-mess- Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 adu udalo mi sie to juz ogarnac :) robi sie to tak samo jak w ql :) RoE jest o połowę gorsze od podstawki, mniej klimatu, więcej bezmyślnej nawalanki, i te potwory rzucające niebieską plazmą, wolę tradycyjne impy, bardziej klimatyczne. w roe znalazlem klimat duzo bardziej podobny do d1 i d2 niz sama podstawka, tego zawsze oczekiwalem od dooma, wchodzisz do pokoju a tam 30 cyberdemonow w psychodelicznym klimacie. w dobie hl, fearow i innych tego typu gier brakowalo mi porzadnej rozwalki z powaznym podejsciem (porownuje tutaj do ss) i wlasnie roe w przeciwienstwie do podstawki mi to dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Przypomnieliście mi wątek o D3 i sobie znów przeszedłem. Gierka jednak w porównaniu do dzisiejszych to hit nawet 2009 roku. Z modami polepszającymi grafę gierka po prostu żondzi. PS. Kiedyś chyba pytałem. Ale dlaczego wątek nadal nazywa się Doom 3 - The Legacy skoro taki tytuł nie istnieje od czasów przedzapowiedzi ? Zarzuc z jakich modów korzystasz ;). Ja miałem zawsze kilka od parallax maping po lepsze cieniowanie ale nie pamiętam nazw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) Wrzuciłem 3dmood który poprawia jakość oświetlenia oraz mappingu. Widać to jak bardzo gdy go wyłączymy na chwilkę - po prostu bez tego moda nie da się grać. A na tekstury, któryś tutaj z polecanych zarzuciłem - nie pamiętam dokładnie który. Ale co do tych tekstur to różnice są dopiero jak się przyjrzysz - w trakcie gry nie zauważalne. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, odświeżyłem grę na obu kompach z podpisu, na starym grałem na wysokich, 1024x768 i 2xAA i chodzi ok, na mniej starym na ultra, 8xAA i 1440x900, jest 60fps ale regul co 10 min spada do 5fps na 30s i potem wraca do 60, niezależnie od miejsca i akcji, zawsze w tym samym odstępie czasu, o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Coś się przegrzewa najprawdopodobniej, albo jakiś proces w tle wcina procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, odświeżyłem grę na obu kompach z podpisu, na starym grałem na wysokich, 1024x768 i 2xAA i chodzi ok, na mniej starym na ultra, 8xAA i 1440x900, jest 60fps ale regul co 10 min spada do 5fps na 30s i potem wraca do 60, niezależnie od miejsca i akcji, zawsze w tym samym odstępie czasu, o co chodzi? A sprawdź na high. Ultra to nieskompresowane tekstury, ludzie na przymus na tym grali a jakościowo od high to prawie sie w ogolę nie różni. Spróbuj przełączyć na high i daj znać. A i czy jak spada do 5fps to dysk mocno pracuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) temperatury w normie, dysk chodzi normalnie,procek skacze na 100%, zmniejszyłem na high i dalej to samo, dodałem nawet 2GB ramu, to pierwsza i jedyna gra z tym problemem, trudno, nie będę się dalej zagłębiał.dzięki update ok, problem rozwiązany, po aktualizacji windowsa (dla x64) chodzi ok Edytowane 24 Lutego 2011 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Chodzi mi o jedna mape z Doom 2 map13:Downtown MAP13: Downtown (Doom II) - The Doom Wiki - Doom, Doom 2, Doom 3, and more.Czy pod jakas gre np. Doom 3 ktos te mape zrobil, chodzi mi generalnie o multiplayer pod nią-bo ta mapa jest genialna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 W MP doom 3 prawie nikt nie gra ;). Możliwe ze była w fajnym coopowym modzie Last Man standing (75 map dodatkowych) ale nie jestem pewien. Link od moda: Doom 3 Mod - Last Man Standing Coop Plus obczaj sobie Classc Doom dla D3: The Classic Doom 3 conversion of Knee Deep in the Dead Możliwe ze tam jest ta mapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Doom 3 powraca w poprawionej BFG Edition | Gambler.pl nieźle, na pewno sprawdzę ;> jakby dodali jeszcze obsługę pada od x'a na pc to będę w niebo wzięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 No to wypada podlinkować jeszcze to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Koleś jest chyba pod niezłym wrażeniem tych gogli. Ciekawe jaką cenę dowalą, bo wygląda to nieźle, a i pakiecik prezentuje się miodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz.Sz Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 adu udalo mi sie to juz ogarnac :) robi sie to tak samo jak w ql :) w roe znalazlem klimat duzo bardziej podobny do d1 i d2 niz sama podstawka, tego zawsze oczekiwalem od dooma, wchodzisz do pokoju a tam 30 cyberdemonow w psychodelicznym klimacie. w dobie hl, fearow i innych tego typu gier brakowalo mi porzadnej rozwalki z powaznym podejsciem (porownuje tutaj do ss) i wlasnie roe w przeciwienstwie do podstawki mi to dalo. Wyjąłeś mi to z ust bracie. Pożądna dawka adrenaliny ala DN3D albo Blood i inne stare fpsy gdzie sie wchodziło do pomieszczenia z 98% życia a wychodziło z 30/40%. Load/dead/load/dead/load/dead/load/dead... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Właśnie przechodziłem sobie DN3D na 'Come Get Some'. Oszczędzanie amunicji nabrało całkiem realnego wymiaru [; Good times, good times... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz.Sz Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Właśnie przechodziłem sobie DN3D na 'Come Get Some'. Oszczędzanie amunicji nabrało całkiem realnego wymiaru [; Good times, good times... Nie wiem czy inni też tak mają, ale kiedy grałem w starsze gry z highres packami to nie był to już ten sam czad. Np Duke Nukem Atomic Edition highres pack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...