d4 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Juz skonczylem optymalizowac gierka pod kontem wygladu. Efekt: Timedemo: 32FPS na 800x600 U mnie po zastosowaniu tych wpisów fps podskoczył z 33 do 34.1 :> Drobna zmiana ale zawsze, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja mam pytanko... czy te kody do wpisywania w suplies to jak sie jest zgaduje ? Są one gdzies wplesione w gre, czy czema z zwenetrznych zrodel se brac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Świetna gierka 8) . Dorwałem ją dopiero teraz (na 58 stronie topic'u). Przygrywam w nocy na słuchawkach i z pampersem pozyczonym od syna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja dzisiaj porobilem testy i z 47fps na timedemo na 1024x768 high detal wycisnalem 55fps wlaczajac Temporal AA i dajac image_anisotropy "4" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 ja juz sie tak nie moge doczekac ,,oryginala" ze juz mi sie snilo w nocy znow ze w dómie jestem i potworki rozwalam:)) zrycie na maxa jeszcze nie bylo u mnie takiej psychozy z powodu jakiejs gry ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Qrcze, może mi ktoś podesłać savea po bosie w piekle? Taki diabeł duży a nad nim latają latarki :P Nawalam w nie, jak wszystkie zdechną pojawia się w rogu planszy niebieskie światło z którego wylatują nowe latarki, nawalam w nie, zmienia kolor na czerwony, ale to nic nie daje, nawalam tak już 2h i doopa... Mam szczerze dość, nawet wpisałem sobie god'a i noclipa i napieprzałem ostatnią godzinę z powietrza bo to już nudne było i nic :( HILFE:!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja mam pytanko... czy te kody do wpisywania w suplies to jak sie jest zgaduje ? Są one gdzies wplesione w gre, czy czema z zwenetrznych zrodel se brac ?? Wystarczy czytać informacje zbierane ze znalezionych PDA, w mailach są hasła. Jeśli nie wiesz o PDA, to wciskając TAB Ci się włącza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja mam pytanko... czy te kody do wpisywania w suplies to jak sie jest zgaduje ? Są one gdzies wplesione w gre, czy czema z zwenetrznych zrodel se brac ?? Wystarczy czytać informacje zbierane ze znalezionych PDA, w mailach są hasła. Jeśli nie wiesz o PDA, to wciskając TAB Ci się włącza ;) na.. tez wlasnie se tak pomyslelem, ale ja mam tylko 2 meile na ktorych nic nie pisze, a juz 3 miejsce to wpisywania kodow mijam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ten temat rośnie tak szybko że nie nadążam czytać. :) Nic nie grzebałem w ustawieniach konsoli i gram na ultra high w 1024x768 z aa4 i anizo8 - timedemo1 - I przelot 52 i dugi 61. W czasie gry jest prawie cały czas 60 choć czasami potrafi spaść do 40. Na ultra high czasem doczytuje przy drzwiach ale nie jest to denerwujące. (w High doczytywanie było nieodczuwalne). Chyba będe musiał zmienić panel na 19" :lol: Jak dla mnie to gra dużo bardziej klimatyczna niż Far Cry i bardziej mnie wciągneło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Aragon daj screeny jak możesz;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 burro Znaczy się nie znalazłeś wszystkich PDA na danym poziomie bez znalezienia PDA nie przejdziesz do następnego poziomu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 burro, nie znajdujesz wszystkich PDA. To jedyne wytlumaczenie. Po drugie w 80% PDA sa rowniez informacje audio. Ich tez trzeba sluchac bo czesto w nich sa podawane kody. To jest praktyczna czesc gry ale warto sie rowniez zainteresowac PDA bo w nich sie kryje fabula. Jest ona dosc marna ale jakas jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Czyli nikt nie poratuje savem po tym bosie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Patrzyłem na sterowniki Spirit Driver... Co prawda gra chodzi szybciej, ale wywalają masę błędów przy oglądaniu filmów (wszelkiego typu) pod Windows XP... Podczas wejścia do właściwości ekranu jest to samo... Chyba nie warto dla paru dodatkowych fps-ów tak się stresować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Aragon daj screeny jak możesz;]No problem, tylko nie mam ich gdzie wrzucić. Mogę je komuś wysłać na e-mail ale jedno zdjęcie z Frapsa ma 2,5 mb. Info na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Wystarczy bmp przerobic na jpg i bedzie mial 200 kilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 eee cos mi nie idzie jak innym zabicie bossa w piekle. wale w latarki, wale w kulke i wale w gacie z nerwów, ni jak nie idzie zabić potworka. jak zabije go cheatem to nic nie daje, nie da sie dalej nigdzie przejść.... pomocy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 eee cos mi nie idzie jak innym zabicie bossa w piekle. wale w latarki, wale w kulke i wale w gacie z nerwów, ni jak nie idzie zabić potworka. jak zabije go cheatem to nic nie daje, nie da sie dalej nigdzie przejść.... pomocy ;] Qrde mam ten sam problem :( Niech ktoś pomoże, albo save podeśle z następnej planszy, albo powie jaką nazwę ma następna plansza i jaką komendą można ją odpalić bo ja już od parunastu godzin się męcze z tym bossem w piekle :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Wystarczy bmp przerobic na jpg i bedzie mial 200 kilo.:idea: I'm idiot - nie pomyślałem - faktycznie można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 BigSpider Szanowny długoletni user Forum Tweak .pl A napisałeś jak byś peceta do grania miał od wczoraj jak można grać w gry wymagajace celnego celowania szybkich i precyzyjnych ruchów ,gdy sie ma tylko 15fps niech mi to ktoś wytłumaczy :) :) pogrywałem kiedyś w necie dobrze w Q2 potem Q3 ,znałem w cholere ludzi nawet kilku klasy mistrzowskiej jak by to oni widzieli co ty piszesz :) LoL to ty moze wchodzisz na server AmericansArmy żeby cos pooglądać ,bo grać tam nie pograsz chyba z framerate 15fps A skoro piszesz że pogrywasz w D3 w rozdziałce 1024x768 bo masz w tej rozdziałce jaśniej na monitorze :) LoL od czego masz komendy konsoli w D3 r_gamma i r_brightness ustaw obydwie na 1.8 1.9 i będzie cacy ,ale po co ja to pisze :) przecież to walka z wiatrakami , zanczy sie , ludzmi zorientowanymy inaczj ;) oczywiście w świecie gier ,tylko ;) Pozdrawiam bye bye Good Nignt ;) i miłej gry przy niskim framerate zawininym nieodpowiednim skonfigurowaniem gry ;) Szanowny Mario2k. Swoim postem chcialem wyrazic opinie, ze sa gry, w ktore mozna spokojnie grac w nizszym fps. Jezeli nie wierzysz, to zapraszam do siebie i Ci pokarze jak wyglada moja gra w AA, albo wskoczymy razem na jakis serwerek. A co do mojej rodzialki, nie sadzisz ze lepiej wybrac 1024 i detale low, niz medium czy high gdzie nie ma wielkiej roznicy i nawalac w 640 ?? dla mnie to jest bezsens, bo czym wiekszy monitor w takim wypadku tym gorzej wyglada gra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@Kazio@ Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Szanowny Mario2k. Swoim postem chcialem wyrazic opinie, ze sa gry, w ktore mozna spokojnie grac w nizszym fps. Jezeli nie wierzysz, to zapraszam do siebie i Ci pokarze jak wyglada moja gra w AA, albo wskoczymy razem na jakis serwerek. A co do mojej rodzialki, nie sadzisz ze lepiej wybrac 1024 i detale low, niz medium czy high gdzie nie ma wielkiej roznicy i nawalac w 640 ?? dla mnie to jest bezsens, bo czym wiekszy monitor w takim wypadku tym gorzej wyglada gra :) Nie wiem, ale ja widze roznice miedzy medium a high, oczywiscie w postaci tylko tekstur, jednak roznica jest znaczna.Poza tym zgadza sie ze nie wszystkie gry wymagaja sredniej np 40 klatek. Przykladowo taka gra jak Gothic, gdzie framerate wystarcza spokojnie na poziomie 20-25 klatek.No ale w takie gry jak doom czy inne fpp czy scigalki to musi byc conajmniej 35...nie wiem jak inni majac srednia np 25-30 klatek w to graja(majac jeszcze wlaczane bajery anioz wys rozdzialka itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Hilfe! Potrzebuje pomocy przy mapce - Transsmition Connection (jakos tak). Jestem przy tych platformach, które mozna recznie sterowac. Zabilem chyba wszystko co tam lezy uaktywnilem to co dalo sie do uaktywnienia i na ostatniej stacji dalej sa zablokowane drzwi :-( Co trza tam zrobic ? ew. jesli ktos moze to prosze o solucje do tej mapki (na pm) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 widzielisie ten trick: http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.ph...t=14874&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Maq. wybierz obojętnie który pojemnik, wyjmij go. następnie włóż, i w momencie kiedy łapa zabiera podajnik, pobiegnij i wskocz na niegop jak będziesz juz na nim, po prawej stronie w ścianie jest dziura do której skoczysz i już wiesz co dalej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Posiadacze grafik Ati R3xxx POLECAM wgranie tego configa co ktos podawal na poprzednich stronach (ten do R3xxx/4xxx) poprostu rewelacja. Wreszcie tekstury wygladaja jak mialy wygladac, ostre i w wysokiej rozdzielczosci, potworki dostaly lepszych tekstur,, efekty PS sa poprostu duzo lepsze (te odbicia na metalowych powierzchniach dopiero teraz wygladaja) efekty bumbmappingu jak by ostrzejsze bardziej wyrazne - ogolnie poprazwa jakosci obrazu o jakies 50%, do tego szybkosc wzrosla, konfig wylacza niektore parametry ktore zwalniaja a nie sa widoczne, inaczej nie moge tego skomentowac, bo lepsza jakosc obrazu i jeszcze szybciej. Wczesniej mialem w 1024 high 0xAA shadows on timedemo 35.8 teraz mam 38,7. poprostu rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Siema mam kumpla co ma kompa PIV Presscot 2,8ghz HT 2x512 ddr kingston 400mhz dual channel karte grafiki radeon 9600pro HIS Abit imax jakiś:P nie wiem dobrze i karte muzyki audigy i problem w tym ze gra z 2 min w dooma i zawiesza sie mu...?? why ?? czemu?? probowal na wielku confingach na 800 na 600 na 1024 itd itd ale ciagle sie wiesza.. pomoze ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Nie wiem czy już ktoś to dawał, ale rozwiązuje problem z latarką :) http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=now...owinki,10,14406 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Da sie w to pograc na FX5600/128MB, 512MB RAM, Athlon XP 1700+?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 hmm da rade... 800 na 600 shadows off i nie powinno sie ciąć[php:1:06d338fa3e][/php:1:06d338fa3e] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 burro zrobilem tak jak tam jest napisane i wszystko zrobilo sie czarne :/ wogle swiatel nie ma ! :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...