Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

SAVER, mialem to samo gdy podkrecalem za bardzo GPU.

Niestety musisz odkrecic troszke.

1490994[/snapback]

Przeinstalowałem DOOM3 i jest ok. Chyba źle przeniosłem wtedy DOOMa na inny HDD i część plików została na starym C:/

Miałem to samo w DOOM przy nie podkręconej karcie. Wielokrotnie sprawdzone.

Kartę podkrecilem wczortaj z ciekawości,żeby sprawdzić czy prawdę mówił poprzedni właściciel :razz:

Więc to raczej nie O/C. A dla A 400 TDH to w miare średni wynik.

A jak się GPU przegrzewa to zaczyna sypać artami - a takich nigdzie nie widzę.

A taki gigabyte chłodzony pasywnie osiąga nawet 90 stopni na rdzeniu i się nic nie dzieje.

Wszystko działa normalnie.

BTW: jaką masz kartę?

P.S.

Wreszcie ostatecznie rozwiązałem problem!!! :D

Straszny banał :P

A było tak: wszedłem do sterowników wiedziony instynktem, zajrzałem do jakości obrazu.

Okazało się,że miałem na stałe wyłączoną pionową synchronizację. Przełączyłem na sterowane przez aplikację(czyli standardowo).

No i pomogło jak ręką odjął. Przeszedłem pare poziomów i nic.

Jak ktoś będzie miał kiedykolwiek kłopoty z DOOM3 to niech zrobi tak samo! B)

Większość pewnie ma standardowo, ale niektórzy wyłączają.

Pozdrawiam i dzięki za porady :)

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem przeszedłem gre na poziomie veteran i nie moge odkryć nightmare nie wiem co sie dzieje mam oryginalną wersję gry

P.S gre odpalam na ustawieniach ultra high wszystkie efekty 1024x768x32 AAx4 itp. mam około 40 fps

AMD64 Athlon 4000+, 2x512mb (ddr2 533Mhz[Dual]), 2xGeForce FX6600GT SLI, MSI925XE NEO PLATINIUM, HDD 120 Seagate 7200 rpm 8 mb cache, Nec 19 '' LCD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S gre odpalam na ustawieniach ultra high wszystkie efekty 1024x768x32 AAx4 itp. mam około 40 fps

AMD64 Athlon 4000+, 2x512mb (ddr2 533Mhz[Dual]), 2xGeForce FX6600GT SLI, MSI925XE NEO PLATINIUM, HDD 120 Seagate 7200 rpm 8 mb cache,  Nec 19 '' LCD

1555882[/snapback]

AMD Antek64 i płyta pod Intela... Fajnie... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cadavre nie martw się.. młody chciał zaszpanować.. ale chyba niezauważył że jego pojęcie z PC jest małe.. :P hehehh

A co do tego jego problemu to pewnie ma takiego orginała jak tego kompa :P eeheh więc moja rada kup orginał.. Albo przestań kłamać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem przeszedłem gre na poziomie veteran i nie moge odkryć nightmare nie wiem co sie dzieje mam oryginalną wersję gry

AMD64 Athlon 4000+, 2x512mb (ddr2 533Mhz[Dual]), 2xGeForce FX6600GT SLI, MSI925XE NEO PLATINIUM, HDD 120 Seagate 7200 rpm 8 mb cache,  Nec 19 '' LCD

1555882[/snapback]

twoja sygnatura :

AMD64 Athlon 4000+, 2x512mb (ddr2 533Mhz[Dual]), 2xGeForce FX6600GT SLI, MSI925XE NEO PLATINIUM, HDD 120 Seagate 7200 rpm 8 mb cache, Nec 19 '' LCD

co za mega lol nawet zmyslac nie umiesz :mur: :mur: !!!

ta płyta główna "MSI925XE NEO PLATINIUM" - oczywiście z błędem bo powinno pisać PLATINUM jest pod Pentium !! a ty napisałes ze masz Athlona :blink: :lol:

http://www.yorkshirecomputers.co.uk/cgi-bi...os/0100208.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: żal mi cie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki problem!!Mianowicie jak zainstalować DOOMA ROE na polską podstawkę??Dwa dni temu padł mi napęd i mam tylko obraz dodatku a podstawkę mam już zainstalowaną-jak to wykombinować??Jest jakiś sposób,może patche zangielszczający??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersje musza byc zgodne oraz nie mozesz miec zadnego patcha zainstalowanego na podstawce (czyli czysty doom3 w tej samej wersji jezykowej co ROE).

Moze ktos wykombinowal patch zangielszczajacy ale ja nic o tym nawet nie slyszalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz strzelać w tą niebieską kulę nad nim kiedy się pojawia, później znowu skasować tych trzech latających i znowu w kulę (najlepiej BFG albo rakietami), nie pamiętam ale ze 3-4 takie powtórzenia i pada jak kawka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mozecie napisac jak mam rozwalic tego potworka w piekle  co wypuszcza te latajace i swiecące dziady nie moge go zabic 40 rakiet w niego wpakowałem i nic ,gdzie musze celowac zeby padł.pozdro

1565253[/snapback]

Ehh w tym temacie było już wiele razy poruszane... na goglach mogłeś poszukać... ehhhh tyle poradników jest :/ ... .ale nie kolejny leń .. :/

Dobra stary jak wypuszcza te latające robale to wal w tą świecącą kule..... ( czynnośc powtórzyć pare razy) .. i po wszystkim.. trudne to nie było...

Tak czasami mnie krew zalewa jak ludzie nie mogą sobie poradzić z zagadkami w D3 i HL2 ... a pomyśleć co to było z DN3D :P albo Q1 hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętna scena :D

tu już musiałem wpisać god mode bo grałem na tym co mam w podpisie i z tymi światłami (chociaż mam dx 7) gra poprostu stała w miejscu :lol:

a tak to całego dooma przeszedłem na tym złomie

serio :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu już musiałem wpisać god mode bo grałem na tym co mam w podpisie i z tymi światłami (chociaż mam dx 7) gra poprostu stała w miejscu :lol:

1566148[/snapback]

Ge-Force 2 mx 400 64 MB 64 bit noname :blink: Masochista

Edytowane przez boro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1566148[/snapback]

:blink: Szacuno.. ja na prawie identycznym configu (GeForce2 Pro 64mb hehe) dałem sobie spokój po 2-3 levelu. Framerate średnio 0-15 fps :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtedy miałem 384 sdr bo od qmpla pożyczyłem i szczerze mówiąc różnice od razu odczułem jak sie te 128 dolożyło

drzwi sie szybciej otwierały i wogóle - na 256 bym na pewno nie pogral

dał bym sobie spokój na 3 lvl tak jak Ty :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema wszystkim ,mam takie pytanie na jakich ustawieniach mógłbym włączyć tą grę wiem że nie mam za bardzo czego sie spodziewać ale prosze o odpowiedź mój komp to: athlon 2200+, 512 mb ddr (400mhz), nVidia GeForce 6600 256 mb (128bit),płytka główna Solteka(okioło 300 zł) dzięki wszystkim za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema wszystkim ,mam takie pytanie na jakich ustawieniach mógłbym włączyć tą grę wiem że nie mam za bardzo czego sie spodziewać ale prosze o odpowiedź mój komp to: athlon 2200+, 512 mb ddr (400mhz), nVidia GeForce 6600 256 mb (128bit),płytka główna Solteka(okioło 300 zł)  dzięki wszystkim za odpowiedź

1569084[/snapback]

1024x768xhigh, chociaz przy otwieraniu drzwi będzie chrupać. Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema wszystkim ,mam takie pytanie na jakich ustawieniach mógłbym włączyć tą grę wiem że nie mam za bardzo czego sie spodziewać ale prosze o odpowiedź mój komp to: athlon 2200+, 512 mb ddr (400mhz), nVidia GeForce 6600 256 mb (128bit),płytka główna Solteka(okioło 300 zł)  dzięki wszystkim za odpowiedź

1569084[/snapback]

Włączyć to możesz w każdych dostępnych.Gdyby płyta by była za okioło 200 to mogłoby być gorzej.

kazeQ myślałem, że mam dejavu czytając Twego posta.Okazało się, że pierwszy był w temacie o far

P.S.Obsada w filmie jest boska (pan Wrestler Skałka-Skorpion), film pewnie bedzie kiszką, którą trzeba obejrzeć obowiązkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1569084[/snapback]

Mi to z podpisu chodzi na 1024x768high i nie ma problemów, nawet z drzwiami.

EDIT: A co do filmu to czuję, że będzie jak z Resident Evilkiem (a ten wyszedł spoko). Chodzi mi o część pierwszą - akcja w "ulu". :]

Edytowane przez cadavre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla posiadaczy kart muzycznych Audigy player : łatka do D3 stworzona przez Creative

dźwięk teraz jest jeszcze bardziej zaje.bisty ! sam własnie skończyłem grac, efekty dźwiękowe wgniataja w fotel !

posiadam : SB Audigy 2, głośniki 4.1 Inspire 4400 ... ale chyba na Audigy (1) tez działa, nie wiem bo mam "2" ;)

szczegóły : http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,21467

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy, rewelacyjny MOD do DOOM-a III, "troszkę" podkręca engine - POLECAM!

Info o samym dodatku + foto.

Download - sam dodatek we własnej osobie, ssać i grać! :wink:

Czas znowu zainstalować DOOM-a 3, ale chyba warto, bo różnice w jakości grafiki spore... :razz:

Ups... zapomniałem dodać, że przyjemność tylko dla posiadaczy NV3x lub NV4x.

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi