest ok , ale po jakis czasie grania nagle zlwania gra i sie zaczyna haczyc w tych samym momentach na mapie haczy sie i nie iwme co jest grane :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 mnie doom3 zaczal smigac jak do 2x256MB ramu dolozylem 2x512MB ramu. imho 512MB dla nowych gier to juz za malo. 1295303[/snapback] a na2 x 256 na jakich detalach grales? bo ja tez mam 2 x 256 i wydaje mi sie ze na HIGH to za malo...mam racje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a na2 x 256 na jakich detalach grales? bo ja tez mam 2 x 256 i wydaje mi sie ze na HIGH to za malo...mam racje? 1329057[/snapback] na 9500pro to byl, o ile pamietam,poziom medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Doom3 1024x768x32xUltraQxAA4 Wysoka jakość w sterownikach 500/450 - 34.0 FPS w timedemo1 :) Gra się bardzo przyjemnie, aczkolwiek na niektórych mapach 1 GB to za mało !!! szok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) mam prosbe to ludzi ktorzy grzebali w pliku *.cfg , moglby mi ktos pomoc to ustawic? Mam 512mb ramu, procek 2.4Ghz, i Winfasta'a 6800 OC ok, ponastawialem juz nie ktore rzeczy, podajcie mi cos co wplynie na zmniejszenie swapowania, prosze.... :) Edytowane 23 Marca 2005 przez soltys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 lepszą jakość obrazu uzyskam przey 1024x768 detale Hight AAx4 Anizox2 czy 1280x1024 detale Hight AAx2 Anizox0 czy może 1280x1024 delate medium AAx2 Anizox2 ?? sprzęta jak w podpisie (aktualnie bartek 220x11,5 = 2550mhz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) ja bym proponowal 1280x1024 HIGH aa x 0 anizo x 4 mam pytanko, jaka jest roznica miedzy jakosc a wysoka jakosc w sterownikach? jak to jest z obrazem i szybkoscia? Edytowane 24 Marca 2005 przez soltys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 No niestety w NV jest to dosc znaczaca roznica w jakosci. To jest tak jakbys teksture 1024x1024 widzial jako 256x256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Pograłem chwilkę w D3: ROE i powiem, że spoko, spoko, jak wrócę z pracy to pomęcze go więcej choć nie jestem miłośnikiem tej gry. Szkoda, że jest tak zoptymalizowany, że 1gb ramu mu mało :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 1 GB wystarcza - ino zdecydowanie woli Nvidię... Wqrza mnie optymalizowanie gier pod producentów sprzętu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 1 GB wystarcza - ino zdecydowanie woli Nvidię... Wqrza mnie optymalizowanie gier pod producentów sprzętu... 1365541[/snapback] no nie wiem czy wystarcza, u mnie na początku tnie przy doładowywaniu planszy, co to ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ciekawe jak sie prezentuje D3:ROE,musze oproznic dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no nie wiem czy wystarcza, u mnie na początku tnie przy doładowywaniu planszy, co to ma być? 1365588[/snapback] Masz za male wymagania sprzetowe :lol: :) :-P B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bless Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 moje wrazenia po godzinie gry w RoE jak najbardziej pozytywne ;D, ciekawe rozwiazanie z gravity gunem tzw "grabberem", klimat jak zwykle wypasik, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 jak przejść pierwszego bosa w drugim levelu, ten co rzuca ognisymi kulami, ja staram sie wyłapywać te niebieskie kulki które wystrzeliwują dwa działka i rzucać nimi w bosa, ale jak wiadomo graczom ten graber gun z dooma jest tak do d..y że nie idzie nim w nic trafic, a więc jak rozwalić gościa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bless Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 wystarczy 3 razy trafic tymi niebieskimi kulami z grabbera, nie jest to zbyt trudne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Cos tak gra Wam wychodzi bez echa.Ja wiem,ze pojawila sie w niewlasciwym czasie,ale to w kkoncu Doom 3.Czekaliscie na niego tyle lat a dodatek cos Wam nie bardzo teges ... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 THE END ? :P zobaczycie sami .. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Heja a ja mam sposob na dooma 3 nawet na 512 ramu gra idzie cudnie bez doczytywania przy drzwiach!! wystarczy to seta image_anisotropy "1" tera jest malo wiec gra idzie cudnie ja mam na tym sprzecie opis srednio 40 klatek jak walcze!! i gram an high w 800x600 bez cieni z wygladzaniem . Jesli dacie "8" to macie daleko rysowany obraz natomiast jesli "0" to macie zara jak idziecie wiec przy drzwaich gra idze plynnie bo tekstury sa lekko zamazane tani trick i tak wiekszoc gry to ciemne korytarze wiec nie przeszkadza a roznice sa duuuuuuuuuuzzzzzzzeeeee. pozdro edit a zeby tych zamazanych tekstor nie bylo widac jest pewna komenda seta image_lodbias "0" zero normalnie zamazane wystarczy dac - 2 : seta image_lodbias "-2" i mamy piekna gre takie fane sa metaliczne nie odblaski lecz a sami zobaczcie . -tak wyglada doom3 na ultra high detale z komenda : seta image_anisotropy "1" http://img121.echo.cx/my.php?image=doom326mi.gif -a tak doom3 na ultra high detale z komenda : seta image_anisotropy "1" I seta image_lodbias "-2" http://img121.echo.cx/my.php?image=doom31fp.gif Widac roznice a zapewniam was ze to ultra high tylko ze troche pokombionowalem a to robile mpo to zeby doczytywac przy drzwiach nie bylo i nie ma rzeczywioscie bardzo sie z tego powodu ciesze screeny sa na 800x600 x2 wygladzanie i brak cieni. Naprawde pomaga pozdro 4all Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez skibson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 cze all zainstalowalem sobie dooma 3 zeby testy porobic. niestety on bieze jakies dziwne czestotliwosci odswierzania ekranu :( tj w 1024/768 ma 59Hz i dziwnie mryga co jakis czas :( im wyzsze detale tym czesciej mryga :( poza tym chcialem wypakowac tekstury z archiwów i sie wszystko skaszanilo :( - gra sie nie uruchamia. help me! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam, dzisiaj zainstalowalem sobie dooma 3,wlaczam daje new game ( nie zmienialem nic w grafice- taka jaka ustawil to zostawilem - 640/480 medium details) daje new game zaczyna mi sie ladowac przechodzi do konca i ... wywala mnie do windy(pulpitu:/) nawet zaden error nie wyskoczyl. Zainstalowalem patcha 1.1 i teraz wlaczam gre i po sekundzie dwoch od razu mnie wywala do pulpitu tym razem jest to "okienko (takie jak w quaku) i pisze ze nie moze zaladowac open gla czy cos takiego(po ang rzecz jasna ). Prosze o pomoc, aha dodam jeszcze ze mam win xp pro sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 zobaczcie :) Doom 3 Graphics Mod dostępny tutaj http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=49067 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...