Gość ath Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Hm, to jest chyba mod dla sponsorow tylko (nv40 & nv30) :lol: Tutaj jest dobrze pokazane co sie zmienia link Ja bym to raczej nazwal "jasnosc" mod a nie HQ... Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Nie mów bo daję! :wink: Link Może da się to na ATI odpalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Panowie opracowalem chyba najlepszy z mozliwych configow dla osob posiadajacych wiecej niz 512 ram i karty od 9500pro do 9800XT (w szczegolnosci 9700pro).Nie wiem jak to zrobilem,ale gra jest super plynna,ostrosc textur jest maxymalna ,w grze sa wlaczone wszystkie efekty i jest tryb ultra a jedynie co zredukowalem to Anty Aliasing do zera.Pasuje idealnie do podstawy jak i do RoE.Polecam seta radiant_entityMode "0" seta gui_mediumFontLimit "0.60" seta gui_smallFontLimit "0.30" seta net_socksPassword "" seta net_socksUsername "" seta net_socksPort "1080" seta net_socksServer "" seta net_socksEnabled "0" seta win_ypos "22" seta win_xpos "3" seta sys_lang "english" seta s_numberOfSpeakers "2" seta s_doorDistanceAdd "150" seta s_globalFraction "0.8" seta s_subFraction "0.75" seta s_playDefaultSound "1" seta s_volume_dB "0" seta s_meterTopTime "2000" seta s_reverse "0" seta s_spatializationDecay "2" seta s_maxSoundsPerShader "0" seta r_debugArrowStep "120" seta r_debugLineWidth "1" seta r_debugLineDepthTest "0" seta r_cgFragmentProfile "best" seta r_cgVertexProfile "best" seta r_forceLoadImages "0" seta r_shadows "1" seta r_skipBump "0" seta r_skipSpecular "0" seta r_skipNewAmbient "0" seta r_renderer "best" seta r_brightness "1.333333" seta r_gamma "1" seta r_swapInterval "0" seta r_useIndexBuffers "0" seta r_customHeight "486" seta r_customWidth "720" seta r_fullscreen "1" seta r_mode "5" seta r_multiSamples "0" seta image_downSizeLimit "1024" seta image_ignoreHighQuality "0" seta image_downSizeBumpLimit "512" seta image_downSizeSpecularLimit "128" seta image_downSizeBump "1" seta image_downSizeSpecular "1" seta image_useCache "0" seta image_cacheMegs "128" seta image_cacheMinK "2000" seta image_usePrecompressedTextures "1" seta image_useNormalCompression "2" seta image_useAllFormats "1" seta image_useCompression "1" seta image_preload "1" seta image_roundDown "0" seta image_forceDownSize "0" seta image_downSize "1" seta image_lodbias "-2" seta image_anisotropy "2" seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" seta gui_filter_game "0" seta gui_filter_idle "0" seta gui_filter_gameType "0" seta gui_filter_players "0" seta gui_filter_password "0" seta net_master4 "" seta net_master3 "" seta net_master2 "" seta net_master1 "" seta net_clientMaxRate "16000" seta net_serverMaxClientRate "16000" seta m_strafeSmooth "4" seta m_smooth "5" seta m_strafeScale "6.25" seta m_yaw "0.022" seta m_pitch "0.022" seta sensitivity "17.571428" seta in_toggleZoom "0" seta in_toggleCrouch "0" seta in_toggleRun "0" seta in_alwaysRun "0" seta in_freeLook "1" seta in_anglespeedkey "1.5" seta in_pitchspeed "140" seta in_yawspeed "140" seta gui_configServerRate "0" seta com_guid "" seta com_product_lang_ext "1" seta com_videoRam "64" seta com_showFPS "0" seta com_purgeAll "0" seta com_machineSpec "-1" seta g_projectilelights "1" seta g_bloodEffects "1" seta g_decals "1" seta g_showBrass "1" seta g_muzzleFlash "1" seta g_doublevision "0" seta g_showPlayerShadow "1" seta mod_validSkins "skins/characters/player/marine_mp;skins/characters/player/marine_mp_green;skins/characters/player/marine_mp_blue;skins/characters/player/marine_mp_red;skins/characters/player/marine_mp_yellow;skins/characters/player/marine_mp_purple;skins/characters/player/marine_mp_grey;skins/characters/player/marine_mp_orange" seta g_mapCycle "mapcycle" seta g_voteFlags "0" seta g_gameReviewPause "10" seta g_countDown "10" seta g_password "" seta g_showProjectilePct "0" seta g_showHud "1" seta g_showcamerainfo "0" seta g_healthTakeLimit "25" seta g_healthTakeAmt "5" seta g_healthTakeTime "5" seta g_useDynamicProtection "1" seta g_armorProtectionMP "0.6" seta g_armorProtection "0.3" seta g_damageScale "1" seta g_nightmare "0" seta r_aspectRatio "0" seta ui_showGun "1" seta ui_autoReload "1" seta ui_autoSwitch "1" seta ui_team "Red" seta ui_skin "skins/characters/player/marine_mp" seta ui_name "Player" seta si_spectators "1" seta si_usePass "0" seta si_warmup "0" seta si_teamDamage "0" seta si_timeLimit "10" seta si_fragLimit "10" seta si_maxPlayers "4" seta si_map "game/mp/d3dm1" seta si_gameType "singleplayer" seta si_name "DOOM Server" seta g_spectatorChat "0" seta g_xp_bind_run_once "1" seta si_flagDropTimeLimit "30" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Całkiem fajny konfig, choć nieco przesadziłeś z lodbiasem. Fajnie że nie bawiłeś się cache bo to nic nie daje tylko gra czasem lubi sie wywalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Siemanko! mam problem z D3... mianowicie gdy robie SAVE obraz znika :( i pozostaje tylko ALT + F4... raz jest tak a raz normalnie nie wiem czym to jest spowodowane :? może sprobuje zmienić stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Siemanko! mam problem z D3... mianowicie gdy robie SAVE obraz znika :( i pozostaje tylko ALT + F4... raz jest tak a raz normalnie nie wiem czym to jest spowodowane :? może sprobuje zmienić stery 1411924[/snapback] Pirat czy orginał?? :wink: Zmień stery od grafy i zobacz-może problem zniknie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Gra dziala tez po formacie C: i nie wchodzi w rejestr,mozliwe wiec,ze masz taki przypadek,wowczas i savy moga zanikac.Drugi przyklad to przez nieodpowiednie instalowanie patchy.Po mojemu stery do grafy nie maja z tym nic wspolnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Witam!Pomocy, nie wiem co mam juz zrobic:, pomocyy(:(:(:(Otóż: W doomie3 mam taki problem. PO mniej więcej 30 min grania, gra zaczyna mi skakać. TO znaczy. Nie czyta mi HDD. W regularnych miejscach mam "LAGI". Stoje sobie chwile ,obracam się o 180 stopni i mam skok. I tak juz zawsze.Nawet w małych zamkniętych pomieszczeniach,bezsensu. A Jak włącze gre od nowa to tego nie mam. NIE wiem co zrobić. TU nie chodzi o RAM. Bo nic nie czyta. W grze tworzą się głupie skoki, jeśli się poruszam i to utrudnia gre. Jak wlącze gre od nowa, to tego nie ma. ALe znów za jakiś czas sie pojawiają te bezsensowne skoki.OBrót i mam lag. BEZ czytania dysku. NIe wiem co poradzić. KIedys tak nie miałem. NA patchu 1.2 to samo. ZMienialem drivery z CAtylystów 5.4 na nowe omegi i to samo. Formata zrobilem i to samo. Obecnie XP SP2. MOze to przez ten system być? BO kiedys nie mialem SP2 A sprzet: ATHLON 1800+, 512RAM, SOLTEK 75DRV5, RADEON 9600XT(nie krecony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 screen1 screen2 Zbyt duże obrazki. edited by Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Witam!Pomocy, nie wiem co mam juz zrobic:, pomocyy(:(:(:(Otóż: W doomie3 mam taki problem. PO mniej więcej 30 min grania, gra zaczyna mi skakać. TO znaczy. Nie czyta mi HDD. W regularnych miejscach mam "LAGI". Stoje sobie chwile ,obracam się o 180 stopni i mam skok. I tak juz zawsze.Nawet w małych zamkniętych pomieszczeniach,bezsensu. A Jak włącze gre od nowa to tego nie mam. NIE wiem co zrobić. TU nie chodzi o RAM. Bo nic nie czyta. W grze tworzą się głupie skoki, jeśli się poruszam i to utrudnia gre. Jak wlącze gre od nowa, to tego nie ma. ALe znów za jakiś czas sie pojawiają te bezsensowne skoki.OBrót i mam lag. BEZ czytania dysku. NIe wiem co poradzić. KIedys tak nie miałem. NA patchu 1.2 to samo. ZMienialem drivery z CAtylystów 5.4 na nowe omegi i to samo. Formata zrobilem i to samo. Obecnie XP SP2. MOze to przez ten system być? BO kiedys nie mialem SP2 A sprzet: ATHLON 1800+, 512RAM, SOLTEK 75DRV5, RADEON 9600XT(nie krecony) 1415996[/snapback] Wez zastosuj moj config,ktory podalem wczesniej a problem zniknie,tez tak mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 co to za screen'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) To są screeny z doom 3. 3mood+gloom mod 3dmood http://www.skenegroup.net/usr/tertsi/doom3/3mood.zip Oto zalecana przeze mnie konfiguracja 3mood-a Najpierw podajemy ścieżkę dostępu do Doom-a.Nastepnie robimy Remove interaction.vfp w celu skasowania starych ustawień.Następnie konfigurujemy 3mood-a jak na obrazku powyżej i naciskamy Bulid interaction.vfp.Teraz pozostaje tylko wybrać RUN DOOM 3..... Mod ten działa również z D3:ROE. gloom mod http://d3glow.clanugsm.com/files/Non-Optimized-Glow.rar oraz wersja zoptymalizowana pod procesory AMD http://d3glow.clanugsm.com/files/AMD-Optimized-Glow.rar PS.Gloom mod działa tylko na kartach NVIDIA. Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wam tez Doom3 po jakims czasie grania, potrafi zwalniać i skakać na nowych catalystach? 5.4 na 4,12 chyba zniknęło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) na catal. 5.3 miałem w timedemo1 ok.37-38 ( high), wgrałem 4.12 i szok wynik-44, wgrałem atitool, pobawiłem się trochę zegarami, fastwrites, wynik 38, wróciłem na default i znowu 37, o co tu chodzi? też macie takie rozbieżności w wynikach? Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 kocurek-- to te 4,12 ci polepszylo, czy pogorszyły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 kocurek-- to te 4,12 ci polepszylo, czy pogorszyły? 1417607[/snapback] na początku myślałem że polepszyły ale teraz wygląda że jest to samo, spróbuje wgrać je jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 pamięta ktoś komende na pokazanie fpsów? bo guglowałem i za nic nie moge sobie jej wynalesc;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 seta com_showFPS "1" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 seta com_showFPS "1" ? 1417732[/snapback] dziękuje;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 http://www.doom3world.org/phpbb2/viewtopic.php?t=9848 IDENTYCZNY MAM PROBLEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 wiemy sewsew wiemy, a czy oprocz tego ci cos miga jak zawsze?! Juz na frazie dostales porządną zjebke :lol: ladnie sie potem wyraziles http://www.frazpc.pl/b/106805 nic nie wnosze tym postem ale po prostu nie moglem sie powstrzymac od dogryzienia mu, nie bogowie forum beda laskawi i wybaczą chwile slabosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A ja właśnie skończyłem Doom`a 3. Gra jest super extra full wypas:D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 wedlug mnie jest troche za straszna ;) serio, ostro sie dygam jak ide po ciemku gdzies a jak cos mi wyskoczy to strzelam lewo i prawo ;) czyli suma sumarum gra klimacik NAPEWNO ma! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus36 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 A mnie DOOM 3 sie pięknie załadował i nie rusza. Ładuje sie i wywala błąd :ERROR API DLL version czy cos w tym guście. Mój sprzęt to : AMD XP3200+, Dual 2x512 RAM GV66t128D, HDD 40GB+80GB, Chieftec 420W. Kompletna załamka nie pomogły najnowsze detonatory. Pomóżcie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja też mam mały problem z grą. Mianowicie odpalam ładnie Doomika i podczas gry obraz "rozdwaja" mi się na dwa. Jakby to inaczej wytłumaczyć... Daję fotki: Tak jest ładnie jak robię screenshota (wiadomo - tylko jeden FPS): A to mój fotomontaż pokazujący jak FPSy "skaczą" pomiędzy sobą: Do powyższego - dolne panel (ammo, helath itp) nie skacze, więc to wina grafy. Sprzęt jak w sygnaturce na sterownikach DNA-Force. Srpóbuję jeszcze zainstalować WHQLy nVidiowskie... Zobacze... Wie ktoś co jest powyższego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Witam Mam pytanie troche z innej beczki...Mianowicie utknalem w jednym miejscu DELTA LAB2a. Nie moge otworzyc portalu, bo brakuje mi inkubatora plazmy i niewiem gdzie go znalesc ! Screen na odswiezene pamieci ;) Bylbym wdzieczny za pomoc :) ps. gdzie znajde kod do drzwi, za ktorymi jest BFG ? ;) EDIT: hehe juz przeszedlem cala gre :) Gra jest WYPAS !! Czuje spory niedosyt ;] Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Grzesiek_KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OS7RY Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Siemka. Mam problem. Bo jestem w miejscu gdzie trzeba sie teleportowac miedzi roznymi padami. I nie wiem co robic bo ciagle sie teleportuje w odwiedzane joz przeze mnie miejsca i nikogo tam nie ma. Caly czas krece sie w kolko. Sorki za troche enigmatyczny opis ale nie wiem jak inaczej to okreslic, mam nadzieje ze da sie skumac o jaki moment gry mi chodzi.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) A ja mam nieco inny problem ,ale myslę że to nie karta. Poczytajcie: Mam problem z DOOM3 jak wyżej. Karta jak w podpisie. Gram sobie w DOOM3 na ustawieniach ULTRA i w pewnym momencie... ekran znika zero, robi się czarny. Gra niby działa dalej komp się nie zawiesza, dzwięk jest etc. Jedyne wyjście to ALT+CTRL+DEL i zamknięcie gry mur.gif blink.gif Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Dodam,że to zjawisko występuje tylko i wyłącznie w tej grze. Myślę ,że podkręcony CPU nie ma tu nic do rzeczy, bo się nie przegrzewa, ani nie wiesza systemu, a wszystko inne działa stabilnie - benchmarki , gry etc. Czyżby za mało RAMu na karcie graficznej na tryb ULTRA? Jak się go włączy jest info ,że wymaga co najmniej 512 MB miejsca na tekstury... Acha: rozdzielczość ekranu to 1280x1024. Konfig jak w podpisie. Będę wdzięczny za wskazówki. Moje GG: 4590757 Próbowałem też innych trybów. W tej chwili gram na ustawieniach high i gdzieś po godzinie grania to samo: czarny ekran, a komp działa nadal. Skończyły mi się już pomysły. Znalazłem też taki link: http://www.oc-forum.org/pokaz_temat-555-60.html Może coś w tym jest... P.S. Myślę,że problem rozwiązany. Zainstalowałem DOMM3 jeszcze raz z płytek. Wcześniej zainstalowaną grę, przeniosłem na partycję innego HDD i być może coś się wtedy "rypło". A może jeszcze spolszczenie coś skopało?( mam angielską wersję). W każdym razie dzięki wszystkim za porady cool.gif Edytowane 10 Czerwca 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) a czasem karta ci się nie przegrzewa ?? sprawdź ile masz stopni w czasie gry :) ps. widze ze problem juz rozwiązałes :) Edytowane 10 Czerwca 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) a czasem karta ci się nie przegrzewa ?? sprawdź ile masz stopni w czasie gry :) W czasie spoczynku mam 48 stopni , w czasie gry max jaki zanotowałem - ok. 62. NIe jest to dużo jak na podkręconego leadteka(380/850). Poza tym buda dobrze wentylowana( 5 wentyli). Ale dzięki :) Wszystko inne jak wspomniałem działa. A objawy w doom3 były przed O/C jak i po więc to można wykluczyć. ps. widze ze problem juz rozwiązałes :) 1490898[/snapback] Ano :) Coś było chyba skopane bo teraz gra mi śmiga dużo szybciej. I konsola sypała komunikatami na czerwono o jakiś obiektach/kolizjach niezaładowanych. Teraz tego nie ma. Grałem przez 40 min. na high w 1024x768 , 4 xAA , 16x anizo i odpukać nic się nie dzieje. Edytowane 10 Czerwca 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...