Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

jak zobaczyłem ten teleport obcych do bazy to od razu przypomniał mi sie H-L :D

update

Gra wymiata, ale mam pytanie.Czy da sie świecić latarka w jednym ręku i trzymać gnata w drugim?Bo troche ciężko mi zmieniać z latarki na gun jak coś chce rozwalić.

nie da sie....

ale mamy nadzieje że któryś patch to poprawi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, teraz moje pytanko: Wchodzę do configa zmieniam różne bajery – nieistotne. Ale chcę włączyć obsługę cache:  

seta image_useCache "1"

i tutaj pojawia się problem bo po uruchomieniu gry wywala mi błąd:  

„bla, bla, bla pamięć nie może być read” .  

I gra wywala do pulpitu. Ma ktoś jakieś sugestie?

musisz tez zmienic

seta image_cacheMegs "20"

seta image_cacheMinK "200"

jest to opisane w topicu do ktorego link zapodał Plebs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz żeby twoje testy były równe z innymi. zainstaluj od nowa grę. ustaw jakość gry na max nic nie zmieniaj w żadnych opcjach  i wtedy porównuj.

I tak by było najlepiej. Tyle, że tego nie zrobi, bo po co jak ma teraz NAPISANE Ultra High i min. 30FPS :lol: Udowodnił co prawda, że jest to możliwe takie ustawienie, ale jakim kosztem.... Smutne są te screeny z Ti4200. Ośmielę sie powiedzieć to co mówił już Jordi23 - to Ultra z Ti4200 wygląda gorzej niż Medium na kartach R3xx. Tu naprawdę trzeba być ślepym, żeby nie widzieć różnicy. Tyle screenów ludzie dawali. I nie wiem co mają znaczyć te tłumaczenia, że jest to Ultra dla kart dx 8.0. Poza tym wyłączanie AFx8 to już deklasacja ustawień do Medium. Nie ma, że boli. Trzeba to jasno powiedzieć - Ultra na papierku. Zaprzeczy ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres i lukasrz starają się za wszelką cene udowodnić, ze ti 4200 jest naj naj... :wink:  

lukasrz żeby twoje testy były równe z innymi. zainstaluj od nowa grę. ustaw jakość gry na max nic nie zmieniaj w żadnych opcjach  i wtedy porównuj.

W DooM 3 napewno lepszy od drozszych R9500 i 9600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak by było najlepiej. Tyle, że tego nie zrobi, bo po co jak ma teraz NAPISANE Ultra High i min. 30FPS :lol: Udowodnił co prawda, że jest to możliwe takie ustawienie, ale jakim kosztem.... Smutne są te screeny z Ti4200. Ośmielę sie powiedzieć to co mówił już Jordi23 - to Ultra z Ti4200 wygląda gorzej niż Medium na kartach R3xx. Tu naprawdę trzeba być ślepym, żeby nie widzieć różnicy. Tyle screenów ludzie dawali. I nie wiem co mają znaczyć te tłumaczenia, że jest to Ultra dla kart dx 8.0. Poza tym wyłączanie AFx8 to już deklasacja ustawień do Medium. Nie ma, że boli. Trzeba to jasno powiedzieć - Ultra na papierku. Zaprzeczy ktoś?

Okej, wygrales. Jednak umiesz czytac. UH bez AF ! Bravo detektywie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres i lukasrz starają się za wszelką cene udowodnić, ze ti 4200 jest naj naj... :wink:  

W DooM 3 napewno lepszy od drozszych R9500 i 9600 :)

yyyyyy jasne. nie chcesz mowic, ze 4ti jest szybsze niz np. moje 9500pro. ustawmy jadnakowe detale i sie pobawimy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja (nie tylko superlatywy): http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...play/doom3.html

So, Doom III is finally here. It makes positive impression, but those, who played the original Doom 10 years ago may just be too old for this kind of action, while the guys and gals who spent months played Counter Strike and FarCry pretty recently may just find the new Doom a little bit monotonous… Frankly speaking, the gameplay is pretty primitive: linear passing-through and very trivial solutions along with the amount of killings is definitely not something that today’s games deliver. Doom III would look excellent in, say, 2002. But not in 2004.

Panowie, ta kłótnia przypomina mi licytację kto ma dłuższego ... Wrzućcie na luz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem o R9500

Odmoduj to sie pobawimy.

jak bardzo wasza mac chcesz :D

Po Twoich slowach

pogralem sobie i na moim cfg w 1024/176 na high w timedemo mam 27,7fps. hadek mieli jak szalony a gra sie praktycznie zatrzymuje przy przechodzeniu do nowych lokacji.

Jestem w stanie stanac w szranki po tym jak piszesz, ze nawet na @PRO Ci haczy :)

Podejrzewam, ze przy wylaczonym AF nie wiele FPS Ci podskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem o R9500

Odmoduj to sie pobawimy.

Odkręć to jest pobawimy ..... :wink: :wink: :wink: :wink:

Co nowa gra to nowe zastepy bojowników o Gf4ti ... Co ta karta ma w sobie ??

Jest tania (strasznie spadły ostatnio ceny) i dość wydajana... Ale HL2 już nie pociągnie.... :wink:

Teraz ja napisze te FPS z testu. Oczywiście był zapuszczany 2 razy (lub nawet 3).

- 640x480 LOW = 50,6FPS

- 800x600 LOW = 38,7FPS

- 800x600 MEDIUM = 39,7FPS

- 800x600 HIGH = 33,1FPS

- 800x600 ULTRA HIGH = 28,6FPS

- 1024x768 HIGH = 23,1FPS

- 1024x768 ULTRA HIGH = 20,4FPS

Komp: Tbred 1.6Ghz (później zapodam z 2.4Ghz - WC mam w częsciach ), Radeon 9500 410/630 (podkręcony na rozgrzewke :twisted: ), 512MB PC3200 --- DX9.0c i Catal. pod DOOMa (gdzieś w tym topiqu był link)

Aha - z confgiiem nie było nic grzebane; testy robione odrazy po instalacji.

Dziwi mnie troche róźnica między LOW a MEDIUM w 800x600 8O

A co do samej gry ---> To jeżeli znajde szczęke i wymienie sobie pampersy to coś napewno napisze. Jednym słowem WARTO było czekać... :twisted:

Taki klimat - autentycznie boje się w tą gre grać - miało tylko AvP2 (gra marinsem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz żeby twoje testy były równe z innymi. zainstaluj od nowa grę. ustaw jakość gry na max nic nie zmieniaj w żadnych opcjach  i wtedy porównuj.

testy i screny sa robione wlasnie przed modyfikacja cfg :lol:

Jako testy robiles przed modyfikacja cfg jak ultra high wymusza afx8 z tego co tu czytam, a z af wlaczonym to napewno nie miales tych 30 fps Pozatym kazda modywikacja cfg to juz nie jest ultra

. Pozatym widziels gra na dx9 ? Ja nie widzialem jej w ogole, ale skoro ludzie mowia ze na tojich screenach wyglada duzo gorzej niz u nich to po co sie z tym sprzeczasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm...grał ktos na MX420 ? :P

Kupilem to to i sie zastanawiam czy przy 640x480 bedzie dało sie grac...

(NIE NIE MOGE SAM SPRAWDZIC BO ZASILACZ BEDZIE ZA 2-3DNI A KARTA W PONIEDZIALEK-WTOREK :D (allegro...))

gram na gf4 mx440 w 640x480 i jakos to chodzi troche tnie ale chyba przez 256 ram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do kolegi "wszystko-mi-wypas-chodzi-na-gf4ti4200-wUH"

z twoejgo configa

seta image_usePrecompressedTextures "1"

seta image_useNormalCompression "1"

seta image_useAllFormats "1"

seta image_useCompression "1"

nie wiem czy wiesz ale kolejne poziomy od Low po UH roznia sie tlyko kompresowaniem efektów oraz tym ze przy High wlacza sie anioz x8 itd ..

wszystko masz kompresowane chlopie = LOW

wierz mi ze znam sie torche na enginie q3 i jego komendach

.. siedzialem w q3 kupe czasu ..

jako owoc tego powstalo chociazby http://q3arena.gry.wp.pl/?id=29

moge ci zrobic tak ze w q3 bedziesz mial all na high .. a po wyłączeniu w configu paru opcji mimo ustawien w menu wszystkeigo na high bedzie kolo 100 klatek roznicy .. chcesz sie zalozyc?

to sie robi smieszne .. chodzi ci ok ? graj jak chcesz.. ale nie wciskaj kitu .. Power by AMD ma szybszego GF-a od Ciebie a jakos nie smiga mu to tak jak tobie..

dajcie spo spokoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(NIE NIE MOGE SAM SPRAWDZIC BO ZASILACZ BEDZIE ZA 2-3DNI A KARTA W PONIEDZIALEK-WTOREK :D (allegro...))

Przecież grają ludzie na GF2MX więc nie musisz się bać... Może inaczej... Zagrasz... Bo powinnienes się przy tej grze bać! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież grają ludzie na GF2MX więc nie musisz się bać... Może inaczej... Zagrasz... Bo powinnienes się przy tej grze bać! :twisted:

pare dni temu mialem jeszcze Ti4600 ale musiałem sprzedać, w giere grałem a teraz czeka na dysku ech...a ze juz mam coop mod to bede mykał z kumplem po lanie :P Mam nadzieje ze sie jakos bedzie dało :| (coop mod z gamershell)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi