Kissiel Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Ukończyłem doomcia na vetku :) jeśli ktos potrzebuje sejwy, rady itp to zapraszam na gg / tlen odpowiednio: #1364037 / kissiel (prawie non-stop invisible jestem, więc walić w ciemno) Gra mnie w pełni usatysfakcjonowała, jest idealnej długości (mi zajęła ~20h), jest śliczna i ślicznie chodzi... (oprócz doładowywań :( ) moja recenzja dostępna jest tu: http://www.kissiel.cxc.pl/Doom3/ Pozdrawiam i zachęcam do gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Wcielamy się więc w rolę typowego żołnierza Marine, który oprócz arsenału, pancerza twardego jak serce towarzysza Lenina ;] dobre dobre Zaskakującym był niewątpliwie moment, w którym doszedłem do momentu, w którym stanąłem przed wyborem, który całkowicie zmieniał dalszą rozgrywkę... a było to w około połowie gry... Nieliniowy scenariusz w "zwykłej strzelance". co masz na mysli .. ten moment w ktorym wybierami czy transmitowac czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 hl bardzo mi sie podobal, miejscami napedzal mi stracha, a jak sie zablokowalem to kombinowalem i kombinowalem. przeszedlem go calego razem z dodatkiem oposin force. mam nadzieje, ze 2 mnie nie zawiedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 co masz na mysli .. ten moment w ktorym wybierami czy transmitowac czy nie? tak... może nie zmienia ten moment rozgrywki (jako samej ackji) ale zmienia się scenariusz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 no dobra .. ale filmik na koncu jest inny? czy marines nie przlatuja albo czy po tym jak spotkyamy swana to on mowi cos innego zanim zdechnie? hl bardzo mi sie podobal, miejscami napedzal mi stracha, a jak sie zablokowalem to kombinowalem i kombinowalem. przeszedlem go calego razem z dodatkiem oposin force. mam nadzieje, ze 2 mnie nie zawiedzie.to jeszcze ci zostal Blue Shift do przejscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 No to moźe ja się pochwalę: timedemo demo1 - drugi przejazd 41.0 FPS (w Catach standardowe ustawienia, żadnych zmian oprócz softmoda - RivaTuner) Chyba nieźle, co? Aha, POLECAM wszystkim Caty 4.9... U mnie w 3DMark 2k1 wynik poszedł z 128xx albo 129xx (dawno nie robiłem) na 13229, a w 3DMark03 z 3913 na 3982. Nie wiem, co z nimi ATi zrobiło, ale jest NIEŹLE :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zdecydowanie polecam Cat. 4.9 Beta. Może timedemo pokazało ledwie 1 FPS więcej, ale sama rozgrywka jest zdecydowanie płynniejsza. Nadal nie moge złego słowa o tej gierce powiedzieć. Wczoraj po powrocie z kosza pyknąłem kolejnych 5 leveli podświadomie wyszukując słabych stron. Cieżko się doczepić do czegoś poza wymaganiami. Na siłę niby można powiedzieć, że potworki pojawiają się dość schematycznie, że "idzie się na sznurku", że wreszcie nie ma za dużej interakcji... I co z tego. Wciąga jak bagno, miażdzy podkładem muzycznym i odgłosami otoczenia, nie daje uczucia spokoju, powala wreszcie graficznie. Może malkontenci będą biadolić, ale mi tam pasuje. W zasadzie na to czekałem i teraz dobrze się bawię. Nawet żona, która za FPP nie przepada przyszła zobaczyć "co to za cudo , o którym wszyscy w około mówią" (pasjonatka wyścigów :wink:, nawet poprosiła abym jej opowiedział o całym tym zamieszaniu i dlaczego tak wszyscy na to czekali). Dziś nie będzie inaczej. Znów przysiądę wieczorkiem pokąsać trochę dzieła ID Software..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazex Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 O kurde jeszcze nigdy się nie zdygałem żadnego potwora z gry tak jak tego: Patrze jakiś dzidziuś do mnie podlatuje, no tititti bobasku, a ten mi do gardła ;P Normlanie aż podskoczyłem, totalna psychodelia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Jak dla mnie trochę idiotyczne jest, że wszystko się świeci jak, za przeproszeniem, psu jaja. Ja rozumiem, że metal itp., ale są pewne granice. Jak dla mnie wygląda to okrutnie badziewnie. No i jak juz pokusili się o otwieranie ust przy gadaniu, to mogli to lepiej zsynchroniizować. No a wyjście na powierzchnię (to na początku) zwaliło mnie z nóg. I fajny jest ten efekt, kiedy się patrzy przez "zagiętą" szybę i widac zniekształcenie obiektów za nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 I na tym pic polegał.... Śmiesznie teraz wyszło, bo ani lukasrz ani Mehow nie opowiadał bajek,a oboje mają rację :lol: Zlookałem sobie ten art na X-bitlabs i w sumie lepiej dla ATI by jak najmniej osób go przeczytało. Mają naprawdę mało czasu by zoptymalizowac OGL. Przewaga serii 6800 jest powiedziałbym...miażdząca. Już widze przed oczami identyczy art, ale na temat HL2. Tylko bohaterowie się miejscami zamienią... :wink: Z tym, ze NV zadbala o d3d Zadbała powiadasz...... 8) To proszę bardzo, relacja wysłannika pc.igd.com z imprezy G-Phoria: "Aside from the ever-popular dune buggy level (complete with rollermines and Combine soldiers), I managed to get a few details about the game itself from Doug. First, to put some of the reported rumors to rest, Valve is indeed close to submitting the finished product to Vivendi Universal. However, Doug stressed that there isn't any particular date that this will happen; instead, he stated that it would be sometime in August, with a shipping date decided by Vivendi soon after. He also mentioned system specs for those of you interested in upgrading your computers in eager anticipation of Gordon's adventures. Minimum system requirements appear to be a 1.2 gigahertz processor with 256 megabytes of RAM and a DirectX 7 video card. Of course, those of you interested in the full experience will want a 2 gigahertz or higher processor, 512 megabytes of RAM and a DirectX 9 video card. Doug specifically stated that the ATI x800 was the card of choice amongst many of the testers, as it ran roughly about 30% faster than Nvidia's best cards" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 najbardziej miazdzacy moment to chyba jazda kolejka, widzimy wtedy ladnie cale baze w ktorej sie znajdujemy, efekt jest NIESAMOWITY. szkoda tylko ze nie da sie ustawic detali tak jak sie chce, u kazdego gra wyglada inaczej. inaczej na r9000, inaczej na ti4200, inaczej na r9500pro a jeszcze inaczej na 9800pro... a na dodatek JESZCZE inaczej na gf 6800 8) kurde moj kumpel ma fx5600 ultra 256MB, i u niego to wyglada naprawde milo... opengl i nv... pamietam jak kiedys gralem w q2, mialem voodoo2 12MB i sie gralo na glide, riva obslugiwala opengl, a q2 wygladalo na tym paskudnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Hej ludziska a gral ktos zwas juz na radeonie 9100 bo obawiam sie ze kolejna nowa gra i niebedzie mi chodzila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 najbardziej miazdzacy moment to chyba jazda kolejka, widzimy wtedy ladnie cale baze w ktorej sie znajdujemy, efekt jest NIESAMOWITY. szkoda tylko ze nie da sie ustawic detali tak jak sie chce, u kazdego gra wyglada inaczej. inaczej na r9000, inaczej na ti4200, inaczej na r9500pro a jeszcze inaczej na 9800pro... a na dodatek JESZCZE inaczej na gf 6800 8) kurde moj kumpel ma fx5600 ultra 256MB, i u niego to wyglada naprawde milo... opengl i nv... pamietam jak kiedys gralem w q2, mialem voodoo2 12MB i sie gralo na glide, riva obslugiwala opengl, a q2 wygladalo na tym paskudnie... zaglądaj na TweakGuides.com tam ma się niedługo pojawić poradnik to Dooma 3, i jak znam ten site, będzie na całkiem przyzwoitym poziomie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plebs Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 a tu mam taki mały zabieg dzięki któremu D3 będzie chodził szybciej ==> LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 No i komus chodzi to szybciej :?: sprawdzal ktos :?: Bo ja dopiero po pracy sprawdze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 zmieniam na 96... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzQ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Ja słyszałem, że dla najlespzego efektu trzeba ustawić na połowę pamięci RAM. U mnie po zmienieniu na 256 fpsy skoczyły o jakieś 30-40%. Nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 u mnie nic to nie dało....najlepiej dla tych co mają 512mb ustawić 64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 u mnie dokladnie tak samo wynik spadl o jakies 1-2 fps :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łataa Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Pojawił się CoopMod tylko wie może ktoś jak go odpalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad_boy Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 a jak z jakościa obrazu?Taka sama? jak przed zmiana? Ciekawe ,jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Pojawił się CoopMod tylko wie może ktoś jak go odpalić? skasd go wziac ? na plnetdoom i innych nic nie pisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 a jak z jakościa obrazu?Taka sama? jak przed zmiana? Ciekawe ,jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzic Jakosc obrazu nie moze sie zmienic poniewaz sa to tylko ustawienia zarzadzajace pamiecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łataa Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 www.gamershell.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zauwazylem ze gre krytykuja tylko posiadacze slabego kompa:P(czytaj GF4ti w dol i 512 ramu lub mniej) nie dziwie sie,tez bym krytykowal jakbym mial grac w D3 na takim sprzecie i to ze zwolnieniami,zagrajcie na czyms mocniejszym z DXem 9 to sie przekonacie czy nadal bedziecie krytykowac :evil: ,dla mnie rewelka,najlepszy FPS jaki powstal choc wiadomo ze HL2 bedzie 2X lepszy,zostaje czekac i sie delktotwac wspanialym D3,pozdro czy ja krytykuje tą gre?? gram w 1024x768x Ultra High i gra smiga jak glupia , zwykle na poziomie 35fps zdarzja sie spadki do 15 ale i sa skoki (częsciej) do 40 i 60fps, wiec ?? :D gra fajna :D jednak gram teraz na HIgh bo mam malo ramu i przycinalo spowodu ramu teraz 0 przyciec z powodu braku ramu gra smiga 30-60fps a poczytam sobie zaraz o jescez jej przyspieszeniu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zauwazylem ze gre krytykuja tylko posiadacze slabego kompa:P(czytaj GF4ti w dol i 512 ramu lub mniej) nie dziwie sie,tez bym krytykowal jakbym mial grac w D3 na takim sprzecie i to ze zwolnieniami,zagrajcie na czyms mocniejszym z DXem 9 to sie przekonacie czy nadal bedziecie krytykowac :evil: ,dla mnie rewelka,najlepszy FPS jaki powstal choc wiadomo ze HL2 bedzie 2X lepszy,zostaje czekac i sie delktotwac wspanialym D3,pozdro czy ja krytykuje tą gre?? gram w 1024x768x Ultra High i gra smiga jak glupia , zwykle na poziomie 35fps zdarzja sie spadki do 15 ale i sa skoki (częsciej) do 40 i 60fps, wiec ?? :D gra fajna :D jednak gram teraz na HIgh bo mam malo ramu i przycinalo spowodu ramu teraz 0 przyciec z powodu braku ramu gra smiga 30-60fps a poczytam sobie zaraz o jescez jej przyspieszeniu ;] nie rozmieszaj mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moze chcesz sprzedać tego mega gf4ti ???? chętnie bym ją wziął jak na ultra-high i wszystko enable gra chodzi jak głupia?? a ile masz pamieci ram i ile na tej grafice :? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zauwazylem ze gre krytykuja tylko posiadacze slabego kompa:P(czytaj GF4ti w dol i 512 ramu lub mniej) nie dziwie sie,tez bym krytykowal jakbym mial grac w D3 na takim sprzecie i to ze zwolnieniami,zagrajcie na czyms mocniejszym z DXem 9 to sie przekonacie czy nadal bedziecie krytykowac :evil: ,dla mnie rewelka,najlepszy FPS jaki powstal choc wiadomo ze HL2 bedzie 2X lepszy,zostaje czekac i sie delktotwac wspanialym D3,pozdro czy ja krytykuje tą gre?? gram w 1024x768x Ultra High i gra smiga jak glupia , zwykle na poziomie 35fps zdarzja sie spadki do 15 ale i sa skoki (częsciej) do 40 i 60fps, wiec ?? :D gra fajna :D jednak gram teraz na HIgh bo mam malo ramu i przycinalo spowodu ramu teraz 0 przyciec z powodu braku ramu gra smiga 30-60fps a poczytam sobie zaraz o jescez jej przyspieszeniu ;] nie rozmieszaj mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moze chcesz sprzedać tego mega gf4ti ???? chętnie bym ją wziął jak na ultra-high i wszystko enable gra chodzi jak głupia?? a ile masz pamieci ram i ile na tej grafice :? 8O skonczcie, juz sprawa wyjasniona :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zauwazylem ze gre krytykuja tylko posiadacze slabego kompa:P(czytaj GF4ti w dol i 512 ramu lub mniej) nie dziwie sie,tez bym krytykowal jakbym mial grac w D3 na takim sprzecie i to ze zwolnieniami,zagrajcie na czyms mocniejszym z DXem 9 to sie przekonacie czy nadal bedziecie krytykowac :evil: ,dla mnie rewelka,najlepszy FPS jaki powstal choc wiadomo ze HL2 bedzie 2X lepszy,zostaje czekac i sie delktotwac wspanialym D3,pozdro czy ja krytykuje tą gre?? gram w 1024x768x Ultra High i gra smiga jak glupia , zwykle na poziomie 35fps zdarzja sie spadki do 15 ale i sa skoki (częsciej) do 40 i 60fps, wiec ?? :D gra fajna :D jednak gram teraz na HIgh bo mam malo ramu i przycinalo spowodu ramu teraz 0 przyciec z powodu braku ramu gra smiga 30-60fps a poczytam sobie zaraz o jescez jej przyspieszeniu ;] Chodzi mi oto,ze jesli znajdzie sie jakis koles,ktory krytykuje gre to jest to zazwyczaj posiadacz slabszego sprzetu,wez tak przeczytaj sobie ten topic i zczaj motyw,kazdy kto narzeka nie posiada sprzetu, o ktoreym napisalem wczesniej. PS - jestem nadal w communications tower cos tam.Musze wrocic do lobby,wie ktos gdzie to?(Tak tylko pytam, bo wiem, ze zanim przeczytam tu odpowiedz to dawno to przejde ale co tam :P:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Gierka wypaśna, klimat rewelacyjny (musze zakładać pampersa do grania :lol: ) Przy okazji się pochwale, timedemo1: aa4 anizo8 1024x768 - I przebieg 59, II -67 klatek (proc odkręcony na 3Ghz - lato) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Może mi ktoś podpowiedzieć jaki kod trzeba wpisać przy drzwiach chyba trzyliczbowy, prawie na początku gry, bo nic nie moge wymyslić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...