Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

pecet99 pytam się bez żadnej ironii działa ci ten doom wogóle na twojej karcie i jak?

Chodzi i to bardzo ładnie. Gdzieś tam z początku tego topiku są moje wyniki w "timedemo demo1" ale one są jusz nieaktualne bo po zainstalowaniu Catalystów 4.9 beta i zrobieniu wszystkiego co pisali goście żeby przyśpieszyć (z tymi pamięciami itd) mam teraz w timedemo demo1

29,8 fpsów za pierwszym uruchomieniem i

34,9 za drugim uruchomieniem

Na ustawieniach HIGH QUALITY (czyli z ANIZO 8x i bez AA), Bez cieni, w 1024x786

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co Lukasrz zmienial testujac to z ustawien UH wylaczyl only AFx8.

Pewnie pozniej kombinowal jeszcze z konfigiem zeby miec jeszcze lepszy framerate i wyszlo z tego skompresowanie tekstur.

Musze zobaczyc do swojego konfiga czy moze gra sama nie zmienia tekstur do compresed. Bylby to nonsens no ale na wszelki wypadek sprawdze jak wroce z pracy.

Czy moglbys mi, o wielki obronco moralnosci i posiadaczu absolutnie kazdej legalnej wersji gry, pokazac zdjecia oryginalnego box'a Doom'a3. Wiesz, jutro wybieram sie do sklepu i chcialbym gre szybciej na wystawie znalezc.

PS. Nie napisalbym tego posta, gdyby nie dziesiatki jego postow potepiajacych moderatorow i userow za to, ze graja na piratach...

PPS. W kolege, ktory ci przywiozl gre zza granicy nie uwierze, bo gry ciagle nie ma (przynajmniej na oxford street w virgin, heh)

Juz to kiedys tlumaczylem.

Nie lubie Cie wiec Cie omine szerokim lukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puknijcie sie wszyscy w glowy przeciez kazdy z nas ma napewno chociarz jedna piracka plytke wiec niewiem o co wam chodzi. Gdyby gry byly tansze to niebyloby piratow.

Ojjj... dziwiłbyś się.... Są jeszcze uczciwy ludzie....

I nie osądzaj jednej osoby jako "WSZYSCY"...

A poza tym... umiecie czytać? Co jest w nagłówku?

>>> DOOM 3 - THE LEGACY <<<

Więc tegio się trzymać... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robicie a mówicie b a za owoce dziękuje mamuśka była na bazarku i wystarczająco kupiła a co do karty peceta to jednak widać że za tą kase 9550 to miód skoro mu tak doom chodzi bez bicia bez żalu wychodze z lokalu(weżcie troche zluzujciemoże nara ide się nawalic bo żem alkoholik i gandzia like too buziaczki papa :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drak zamknij sie bo dym robisz i bedzie dym idz sie wal albo zwal

"draak_2002", ciezko ci przepisac poprawnie ksywke? Wybaczam, bos pewniakiem mlody, zapewne glupi, a dodatkowo tym mnie rozbawiles...

Chill out, po 4x stronach tego samego przyda sie chwilowo zmiana tematu. Zmiana dodam pozorna, bo przeciez Kaeres wstawi nam tylko zdjecie oryginalnego pudelka z gry doom3, zeby nam sie wszystkim ja wygodniej odnajdywalo w skelpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W DooM3 nie ma zadnych efektow, ktorych nie wyswietli gf3 lub 4ti.

Jedyne dlaczego screeny moga sie roznic to po prostu, ze radeony moge oferowac lepsza ostrosc ale i tak w to watpie.

poprawię kolegę ... :roll:

z tego co pamiętam to gracze posiadający RADKI mają w tej grze 2 rzeczy lepsze.

primo - duzo lepiej wyglądające metaliczne powierzchnie.wiem bo widzialem u znajomego...np strzelba itp (to najlepiej w ruchu zobaczyc screeny tego tak nie oddadzą)

secundo ...efekty rozgrzanego powietrza i związane z tym deformacje obrazu (wiecie ..tak jak asfalt latem :) )

to tyle ..jesli ktos ma cos do dodania lub poprawienia to proszę smiało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monkas napisał:  

Puknijcie sie wszyscy w glowy przeciez kazdy z nas ma napewno chociarz jedna piracka plytke wiec niewiem o co wam chodzi. Gdyby gry byly tansze to niebyloby piratow.  

Ojjj... dziwiłbyś się.... Są jeszcze uczciwy ludzie....  

I nie osądzaj jednej osoby jako "WSZYSCY"...  

Więc tegio się trzymać...

Sorki moze troche mnie ponioslo ale to tylko dlatego ze wy sie klucicie a mi niema kto pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ide do wanny czekac na grafe i zasilacz :[

Axl2000 tylko spokojnie... :wink: Zagrasz w DOOM III - nie załamuj się... :D Żeby czasem nie było na Tweaku newsa że znaleziono kogoś martwego w wannie.... :wink: :wink: :wink:

Ok wrocilem, karte/zasilacz bed emial na poczatku tygodnia zapewne ech...teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilem oszczedzajac 50zl i kupujac Modecoma 350W zamiast CHiefteca 360W hmh...aaa olać :| najwyzej znowu cos sfajcze :| A tedy do utopie sie bezwarunkowo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może ja teraz napisze coś dla numerologów:

Swieżutko przetestowane:

P4 2.4@3.0 R9800pro (350/700) no AA, no Shadows

1024x768 ULTRA HIGH - 39,7

1024X768 HIGH - 51,0

1024X768 MEDIUM - 56,9

1024X768 LOW - 57,1

Jesli chodzi o dżwięk to połączenie Audigy2 + dobry zestaw 5.1= 8O , efekty są 1 klasa!!! nie wiem jak na zintegrowanych dżwiękówkach, nie sprawdzałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie D3, a raczej jego parametrów technicznych / wymagań :)

256 SDramu

Dureń 930 (850 :wink)

i.... na GF MX 200 - wyciąga 0-3/4 FPS

I.... moje pytanie brzmi - czy jest sens porzyczania od kolegi GF 4 Ti 4200 ?

Jak duży może taki zabieg przynieśc wzrost wydajnościowy ? :)

Dzięki za odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 SDramu

I.... moje pytanie brzmi - czy jest sens porzyczania od kolegi GF 4 Ti 4200 ?  

Jak duży może taki zabieg przynieśc  wzrost wydajnościowy ? :)

Dzięki za odpowiedzi...

no do 10fps moze w porywach dojdzie na moje oko, skonfiguruj plik...konfiguracyjny ;) moze pomorze z deka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 SDramu

Jak kolega ma 4Ti to pewnie ma tez lepszego proca/ram , wiec ja bym od razu calego kompa zabral bo po co dwa razy chodzic . A na tym celku to sie rozpedzi to 15Fps max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... z tym całym kompem to jest dobry pomysł, ale nie wiem czy wypali, wszystko zależy od mojego MeHow'a : ) ; )

Rany Julek, czego się dla gry nie robi... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 SDramu

Jak kolega ma 4Ti to pewnie ma tez lepszego proca/ram , wiec ja bym od razu calego kompa zabral bo po co dwa razy chodzic . A na tym celku gdzie ty tam celka widzisz ?

IMO gra na takim configu w doom3 nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze myslalem ze sobie pogram w d3 a tu lipa 10fps :(

myslalem ze jakies modyfikacje w cfg pomoga

Musze sie pochwalic ze w FarCry po drognych modyfikacjach mam od 30 do nawet ponad 100fps patrzac na sciane wszystko na low tekstury na ultra high OpenGl 800x600 16bit :) ale ponizej 30 nie schodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tegio się trzymać...  :evil:

Nie wiem, nie wiem, moze sie nie znam... ale wg. mnie LEGACY znaczy SPADEK, a nie to co ty miales na mysli ;] ;] ;]

Hmmm... z tym całym kompem to jest dobry pomysł, ale nie wiem czy wypali, wszystko zależy od mojego MeHow'a : ) ; )

Rany Julek, czego się dla gry nie robi... :>

A bierz to pudło ;] ;] ;] tylko... jak coś popsujesz, to masz w twarz ;] ;] ;] ... no i nie waż mi się kręcić mojego antka bardziej na tym codegenie ;] ;] ;] .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi