Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie , czy uzyskany wynik w timedemo w doomie3 jest w miare normalny.

sprzęt: ATHLON 3000+ 64 , 1 gb ram 400, GF 6200 TC (gówienko)

UStawienia: 640x480, LOW QUALITY, AA OFF, VSYNC OFF, BUMP MAPS ON,SPECULAR ON,SHADOWS OFF,HIGH QUALITY SPECIAL EFFECTS ON

FPSY : 57 wyszło

JAK zauwazyliscie CIENIE wyłączone. Jaki to wynik jak na ten procesor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prosbe do kogos :D

najlepiej zeby mial konfiguracje jak najbardziej zblizona do tego:

sempron 64 3000+, 1GB DDR @ 400Mhz, GF 6600 (nie GT)

o zrobienie testu timedemo w 640x480 + low + wszystkie efekty wylaczone, vsync wylaczone.

oczywiscie test 2 razy pod rzad, i podanie drugiego wyniku :D

jezeli ktos podkreca swojego 6600, prosze o podanie wynikow przed i po podkreceniu, oraz na ile podkrecone. z gory dzieki :D

1677764[/snapback]

Na kompie z podpisu wynik timedemo demo1 = 105 fps , grafa 450/500 @ 500/600.

Aha wersja 1.2

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocean, twoj wynik... wydaje mi sie za niski.

szczegolnie przy procku 2.5Ghz i grafice 6600GT (?) nie wiem co to za stwor :D

jakie detale?

co do dodatku to raczej sie nie da :(

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocean, twoj wynik... wydaje mi sie za niski.

szczegolnie przy procku 2.5Ghz i grafice 6600GT (?) nie wiem co to za stwor :D

jakie detale?

co do dodatku to raczej sie nie da :(

1680927[/snapback]

Przelaczylem sie na system nie roboczy i wynik to 157, tam ten przeciazony system i jeszcze nie zapisalo mi zmian w zaawanowanych ustawieniach.

157 teraz dobrze? W ultra jest 89, przy wygladzaniu x4 juz tylko 45.

To nie jest wersja GT, dokladnie pelna nazwa jest w sig. To 6600 na DDR3, o wydajnosci wersji GT, dodatkowo jak widac kreci sie bardzo ladnie, a cena o 25% nizsza niz GT :) Jednym slowem cudowny stwor ;)

Ech to nie ma jakiegos sposobu na instalacje dodatku ang. na PL D3, a wyszedl w ogole Resurrection of Evil w polskiej wersji? To bedzie ironia, majac oryginal, bede sciagal pirata, aby zagrac w dodatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelaczylem sie na system nie roboczy i wynik to 157, tam ten przeciazony system i jeszcze nie zapisalo mi zmian w zaawanowanych ustawieniach.

157 teraz dobrze? W ultra jest 89, przy wygladzaniu x4 juz tylko 45.

To nie jest wersja GT, dokladnie pelna nazwa jest w sig. To 6600 na DDR3, o wydajnosci wersji GT, dodatkowo jak widac kreci sie bardzo ladnie, a cena o 25% nizsza niz GT :) Jednym slowem cudowny stwor ;)

1681040[/snapback]

teraz wrecz az za dobrze, az sprawdze u siebie :)

EDIT:

640x480/high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 128,1

640x480/low/wszystko "off" - 154,4

800x600/low/wszystko "off" - 153,1

800x600/high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 128

1024x768/high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 127,1

1024x768/ultra high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 124

1024x768/ultra high/wszystko "on" vsync, fsaa 4x - 96,2

1600x1200/high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 96,2

1600x1200/ultra high/wszystko "on" oprocz fsaa i vsync - 93,1

bardzo mi sie podoba twoj wynik, poszukam tej karty, zobacze za ile mozna dorwac teraz :)

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

christie_ - jak zainstalowales dodatek na D3 masz oryginal polskiej wersji?

-mess- w polowie sierpnia dalem za nia 520zl (brutto) w hurtowni komputronik IMO za 5 stowek nie kupi sie nic lepszego, szczegolnie, ze naprawde swietnie sie kreci dla przykladu wynik w marku03 byl bliski 10k pkt . Szczerze moge polecic te karte. Dodatkowo to jest wersja box, duze ladne pudelko, wsrodku Thief 3. jesli komus nie zalezy na AA i AZ to spokojnie pogra w kazda dzisiejsza gre w high detal. Teraz gram w MP demo FEAR high detal i slicznie gra chodzi. Dodam, ze przedtem mialem od 6 lat rozne ATI (ost. 9800se@pro@XT@440/720) i to moj pierwszy GF od czasow gf2mx. Mimo tego, ze naprawde lubie ATI to ta grafa jest super, a cena wrecz boska ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skapiec ci pomoze :)

http://skapiec.pl/site/cat/14/comp/57053

Prosze jeden sklep ma nawet sliczna cene na nia, sliczna, malo powiedziane, przesliczna :) Pytanie tylko czy realnie maja karte na stanie, ale to sie juz sam zapytaj.

Ewentualnie moge zamienic sie na tego Galaxy z twoje sygnaturki ;) nie musisz nic doplacac ;) :lol2:

Edytowane przez Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZIE BLAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TA GRA MI NIE DZIALA!!!!!!!!!!!!!!!! Wiec: problem pojawil sie, gdy zmienilem plyte glowna. Wczesniej gra dzialala. po zmianie plyty przeinstalowalem gre i nic. A problem jest taki:

Gra sie wlacza, przez 3 sek jest bialy ekran, potem przelacza sie na menusy. Gra sie laduje, initializing menu, i podczas ladowania slychac odglos bijacego serca (ale nie widac tego filmiku z sercem). Wkoncu, na czarnym tle w lewym gornym rogu ekranu pojawia sie kursor doomowy, po 10 sekundach poajwia sie menu (slychac muzyke) ale nie moge ani ruszyc kursorem, ani zrobic cokolwiek klwiatrura. CO ROBIC? JEST JAKIS PATCH? mam windowsa xp

EDIT

Problem rozwiazany. Prrzeinstalowalem winde i gites. Ale mam inna sprawe. POdczas gry czasami obraz mi faluje. Tzn trzesie sie. Nei wiecie o cob?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sprobowal zainstalowac od zera, potem tylko patch 1.3 i z bani. save'y ci przecie nie zgina.

moze gdzies tam jakis klucz w rejestrze sie obsral i patchowi sie cos nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zlozylem dla tatka kompa :D

GF 6600 od gigabyte wersja inzynieryjna \o/ z wiatrakiem.

narazie 550/650 bez artow, doom3 100.4fps 640x480 low. mysle ze procek ogranicza (sempron 64 1.6(2800+) @ 2.4Ghz. pamieci na czuja dalem 650, nie testowalem wyzej, to samo z rdzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zlozylem dla tatka kompa :D

GF 6600 od gigabyte wersja inzynieryjna \o/ z wiatrakiem.

narazie 550/650 bez artow, doom3 100.4fps 640x480 low. mysle ze procek ogranicza (sempron 64 1.6(2800+) @ 2.4Ghz. pamieci na czuja dalem 650, nie testowalem wyzej, to samo z rdzeniem.

1700247[/snapback]

moj 6600 robi kolo 100fps w 1024 high ... i 70 w 1280 high ... ;]

zara instalne dooma to ci powiem ile jest w low w 640 ..

EDIT:

----------------------------------------------------------------

GF6600 (400/800), proc 2750mhz, mem 250 1.5-3-2-5

640 low (cienie itd all normalnie ON) - 114fps ...

torrent w tle ... ssa ponad 800kb i podobny upload ;] .... wiec troche dysk zajety ;]

jutro zapodam wyniki z oc i bez obciazonego dysku

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie, ale zobacz jaka roznica w procku/pamieciach :D

jade na sempronie 64 @ 2.4Ghz, 2x512 @ 400 CL 3-3-3-6-2T !

i tak uwazam ze wynik super, 7400 w 2003 tez mnie cieszy :)

1700361[/snapback]

hehe ale ja sie porownuje do twojego kompa :P nie do twojego taty .. poczekaj na czystym sysie zrobie bedzie podobnie do twego kompa na 7800gt :P Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu przeszedłem całe D3. Poźniej musiałem zczyścić kompa i gierka znikła mi z dysku. Powiedzcie czy od momentu wypuszczenia podstawowej wersji D3 pojawiły się jakieś dodatki? Warto w nie zagrać i zainstalować ponownie gierkę?

Pozdrówka,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi