Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Po 1 primo ten config co ktos podal wymiata na maxa i teraz D3 chodzi i wyglada tak jakbym oczekiwal po swoim sprzecie.

Po 2 primo jesli ktos uwaza,ze D3 to padaka to neich zagra na DXie 9 ze wszystkim wlaczonym co sie da na high wlaczy pieklo a zmieni zdanie do gry w 100% - przeciesh to co sie tam dzieje przewyzsza wszystkie zaistniale do tej pory FPPki,to pieklo przeszlo samego siebie 8O 8O 8O takie galy zrobilem jak to zobaczylem.

Po 3 primo jakbym byl moderatorem to bym zbanowal osoby,ktore zle sie wyrazaja o tej grze - ma wszystko czego nie bylo do tej pory,przewyzsza Fa Cry'a 100krotnie pod wzgledem grywalnosci i klimatu,powtarzam wlaczcie np pieklo no i dalej, a wspomnicie moje slowa

Po 4 primo ten boss w piekle byl banalny,przeszedlem go za 1 podejsciem,ale pozniej sie robi niestety o wiele trudniej bo jest problem z energia i teraz chcialbym spytac ile jeszcze leveli zostalo dokonca - jestem w delta complex (DL5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo specjalisci pomozcie z tymi artefakciorami co napisalem wyzej ;]

Zainstaluj starsze/nowsze stery od karty graficznej. Ja mialem w Far Cry podobnie. na sterach 45.23 woda wygladala cudnie, a na najnowszych na wodzie byly artefakty. Zrob windows update. Zainstaluj Via 4in1 jezeli masz odpowiedni chipset no i zainstaluj najnowszego dx 9.0c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne

Ja cieni nie wyłączam, nawet dorwałem jakiegos moda i czasem potrafie latarką swój cień rzucić...

I mam timedemo drugie 46,7fps, na procu 2ghz, karta 427/720 w High detal.

Po co wyłączać cienie??

W tej grze?

Faktem jest ze jest ona za ciemna, jeśli stoisz pod swietówką na początku i jest ciemno jak w [gluteus maximus]. Troche to nierealne, bo co jak co ale swietlówki energooszczedne o mocy przynajmniej dzisiejszych to powiini miec na marsie(albo lepsze) a wygląda jakby oszczedzali na prądzie :?

Ale to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos wie co trzeba zrobic by mozna bylo kozystac z "tyldy" w trakcie gry? Za ciemno kuna i przydalo by sie podjasnic komenda.Pozdro

Alt,ctrl i ~ - wiele razy juz bylo o tym mowione,pozatym nie prosciej rozjasnic ekran ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie w końcu zablokowało , niedawno powróciłem

z piekła ,jestem w Lokacji Centrall Proccessing - CPU CompleX , potrzebuje kod

do otwarcia kolejnych drzwi ,żadnego PDA w tej lokacji nie ma

z kąd więc <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten kod ???

Może ktoś pomoże ?

Update:

Pomyślili spece , w jednym z pomieszczeń jest monitoring przemysłowy

na obrazie z jednej z kamer widać kod do drzwi :) cwaniaki

62x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne

Ja cieni nie wyłączam, nawet dorwałem jakiegos moda i czasem potrafie latarką swój cień rzucić...

I mam timedemo drugie 46,7fps, na procu 2ghz, karta 427/720 w High detal.

Po co wyłączać cienie??

W tej grze?

Faktem jest ze jest ona za ciemna, jeśli stoisz pod swietówką na początku i jest ciemno jak w [gluteus maximus]. Troche to nierealne, bo co jak co ale swietlówki energooszczedne o mocy przynajmniej dzisiejszych to powiini miec na marsie(albo lepsze) a wygląda jakby oszczedzali na prądzie  :?  

Ale to

Po pierwsze przeciez obcy przekroczyli nasz wymiar. Po drugie byla w wyniku tego zdazenia zajebista awaria. Po trzecie przeciez sily nieczyste moga wiele wiec takie przyciemnianie swiatla jest dla nich betka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czytam, ze niektorzy wylaczaja cienie :?:

Tzn. te zajeb**** cienie :?:

Tzn. te cienie, ktore czynia ta gre wyjatkowa :?:

Tzn. te cienie :?:

Tzn. wlacz gre bez cieni i powiedz czy rzeczywiscie tak sie duzo traci. Bo ja jakos dużego ubytku w grafice nie widze (momentami zadego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie w końcu zablokowało  ,  niedawno powróciłem

z piekła   ,jestem  w   Lokacji  Centrall Proccessing - CPU CompleX   , potrzebuje kod  

do  otwarcia  kolejnych  drzwi  ,żadnego  PDA w tej lokacji nie ma

z kąd więc <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten kod ???

Może ktoś pomoże ?

Update:  

Pomyślili spece  , w jednym z pomieszczeń jest monitoring przemysłowy

na obrazie z jednej z kamer  widać  kod do drzwi :) cwaniaki

62x

627

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób grajacych na kartech od nvidia: na jakich sterach gracie bo mi na 52.16 nie działa poprawinie, dopiero na 61.76 jest dobrze, ale im nowsze stery tym słabsza wydajność:/

61.77 i wszystko smiga , zaraz bede testowal 65.62

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób grajacych na kartech od nvidia: na jakich sterach gracie bo mi na 52.16 nie działa poprawinie, dopiero na 61.76 jest dobrze, ale im nowsze stery tym słabsza wydajność:/

61.77 i wszystko smiga , zaraz bede testowal 65.62

NO wszystko śmiga, ale mogłoby lepiej śmigać, przez te stery mam o 1000pkt w 3dmarku 2001SE mniej:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO wszystko śmiga, ale mogłoby lepiej śmigać, przez te stery mam o 1000pkt w 3dmarku 2001SE mniej:/

co z tego ze w 3dmarku mniej ? jak w grach wiecej !!! grasz w 3dmarka ?? bo ja gram w gry i widze duzą porawe fps a doom3 smiga bardzo płynnie i nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde mam glupi problem, utknołem w alfa labs lvl4 bodajrze, w miejscu gdzie sie jezdzi taka głupia platforma. Nie umiem za chiny odblokowac tych drzwi na 3 przystanku, a dalbym glowe ze juz wszystko pozwiedzalem w okolicy i "ponaciskalem"

plz help ;p

Chodzi Ci o Monorail ?

Jezeli tak to musisz specjalnym kodem zdjac blokade.

Kod jest w mailu bodajrze 826 czy podobnie.

nie chodzi mi o mapke communications transfer, dochodze do mometu w ktorym sie jezdzi taka platforma, po jakiejs elektrycznej szynie i nieumiem otworzyc drzwi na koncu trasy, tj. na 3 "przystanku"

i niewidze tam nigdzie nic gdzie moznaby podac kod :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko dotyczace dzwieku. Mam uruchomienego Sound Storma i jak włacze 6 głosników w doomie to zaraz pojawiaja sie trzaski takie ze nie da sie grać na 2 jest ok. Nie mam raczej zasłabego sprzetu (oprócz grafiki - G2 da sie grac po kilku zmianach w konfigu srednio 15-20 FPS - oczywiscie 640 480 ustawienia medium). Ma ktos jeszcze taka przypadłosc.

I jeszcze jedno czy u wszystkich config zmienia sie za kazdym razem jak uruchamia sie doom (ja poradziłem sobie z tym ze właczyłem go jako tylko do odczytu i nic sie nie resetuje) nie mogłem ustawic klawiszy sterowania a dokładnie strzałek kursorów - przy ustawianiu i nacisnieciu obojetnie której strzałki włacza sie SHIFT -cos mi sie wydaje ze to jest cos niedopracowane.

Pozdrawiam

Jestem rozczarowany tym ze w menu dooma jest tak mało dostepnych opcji zmiany grafiki i tym podobne (w Far Cry było z tym o wiele lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego ze w 3dmarku mniej ? jak w grach wiecej !!! grasz w 3dmarka ?? bo ja gram w gry i widze duzą porawe fps a doom3 smiga bardzo płynnie i nie narzekam

U mnie przy nowszych sterach jest troche gorzej, może w Doomie nie ale Doom to nie jedyna gra na świecie, w innych jest gorzej, a i jeszcze lipa z tymi nowymi sterami jest taka że wykrywa karte jako Quadro 4 XGL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde mam glupi problem, utknołem w alfa labs lvl4 bodajrze, w miejscu gdzie sie jezdzi taka głupia platforma. Nie umiem za chiny odblokowac tych drzwi na 3 przystanku, a dalbym glowe ze juz wszystko pozwiedzalem w okolicy i "ponaciskalem"

plz help ;p

Chodzi Ci o Monorail ?

Jezeli tak to musisz specjalnym kodem zdjac blokade.

Kod jest w mailu bodajrze 826 czy podobnie.

nie chodzi mi o mapke communications transfer, dochodze do mometu w ktorym sie jezdzi taka platforma, po jakiejs elektrycznej szynie i nieumiem otworzyc drzwi na koncu trasy, tj. na 3 "przystanku"

i niewidze tam nigdzie nic gdzie moznaby podac kod :/

a zauwazyles w jakiej pozycji ta "winda" byla na poczatku? bardzo wysoko :) to znaczy ze ona moze sie tez podnosic jak nakazuje logika, wystarczy znalesc miejsce gdzie mozna wejsc na poziom wyzej (tzn podniesc platforme np. pod kladke nad winda), dalej sobie poradzisz :)

greets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przy nowszych sterach jest troche gorzej, może w Doomie nie ale Doom to nie jedyna gra na świecie, w innych jest gorzej, a i jeszcze lipa z tymi nowymi sterami jest taka że wykrywa karte jako Quadro 4 XGL.

u mnie w kazdej jest lepiej, widocznie modowales kieyds karte na quadro a na quadro ejs tgorsza wydajnosc w grach , oczysc sobie system ze sterownikow programem driver cleaner 3 i zainstaluj najnowsze stery z www.nvidia.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No musze powiedziec ze sie niezle zdziwilem. Nawet na Gf4mx mozna spokojnie pograc. Tylko jest jeden problem bynajmniej u mnie, mam pelno tak jakby artefaktow na teksturach podlog i scian i nie wiem czym to jest spowodowane. Karta podkrecona czy tez nie, nie robi to roznicy. Prubowalem z detalami mieszac i tez to nic nie daje. Zamieszczam screena:  

1024x768-Mediumhttp://members.lycos.co.uk/stalkeros/d3scr.JPG

Ja miałem to samo i poradziło zwiekszenie : seta image_lodbias "0" tak jak tu i znikły te artefakty wszystko poniżej i powyzej powoduje je.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybor:

1. Albo sluchanie muzy w lepszej jakosci

2. Albo granie

Adnotacje:

1. Wybierz kx'y jezeli chcesz sluchac lepszej jakosciowo muzyki

2. Dla gier warto zrezygnowac i zainstalowac stery od creativa. Przypuszczam ze nie zjamujesz sie profesjonalnie dzwiekiem wiec ja bym sobie odpuscil.

Nie bede rezygnowal dla jednej gry z kX, poza tym i tak malo gram, dooma chcialem obejrzec tylko ze wzgledu na engine, ktory IMHO dopiero pokaze pazurki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w kazdej jest lepiej, widocznie modowales kieyds karte na quadro a na quadro ejs tgorsza wydajnosc w grach , oczysc sobie system ze sterownikow programem driver cleaner 3 i zainstaluj najnowsze stery z www.nvidia.com

W tym sęk że karty nigdy na quadro 4 nie modowałem, a te najnowsze stery same ja tak wykrywają i nie tylko u mnie. Zobacz u siebie w sterowniku właściwości->ustawiania->zaawansowane->GF4 Ti 4200 i pierwsza opcja od góry w logu mam napisane Quadro 4 XGL, jak byś mógł to podaj mi linka do tych najnowszysch sterów bo na głównej stronie nvidia nie moge ich znaleść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi