Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde mam glupi problem, utknołem w alfa labs lvl4 bodajrze, w miejscu gdzie sie jezdzi taka głupia platforma. Nie umiem za chiny odblokowac tych drzwi na 3 przystanku, a dalbym glowe ze juz wszystko pozwiedzalem w okolicy i "ponaciskalem"

plz help ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde mam glupi problem, utknołem w alfa labs lvl4 bodajrze, w miejscu gdzie sie jezdzi taka głupia platforma. Nie umiem za chiny odblokowac tych drzwi na 3 przystanku, a dalbym glowe ze juz wszystko pozwiedzalem w okolicy i "ponaciskalem"

plz help ;p

Chodzi Ci o Monorail ?

Jezeli tak to musisz specjalnym kodem zdjac blokade.

Kod jest w mailu bodajrze 826 czy podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzi przeleciałem przez cały temat. I niestety chyba coś przeoczyłem. A nie mam siły leciec po nim jeszcze raz. Tymbardziej, że za plecami czai się szef :roll: Mam więc malutką prośbę. Zrobiłem sobie ten autoexec.cfg, ale co z nim zrobić dalej. Wrzuciłem pliczek do katalogu "base" i za cholerę jasną nie wiem co mam robić dalej. Bo giera odpala mi się przy normalnym konfigu. Please help ludziska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglby ktos sprawdzic tego moda: http://www.gamershell.com/news/14607.html i zapodac jakies screeny

"This revolutionary mod applies cel shading to Doom3, giving it a cartoonish look. Using a unique custom shader algorithm by Junkguy, Cel Shader provides a fun and interesting way to experience Doom3. NOTE: This mod requires at least a Radeon 9500 or GeForce FX."

Tak to wygląda u mnie (800x600, High, no AA):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Reszta obrazków:

Screen 1

Screen 2

Screen 3

Screen 4

Screen 5

Dla porównania screeny bez moda (te same ustawienia):

Screen 1

Screen 2

Screen 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w grze ctrl+alt+~ i wysunie sie konsola.

Wpisujesz exec autoexec.cfg (dla pewnosci).

Po czym wpisz w tej samej konsoli vid_restart.

Dzięki wielkie :D
Jeszcze jedno malutkie pytanko. Czy musze to wklepywać przy każdym uruchomieniu gry? Czy wystarczy raz a porządnie :wink: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu potrzebuje waszej pomocy

Jak to rozwalić i czy na tym etapie niepownienem mieć SoulCuba (niemam, może przeoczyłem)

Nicky, jak patrze na twoją sygnaturke i na problemy z jakimi nie dajesz sobie rady to zaczynam poważnie powątpiewać w polski system edukacyjny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam pytanko czy ktos gra na Radeon 9800 Pro 128 Mb i 512 Ram?? na high?? i jest płynna gra??

bo zamierzam narazie zmienic na radka herculesa

ja gralem na sprzecie jak w podpisie choc radek teraz ma bios normalny od PRO i pracuje z czest. 415/375 i po zrobieniu poprawek w cfg ktore byly kilka stron wczesniej w timedemo mam 41,4FPS w 1024x768 High i AAx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez polowa ludzi tutaj nie grala nawet w doom 1 i 2 !

Gra odniesie sukces nawet jezeli iD ponioslo ogromne straty poprzez wyciek full wersji.

Jeszcze jedna scenka mi sie przypomina.

Wchodze do pomieszczenia, patrze w gore, a tam Imp pomalutku po suficie czlapie.

Stoje jak wryty bo mi palce ze strachu scementowalo, a ten klient pomalutku najpierw na dwoch rekach, a pozniej na jednej zwisa i potem spada prede mna.

Wszystko byloby srednie gdyby nie animacja tego kolesia. Nawet Motion Kapture nie dalby rady tak wiernie oddac ruchow stwora (przynajmniej tak to sobie wyobrazam :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No musze powiedziec ze sie niezle zdziwilem. Nawet na Gf4mx mozna spokojnie pograc. Tylko jest jeden problem bynajmniej u mnie, mam pelno tak jakby artefaktow na teksturach podlog i scian i nie wiem czym to jest spowodowane. Karta podkrecona czy tez nie, nie robi to roznicy. Prubowalem z detalami mieszac i tez to nic nie daje. Zamieszczam screena:

1024x768-Medium

http://members.lycos.co.uk/stalkeros/d3scr.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nio zaraz zapodam configa, myslalem po prostu ze bawicie sie jeszcze czyms poza samym cfg, akurat konsole q3 znam na pamiec , i zrobienie szybkiego confa to nie problem.

po prostu jakos mi sie nie chce ...

Tak samo jak kiedys jaralo mnie optymailzowanie kompa na maxa, to teraz tez juz jakos czasu na to nie mam ;]

Poza lajtowym oc i paroma <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami nic nie robie ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zainstalowalem spirit driver v1.4.1 z modem do doom3, zwiekszylem plik wymiany do 800mb rozpakowalem paki w base i powiem gra nabrala plynnosci w 800x600 haj i juz nie przycina przy otwieraniu drzwi. konfig jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zainstalowalem spirit driver v1.4.1 z modem do doom3, zwiekszylem plik wymiany do 800mb rozpakowalem paki w base i powiem gra nabrala plynnosci w 800x600 haj i juz nie przycina przy otwieraniu drzwi. konfig jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, u mnie na sterach kX nie ma dzwieku surround, ktos mial taki problem? Glosniki z przodu sa w porzadku, ale tylne nie dzialaja - w opcjach wlaczylem surround speakers. Chyba wiele przez to trace :(

Wybor:

1. Albo sluchanie muzy w lepszej jakosci

2. Albo granie

Adnotacje:

1. Wybierz kx'y jezeli chcesz sluchac lepszej jakosciowo muzyki

2. Dla gier warto zrezygnowac i zainstalowac stery od creativa. Przypuszczam ze nie zjamujesz sie profesjonalnie dzwiekiem wiec ja bym sobie odpuscil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wadim

Ja pogrywam w High detalach 1024x768 , z wyłączonymi cieniami

( czasami podczas gry je ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m aby zobaczyć co tracę )

Timedemo

pierwszy przebieg : 41 fps

drugi przebieg : 47 fps

Tak jak w większosci przypadków czasami przytnie , najczęściej

przy otwieraniu drzwi za którymi cos się dzieje :[

Połowę gry przeszedłem w 800x600 srednio 6-7 fps więcej

Ktoś napisał że ktoś inny cheatuje :)

myślę że większosć tych co mają po 25-30fps pewnie juz z kodów skożystała ,do tej gry potrzeba duuużo fps ;)

Nie w sposób wejśćdo pomieszczenia i przy framerate 35-30 fps

odrazu trafić ruszającą się postać w łeb ,a to gwarantuje

szybki zgon przy małej utracie włąsnego zdrowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czytam, ze niektorzy wylaczaja cienie :?:

Tzn. te zajeb**** cienie :?:

Tzn. te cienie, ktore czynia ta gre wyjatkowa :?:

Tzn. te cienie :?:

no walsnie nie wiem po co ja je wszystkie włączylem na maxa a oni je wyąłczaja :) i weź zrozum ludzi ? i to jescze na kartach typu 9800PRO jak dal mnei bez sensu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi