@Kazio@ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 chodzilo mi o to ze gość pisal iż na pentium 4 3 Ghz mają 10 Fps więcej niż on na antku 2800Xp. odpisalem mu ze to nie wina jego slabszego proca . przynajmniej nie aż 10 fps Jesli tak sie ma sprawa i to o to chodzilo, to przyznaje ci racje...poprostu inaczej zrozumialem. Edit. Jeszcze pytno, czy zawsze to forum tak strasznie chodzi czy tylko teraz przez tego dooma:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 jester ten filmik jest kiespki , w sumie nie warto go nawet sciagac :roll: :( ale co jest kiepskie jakosc filmu, triki czy wszystko ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wiec skonczylem przed chwilka D3 gralem w to 5dni po 2h dziennie - w nocy - gra jest naprawde ciekawa - polecam delektować sie grą tak jak ja to zrobilem gralem na ustawieniach 1024/768 HIGH(bez zadnych innych modyfikacji plików cfg) - sterowniki ustawione na max quality ! 200x10, 380/680 ! a to wynik timedemo demo1 - przy tych ustawieniach: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 może mu chodziło o to że lepiej sobie pogra na Radku 9800xt i procy 2GHz niż na GF2 i procy 3,4 GHZ Ciezko konkretnie napisac o co mu faktycznie chodzi.Ale to co ty napisales jest poprostu logiczne i troche nie pasyje do jego stwierdzenia.Bo oczywistym jest przeciez ze jak gra wychodzi zgodna z dx9 to wiadomo ze lepiej pogra sie na radku niz np na gf 2.:) Meczy mnie tylko stwierdzenie ze cos moze miec wiekszy wpyw od drugiego w grach. Bo jesli np postawimy temat kompresji to wiadomo ze tam chodzi o proca a grafa schodzi na drugi plan, ale zeby w "takiej" grze cos mialo wiekszy wplyw... Musi isc w parze i proc i grafa i ram jesli chcemy sie cieszyc plynnoscia i wynikami takimi jakie powinny byc. kolego czy athlon 2800Xp nie jest odpowiedni do 9800Pro ? moim zdaniem jest wystarczający. i o tym gościowi pisalem teraz to tak namotaleś ze nie wiem o co ci chodzi? to czy karta z DX9 bedzie szybsza w doomie 3 od karty z dx 8 to się nie zgodze. ta z dx 8 bedzie wyświetlać miej efektów i bedzie szybsza. poczytaj caly topic i zobacz ze kolesie pisza o tym ze podkręcanie proca nie ma wplywu na wynik fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@Kazio@ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 kolego czy athlon 2800Xp nie jest odpowiedni do 9800Pro ? moim zdaniem jest wystarczający. i o tym gościowi pisalem teraz to tak namotaleś ze nie wiem o co ci chodzi? to czy karta z DX9 bedzie szybsza w doomie 3 od karty z dx 8 to się nie zgodze. ta z dx 8 bedzie wyświetlać miej efektów i bedzie szybsza. Nie napisalem ze bedzie szybsza, tylko ze jest lepiej grac na karcie zgodnej z dx 9 z wiadomych przyczyn.No ale fakt mozna dac przyklad czy lepiej grac na fx 5200 czy lepiej na 4Ti i cale to moje stwierdzenie legnie w grozach;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konkor Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 może mu chodziło o to że lepiej sobie pogra na Radku 9800xt i procy 2GHz niż na GF2 i procy 3,4 GHZ Ciezko konkretnie napisac o co mu faktycznie chodzi.Ale to co ty napisales jest poprostu logiczne i troche nie pasyje do jego stwierdzenia.Bo oczywistym jest przeciez ze jak gra wychodzi zgodna z dx9 to wiadomo ze lepiej pogra sie na radku niz np na gf 2.:) Meczy mnie tylko stwierdzenie ze cos moze miec wiekszy wpyw od drugiego w grach. Bo jesli np postawimy temat kompresji to wiadomo ze tam chodzi o proca a grafa schodzi na drugi plan, ale zeby w "takiej" grze cos mialo wiekszy wplyw... Musi isc w parze i proc i grafa i ram jesli chcemy sie cieszyc plynnoscia i wynikami takimi jakie powinny byc. Ej no racja, ale do pewnych granic. Jeśli chodzi o Dooma3 to u mnie nie ma znaczenia, czy puszcze procek na 2GHz, czy na 2,5GHz. Różnica to jest MAX 0,5 FPS. Więc jednak procek w tej grze aż tak bardzo nie pracuje, nie?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Prosze dla calej lotni o super wydajnosc kart Ti4xxx w Doom3 na Anandtech jest bardzo fajna recka o doomie i jego wydajnosci jest bardzo duzo kart pokazanych i wlasnie jest GF 4Ti4400 przy normalnych ustawieniach cfg a nie jakis "przekreconych" przez lukasrza GF 4Ti 4400 na procku Athlon64 FX53 8O (podkrcony do 2.6GHz) + 1GB ramu w high quality i 800x600 ma 13.4 FPS - i to jest prawdziwy wynik na nie zmienianym cfg i to na jakim procku no a nasz "magik" Pan lukasrz ma na Ti4200 (podkrecony) w 1024 ULTRA na 384Mb ram ma 30FPS buahahahah ale jak znam lukasrza zaraz powie ze Anandtech to buraki i wogole sie nie znaja tutaj link to wydajnosci Ti4400 - http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146&p=5 a tutaj to glownego artykulu : http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@Kazio@ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ej no racja, ale do pewnych granic. Jeśli chodzi o Dooma3 to u mnie nie ma znaczenia, czy puszcze procek na 2GHz, czy na 2,5GHz. Różnica to jest MAX 0,5 FPS. Więc jednak procek w tej grze aż tak bardzo nie pracuje, nie?? :? Zgadza sie, ale to jest takie gdybanie a nie regula.Bo nie wierze ze np jak beda karty z 512 ram czyli przykladowo jakis X800 1gb ramu i np barton 2500+ i gra na ultra bedzie hulac z anizo i aa w wysokij rozdzielczosci... Dlatego pisze to tylko dlatego ze nie moze byc to regula, akurat w twoim przypadku na twoim sprzecie i takich ustawieniach nie wymagany jest szybszy procek ale na innych ustawieniach..moze..i tylko o to mnie chodzi:) ..i czemu to forum tak zwawo chodzi:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 :( nie moge włączyc demo 001 wpisuje : timedemo demo001 i wyskakuje napis w konsoli Could'nt to open demos/demo001 wie ktos o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 timedemo demo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Witam! Mam mały problemik z grą ... walczę z Bossem w piekle, ale dostał z 30 rakiet i dalej stoi twardo :roll: Czy jest jakiś patent na zabicie go? Na moim sprzęcie za bardzo nie mogę wyczuć patnentu, bo mam max. 20 FPS :( I czy jeszcze daleko mam do końca gry? I jak go zabić? Z góry dziękuje za odpowiedż, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 :( nie moge włączyc demo 001 wpisuje : timedemo demo001 i wyskakuje napis w konsoli Could'nt to open demos/demo001 wie ktos o co chodzi? rany ma byc timedemo demo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Generalnie gra nie wykrywa mi dzwieku przestrzennego wiec lece na stereo (chyba, ze potrzebny jest EAX4 - tego nie mam). O dziwo tez tak miałem, a mam audigy w sterownikach mam ustawione 5.1 ale gdy chciałem włączyc to sie nie dało, ale jest na to sposob wystarczy w paneu sterowania/dzwiek i urzadzenia audio- wybrac 5.1 i wtedy w grze da sie bez problemu właczyc dzwiek przestrzeny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 u mnie na timedemo 36.9 fps w low detail :D chyba nie jest zle. dodam ze procek i grafa na default bez o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 oglądałem ten filmik co był link kilka postów wyzej...fajny całkiem :) dobra ide robic time demo i zapodam wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Hihi dla porownania. Komp mojego wujka Asus a7n8x dlx 2600+ i fx5200 nic nie podkrecone tylko ten 2600+ to barton i do tego 512MB ramu. Wynik w timedemo 800x600 medium bez cieni (bo z cieniami troszke cielo i bylo ok 16-18fps) i wynik 29FPS i grac sie da jak najbardziej!!! Troszke w szoku bylem ,ze niby ta karta taka slaba a daje rade. Ten FX5200 to prolink ze 128MB dx9c i stery 61.77 Jestem teraz u niego na wakacjach ,wiec sobie skoncze bez problemu D3 powoli wieczorami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Prosze dla calej lotni o super wydajnosc kart Ti4xxx w Doom3 na Anandtech jest bardzo fajna recka o doomie i jego wydajnosci jest bardzo duzo kart pokazanych i wlasnie jest GF 4Ti4400 przy normalnych ustawieniach cfg a nie jakis "przekreconych" przez lukasrza GF 4Ti 4400 na procku Athlon64 FX53 8O (podkrcony do 2.6GHz) + 1GB ramu w high quality i 800x600 ma 13.4 FPS - i to jest prawdziwy wynik na nie zmienianym cfg i to na jakim procku no a nasz "magik" Pan lukasrz ma na Ti4200 (podkrecony) w 1024 ULTRA na 384Mb ram ma 30FPS buahahahah ale jak znam lukasrza zaraz powie ze Anandtech to buraki i wogole sie nie znaja tutaj link to wydajnosci Ti4400 - http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146&p=5 a tutaj to glownego artykulu :http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146 Przeciez sprawa jest jzu wyjasniona - on mial ultra bez AF, a AF powoduje najwiekszy spadek w tym wypadku (btw. AF w tym wypadku jast najwieksza roznica pomiedzy low, a ultra high, wiec ultra bez af to nie ultra and that's da end of da story.) lukasz gdybys w piwerszym poscie w ktorym sie chwaliles jak pieknie chodzi na ultra, napisal ze to jest ultra bez AF i z od low nie ma duzoej roznicy w jakosci grafiki, to by dyskusji nie bylo. Ultra bez AF torudno nazwac ultra, soko AF w tym wypadku to jedna z najbardziej zowazanych graficznie róznic. (pomijajac juz te pozniejsze optymalizacje w cfg, ktore juz schodzily jakascia do low, ale w grze dalej pilaso ultara high wiec bylo good :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a to ustawienia dla posiadaczy mniejszej ilości ramu(czyli np 512MB), w sumie tak powinno wyglądać na ustawianiach medium, jednak gra sama ustawia tesktury na 256x256... seta image_downSizeLimit "2048" seta image_ignoreHighQuality "0" seta image_downSizeBumpLimit "2048" seta image_downSizeSpecularLimit "2048" seta image_downSizeBump "0" seta image_downSizeSpecular "0" seta image_useCache "0" seta image_cacheMegs "96" seta image_cacheMinK "200" seta image_usePrecompressedTextures "1" seta image_useNormalCompression "2" seta image_useCompression "1" seta image_roundDown "0" seta image_forceDownSize "0" seta image_downSize "0" seta image_lodbias "0" seta image_anisotropy "0" seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST" jak widać kompresja jest włączona, lecz pomimo to gra wygląda o wiele lepiej niż jak gra sama ustawi, a i grać się da bo dysk już nie słapuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@Kazio@ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 lukasz gdybys w piwerszym poscie w ktorym sie chwaliles jak pieknie chodzi na ultra, napisal ze to jest ultra bez AF i z od low nie ma duzoej roznicy w jakosci grafiki, to by dyskusji nie bylo. Ultra bez AF torudno nazwac ultra, soko AF w tym wypadku to jedna z najbardziej zowazanych graficznie róznic. (pomijajac juz te pozniejsze optymalizacje w cfg, ktore juz schodzily jakascia do low, ale w grze dalej pilaso ultara high wiec bylo good :wink:) Poprostu niektorzy sie jaraja tym ze w opcjach maja ultra high, nie zwracajac uwagi ze w cfg jest inaczej jak rowniez na fakt ze to tak nie wyglada jak powinno.Ale ultra jest i grac sie da otp...lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zroblilem config maxfps , glownie pod multi , bo wrazen estetycznych na tym configu nie uswiadczycie , natomiast fps milo rosnie gdzies o 15 fps wiecej niz na normalnym low. U mnie w timedemo na tym konfigu nieco ponad 80fps ;) Komus sie moze przydac http://royy.net/~tyr/doom3/Config%20max%20fps/ Nalezy ten config umiescic w katalogu base , uruchomic gre , otworzyc konsole wpisac exec tyr , nastepnie vid_restart , i juz mozna sie timedemo demo1 bawic z ustawieniami total_low :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Prosze dla calej lotni o super wydajnosc kart Ti4xxx w Doom3 na Anandtech jest bardzo fajna recka o doomie i jego wydajnosci jest bardzo duzo kart pokazanych i wlasnie jest GF 4Ti4400 przy normalnych ustawieniach cfg a nie jakis "przekreconych" przez lukasrza GF 4Ti 4400 na procku Athlon64 FX53 8O (podkrcony do 2.6GHz) + 1GB ramu w high quality i 800x600 ma 13.4 FPS - i to jest prawdziwy wynik na nie zmienianym cfg i to na jakim procku no a nasz "magik" Pan lukasrz ma na Ti4200 (podkrecony) w 1024 ULTRA na 384Mb ram ma 30FPS buahahahah ale jak znam lukasrza zaraz powie ze Anandtech to buraki i wogole sie nie znaja tutaj link to wydajnosci Ti4400 - http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146&p=5 a tutaj to glownego artykulu :http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146 powiem ci tak - jeśli tym gościom wyszedł taki wynik to są rzeczywiście BURAKI !!!! :twisted: ja bez żadnych modfikacji sterowników, standardowo w 1024x768/high na detonatorach 61.77 mam wynik 21 FPS z timedemo a więc albo kolesie coś skopali, albo faktycznie to buraki są Nie napisalem ze bedzie szybsza, tylko ze jest lepiej grac na karcie zgodnej z dx 9 z wiadomych przyczyn.No ale fakt mozna dac przyklad czy lepiej grac na fx 5200 czy lepiej na 4Ti i cale to moje stwierdzenie legnie w grozach;) Doom III ma grafikę w open GL, a nie DX9 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 z innej beczki. chyba jednak gry nie skonczylem, kto mi powie, w piekle zabijam brzydkiego duzego pana, uklada sie chodniczek do pomieszczen dwoch, symetrycznych na przeciwko siebie z placykiem w srodku, przejscie ktorym tam wchodze sie zamyka i koniec.... 2 potworki jeszcze sa, robie im kuku i nic wiecej sie nie dzieje.... to naprawde koniec ?? bo spojrzalem w pda a tam find soul cube & escape from hell... ino jak uciec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 panowie zapewne było ale tyle stronek jak się odpala timedemo trzeba jakiś benchmark ściągnąć? i jak wyłączyć afx8 które podobno jest w grze bo w opcjach graficznych nie widzę pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 O dziwo tez tak miałem, a mam audigy w sterownikach mam ustawione 5.1 ale gdy chciałem włączyc to sie nie dało, ale jest na to sposob wystarczy w paneu sterowania/dzwiek i urzadzenia audio- wybrac 5.1 i wtedy w grze da sie bez problemu właczyc dzwiek przestrzeny! Hmmm moj zestaw jest 4.1 a wlasciwie 4.0 (niskotonowy nie jest podlaczany oddzielnie ale ma filtr dolnoprzepustowy). Z tego co pamietam to mam ustawione quadro w sterownikach ale jak wroce do domu to sprawdze... Dzieki za hint ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Felus af sie wlacza w opcjach wybierajac grafe high lub z konsoli tez mozna , jak zrobic timedemo pisze w moim posice wyzej :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Prosze dla calej lotni o super wydajnosc kart Ti4xxx w Doom3 na Anandtech jest bardzo fajna recka o doomie i jego wydajnosci jest bardzo duzo kart pokazanych i wlasnie jest GF 4Ti4400 przy normalnych ustawieniach cfg a nie jakis "przekreconych" przez lukasrza GF 4Ti 4400 na procku Athlon64 FX53 8O (podkrcony do 2.6GHz) + 1GB ramu w high quality i 800x600 ma 13.4 FPS - i to jest prawdziwy wynik na nie zmienianym cfg i to na jakim procku no a nasz "magik" Pan lukasrz ma na Ti4200 (podkrecony) w 1024 ULTRA na 384Mb ram ma 30FPS buahahahah ale jak znam lukasrza zaraz powie ze Anandtech to buraki i wogole sie nie znaja tutaj link to wydajnosci Ti4400 - http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146&p=5 a tutaj to glownego artykulu :http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2146 powiem ci tak - jeśli tym gościom wyszedł taki wynik to są rzeczywiście BURAKI !!!! :twisted: ja bez żadnych modfikacji sterowników, standardowo w 1024x768/high na detonatorach 61.77 mam wynik 21 FPS z timedemo a więc albo kolesie coś skopali, albo faktycznie to buraki są Nie napisalem ze bedzie szybsza, tylko ze jest lepiej grac na karcie zgodnej z dx 9 z wiadomych przyczyn.No ale fakt mozna dac przyklad czy lepiej grac na fx 5200 czy lepiej na 4Ti i cale to moje stwierdzenie legnie w grozach;) Doom III ma grafikę w open GL, a nie DX9 !! wiesz ja bym Anandtech burakami nie nazwal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a to ustawienia dla posiadaczy mniejszej ilości ramu(czyli np 512MB), w sumie tak powinno wyglądać na ustawianiach medium, jednak gra sama ustawia tesktury na 256x256... seta image_downSizeLimit "2048" seta image_ignoreHighQuality "0" seta image_downSizeBumpLimit "2048" seta image_downSizeSpecularLimit "2048" seta image_downSizeBump "0" seta image_downSizeSpecular "0" seta image_useCache "0" seta image_cacheMegs "96" seta image_cacheMinK "200" seta image_usePrecompressedTextures "1" seta image_useNormalCompression "2" seta image_useCompression "1" seta image_roundDown "0" seta image_forceDownSize "0" seta image_downSize "0" seta image_lodbias "0" seta image_anisotropy "0" seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST" jak widać kompresja jest włączona, lecz pomimo to gra wygląda o wiele lepiej niż jak gra sama ustawi, a i grać się da bo dysk już nie słapuje Własnie potestowałem i musze przyznac racje, textury nadal są najwyższej rozdzielczości, ale skompresowane, gra nie chrupie, a jest bardzo szczegolowa.. Polecam :D .. Pare screenow.. www.soul.enterpol.pl/d1024com1.jpg www.soul.enterpol.pl/d1024com2.jpg www.soul.enterpol.pl/d1024com3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 wiesz ja bym Anandtech burakami nie nazwal może ty byś ich nie nazwał - ale chłopaki się po prostu nie znają/nie umieją przeprowadzić testu... skoro im taki wynik wyszedł mi wyszło spooro więcej na wyższych ustawieniach - więc jeśli ludki testowali jak testowali (aby FX5500 wygrał z 4ti) to są nieobiektywnymi burakami (jak Chip np, w którym ciągle wygrywają płyty Gbyte :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@Kazio@ Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Nie napisalem ze bedzie szybsza, tylko ze jest lepiej grac na karcie zgodnej z dx 9 z wiadomych przyczyn.No ale fakt mozna dac przyklad czy lepiej grac na fx 5200 czy lepiej na 4Ti i cale to moje stwierdzenie legnie w grozach;) Doom III ma grafikę w open GL, a nie DX9 !!A gdzie ja napisalem ze tak nie jest. Ale mam pytanko do was czy dobrze kumam. Jest sobie biblioteka dx9 z bajerami ps 2.0 i vs2.0.Gra moze byc napisana albo w direct 3D albo w Open GL, ale obojetnie czy w 3D czy w GL to wykorzystije bajery Dx9...mam racje czy cos namieszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 czy ktoś odpowie na moje pytanie ;] ile można gadać o ilości fpsów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...