Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, przeglądałem ten topic w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłem, więc je zadam ;)

Otóż chodzi mi o wydajność Doom'a 3 na kartach R9550 - piszecie, że chodzi pięknie w 1024x768 w detalach medium... ale nie piszecie, czy z cieniami? Według mnie, Doom3 bez cieni to już nie jest Doom3 - za jakieś dwa tygodnie będę miał tą kartę i chciałbym wiedzieć, czy pójdzie z cieniami chociaż w detalach medium 800x600 ;)

Byłbym wdzięczny za Wasze wyniki timedemo demo1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie zapytam o wydajnosc bo cos wydaje mi sie ze jest nie tak , mam procka 2500+ i radeona 9500 i do tego 384 ddr i kurde w 1024 detale na medium AAx2 i czasem zwlania do malej ilosci klatek , mi to przeszkadza , bo mysle ze powinno wszystko ladnie idelanie chodzic na takich ustawieniach , cos jest nie tak u mnie z kompem czy doom 3 z deatalami na medium i aa x 2 nie powinien mi chodzic idelanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Mam problem z gra doom 3 - a mianowicie na moim kopmutrze : 1.7 celeron 512 ddr radeon 9550 128/128 gigabyte, nie moge w zaden sposob plynnie pograc. Niezaleznie od konfiguracji (skorzystalem juz chyba z 10 cfg podanych na tych 100 storanach na forum) czy gra jest ustawiona na high, medium czy low kaltek mam tyle samo:( od 6 do 60, tylko ze te 60 mam bardzo zadko i tylko jak jestem w windzie albo blisko sciany , a w sytuacji gdy strzelam do kogos albo otwieraja sie drzwi mam 6fps co uniemozliwia mi granie. sterwoniki ktore mam to nowe omegi 2.6.05a, na dysku nie ma zadnych wirusow, spamu ani nic takeigo, dysk byl wczoreaj formatowany, mam zainstalowane wszystkei sterowniki od plyty glowne, karty muzycznej myszki , nowego directa tez mam. BArdzo prosze o pomoc, moze ktos mial podobny przypadek. karta graficzna jest sprawna bo inne gry chodza(UT 2004 itp)

Edytowane przez sauce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sgj-- to tylk przez to ? a jakbym wywalil 128 ddr i wsadzil 256 ddr 333 i polaczyl je z tymi co mam na dual chanle to doom 3 i hl2 by mi smygaly jak trzeba ?

1293501[/snapback]

mnie doom3 zaczal smigac jak do 2x256MB ramu dolozylem 2x512MB ramu.

imho 512MB dla nowych gier to juz za malo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzis zainstalowalme stery do muzycznej i juz lepiej chodzi , gram w 1024 detale na medium i smiga ideladnie , 60 fps najmniej jak zanotowalem to bylo 35 fps wiec jest ok , ale po jakis czasie grania nagle zlwania gra i sie zaczyna haczyc w tych samym momentach na mapie haczy sie i nie iwme co jest grane :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie doom3 zaczal smigac jak do 2x256MB ramu dolozylem 2x512MB ramu.

imho 512MB dla nowych gier to juz za malo.

1295303[/snapback]

a na2 x 256 na jakich detalach grales? bo ja tez mam 2 x 256 i wydaje mi sie ze na HIGH to za malo...mam racje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prosbe to ludzi ktorzy grzebali w pliku *.cfg , moglby mi ktos pomoc to ustawic? Mam 512mb ramu, procek 2.4Ghz, i Winfasta'a 6800 OC

ok, ponastawialem juz nie ktore rzeczy, podajcie mi cos co wplynie na zmniejszenie swapowania, prosze.... :)

Edytowane przez soltys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszą jakość obrazu uzyskam przey 1024x768 detale Hight AAx4 Anizox2 czy 1280x1024 detale Hight AAx2 Anizox0 czy może 1280x1024 delate medium AAx2 Anizox2 ?? sprzęta jak w podpisie (aktualnie bartek 220x11,5 = 2550mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy wystarcza, u mnie na początku tnie przy doładowywaniu planszy, co to ma być?

1365588[/snapback]

Masz za male wymagania sprzetowe :lol: :) :-P B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak przejść pierwszego bosa w drugim levelu, ten co rzuca ognisymi kulami, ja staram sie wyłapywać te niebieskie kulki które wystrzeliwują dwa działka i rzucać nimi w bosa, ale jak wiadomo graczom ten graber gun z dooma jest tak do d..y że nie idzie nim w nic trafic, a więc jak rozwalić gościa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos tak gra Wam wychodzi bez echa.Ja wiem,ze pojawila sie w niewlasciwym czasie,ale to w kkoncu Doom 3.Czekaliscie na niego tyle lat a dodatek cos Wam nie bardzo teges ... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja a ja mam sposob na dooma 3 nawet na 512 ramu gra idzie cudnie bez doczytywania przy drzwiach!!

wystarczy to seta image_anisotropy "1" tera jest malo wiec gra idzie cudnie ja mam na tym sprzecie opis srednio 40 klatek jak walcze!! i gram an high w 800x600 bez cieni z wygladzaniem . Jesli dacie "8" to macie daleko rysowany obraz natomiast jesli "0" to macie zara jak idziecie wiec przy drzwaich gra idze plynnie bo tekstury sa lekko zamazane tani trick i tak wiekszoc gry to ciemne korytarze wiec nie przeszkadza a roznice sa duuuuuuuuuuzzzzzzzeeeee.

pozdro

edit a zeby tych zamazanych tekstor nie bylo widac jest pewna komenda seta image_lodbias "0" zero normalnie zamazane wystarczy dac - 2 : seta image_lodbias "-2" i mamy piekna gre takie fane sa metaliczne nie odblaski lecz a sami zobaczcie .

-tak wyglada doom3 na ultra high detale z komenda : seta image_anisotropy "1"

http://img121.echo.cx/my.php?image=doom326mi.gif

-a tak doom3 na ultra high detale z komenda : seta image_anisotropy "1" I seta image_lodbias "-2"

http://img121.echo.cx/my.php?image=doom31fp.gif

Widac roznice a zapewniam was ze to ultra high tylko ze troche pokombionowalem a to robile mpo to zeby doczytywac przy drzwiach nie bylo i nie ma rzeczywioscie bardzo sie z tego powodu ciesze screeny sa na 800x600 x2 wygladzanie i brak cieni. Naprawde pomaga

pozdro 4all

Edytowane przez skibson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze all

zainstalowalem sobie dooma 3 zeby testy porobic. niestety on bieze jakies dziwne czestotliwosci odswierzania ekranu :( tj w 1024/768 ma 59Hz i dziwnie mryga co jakis czas :( im wyzsze detale tym czesciej mryga :( poza tym chcialem wypakowac tekstury z archiwów i sie wszystko skaszanilo :( - gra sie nie uruchamia. help me!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj zainstalowalem sobie dooma 3,wlaczam daje new game ( nie zmienialem nic w grafice- taka jaka ustawil to zostawilem - 640/480 medium details) daje new game zaczyna mi sie ladowac przechodzi do konca i ... wywala mnie do windy(pulpitu:/) nawet zaden error nie wyskoczyl. Zainstalowalem patcha 1.1 i teraz wlaczam gre i po sekundzie dwoch od razu mnie wywala do pulpitu tym razem jest to "okienko (takie jak w quaku) i pisze ze nie moze zaladowac open gla czy cos takiego(po ang rzecz jasna ). Prosze o pomoc, aha dodam jeszcze ze mam win xp pro sp2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi