Gnapek Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Graliście kiedykolwiek w nieoficjalną wersję alpha? Jest / była to wersja którą pokazano na targach E3 w 2002 roku. Po czasie wyciekła do internetu i wielu graczy mogło zagrać w wersję alpha która liczyła 3 poziomy. Powiem wam szczerze że kilkukrotnie ta wersja przebija wersję finalną, co prawda miała pełno bugów, ale grało mi się lepiej. Ehh... czemu ID Software zrezygnowało z tego i zrobiło zupełnie co innego? Jak ktoś nie grał w tą wersję to są filmiki na YouTube. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Graliście kiedykolwiek w nieoficjalną wersję alpha? Jest / była to wersja którą pokazano na targach E3 w 2002 roku. Po czasie wyciekła do internetu i wielu graczy mogło zagrać w wersję alpha która liczyła 3 poziomy. Powiem wam szczerze że kilkukrotnie ta wersja przebija wersję finalną, co prawda miała pełno bugów, ale grało mi się lepiej. Ehh... czemu ID Software zrezygnowało z tego i zrobiło zupełnie co innego? Jak ktoś nie grał w tą wersję to są filmiki na YouTube. :) Zarzuć linkami do youtuba (o jaką alphe dokładnie chodzi) i do wersji alpha do ściągnięcia (pewnie już sie nie da). Mi właśnie wersja Alpha sie średnio podobała, poza tym do d3 jest mnóstwo modów wiec można sobie go dostosować do własnych potrzeb ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 2 w 1 :lol2: http://www.youtube.com/watch?v=bUMZmG2Ouj4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Oczywiście, że grałem w tą wersję. Łazienka była de beściak. Ale jak to się miało do fulla ? Przecież była na wskroś okrojona, zabugowana i chodziła baardzo siermiężnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Bo ta wersja nie miała nigdy ujrzeć światła dziennego (poza targami E3). Ta wersja miała takie oznaczenie "DOOM 3 ALPHA 0.02" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Oj pamiętam alfę, klimatem ryła beret nieźle. Raz idę sobie korytarzem, ciemno ja w d*pie ale brnę twardo – kierunek marszu wyznaczały mi blade światełka. Idę i idę, gdy nagle zauważam dwa światełka odróżniające się od reszty – myślę inny korytarz – włażę we wnękę... a to były oczy zombiaka który się tam przyczaił. Noż k*** jak wtedy wyskoczyłem w górę szpetnie klnąc to do dziś pamiętam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Chyba grałem w tą Alphę. Pamiętam, że ustawienia można było zmieniać tylko w konfigu. Były tam też jakieś drzwi z kodem przez które nie szło przejść. Trzeba było użyć cheatów na przechodzenie przez ściany. No i ta łazienka, a w środku jakiś potwór. Dodam, że graficznie to wyglądało lepiej niż Full. Modele były chyba bardziej okrągłe. No i ten klimat. Chociaż szczerze uważam, że wersja Retalil była bardzo udana. Zwłaszcza dodatek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Chociaż szczerze uważam, że wersja Retalil była bardzo udanaRównież tak uważam. Kiedy miałem ochotę kupić Doom'a 3 poszedłem do MediaMarkt zobaczyłem cenę 29,90 i kupiłem, ale starczyło mi na styk bo miałem 30zł :lol2: Do dziś uważam że to był dobry zakup :) Zastanawiam się nad kupnem oryginalnego dodatku ROE tylko nie wiem jak to będzie się miało z Polską wersją D3. Edytowane 15 Lipca 2009 przez Gnapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 A w tą Alphe grałem (myślałem ze o jakąś inną chodzi). Mu full w każdej aspekcie sie bardziej podobał (szczególnie shotgun ;d) Również tak uważam. Kiedy miałem ochotę kupić Doom'a 3 poszedłem do MediaMarkt zobaczyłem cenę 29,90 i kupiłem, ale starczyło mi na styk bo miałem 30zł :lol2: Do dziś uważam że to był dobry zakup :) Zastanawiam się nad kupnem oryginalnego dodatku ROE tylko nie wiem jak to będzie się miało z Polską wersją D3.Nie bedzie działał z polską wersją. Ja próbowałem różnych sztuczek i zmiane języka na UK. Nietety aby zagrać w ROE musze grać na pirackim D3 i ROE w wersji US (mimo że obie gry mam org tylko D3 jako PL a ROE Uk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Gra po tylu latach nadal straszy nieziemsko. Przechodziłem ją tyle razy ale pikawa non stop na podwyższonych obrotach. Sweet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Dla niektórych straszy jak diabli a dla niektórych kompletnie nie straszy i robią sobie z tego jaja. Nie wiem czemu ja mam tak, ale gdy gram w jakąkolwiek grę w której straszy (np Doom 3) to już na pierwszych poziomach zaczynam się ostro bać mimo że gram w tym poziomie po kilka / kilkanaście razy :unsure:. Jestem ciekaw co by było gdybym grał w to sam, na słuchawkach, w nocy i bez kodów :blink: Fajnie się gra na modzie OpenCoop. Dla niewiedzących jest to tryb cooperetive dla dwóch i więcej graczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Dla niektórych straszy jak diabli a dla niektórych kompletnie nie straszy i robią sobie z tego jaja. Nie wiem czemu ja mam tak, ale gdy gram w jakąkolwiek grę w której straszy (np Doom 3) to już na pierwszych poziomach zaczynam się ostro bać mimo że gram w tym poziomie po kilka / kilkanaście razy :unsure:. Jestem ciekaw co by było gdybym grał w to sam, na słuchawkach, w nocy i bez kodów :blink: Fajnie się gra na modzie OpenCoop. Dla niewiedzących jest to tryb cooperetive dla dwóch i więcej graczy :wink: Wut ? Ja tylko tak gram nie licząc kodów ;). Przechodziłem D3 ponad 20 razy wieszkość (z 3/4) na nightmare z powodu kostki. D3 cholernie straszył jak przechodziłem za pierwszym razem - teraz też ale już nie aż tak :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Czy mod GX2 jest już w ogóle gotowy czy gdzieś zawisł w powietrzu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Na oficjalnej stronie moda ostatni news jest z lipca 2008 :-| http://doom3-gx2.livejournal.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Również czekam na moda GX2. Póki co w necie jest parę filmików i cisza. Zawsze można odpalić GTX'a. Prezentuje się równie imponująco: http://www.gamershell.com/pc/doom_3_gtx_mod/ Edytowane 16 Lipca 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Obecnie pociskam na tym modzie gra naprawde wyglada b.dobrze - !!! w 1920x1200 AA x 8 af16 z tymi wszystkimi modami potrafi mi zrobic dropa do 25 fps :D ale przez 80% gry jest 60 wiec daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnapek Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Napisałem wiadomość autorowi modu GX2 przez YouTube. Zobaczymy co powie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Ostatni raz w D3 grałem kilka lat temu ( jakoś zaraz po premierze ), na AthlonieXP 512RAM i R9550@r9600. Było to chyba 800x600@ średnie detale. Wczoraj postanowiłem sobie przypomnieć, jak się gra w doom'a. Muszę powiedzieć, że grafika daje rade, trochę fizyki kiepska, kilka razy podskoczyłem na fotelu :> Na aktualnym sprzęcie nie mogę ustawić maksymalnych ustawień graficznych :) 1024x768 @ max detale, ale AA tylko na X2 ( minimalny fps - 30klatek [ mierzone komendą com_showfps 1 ] ). p.s. FC> HL2> D3 ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Ostatni raz w D3 grałem kilka lat temu ( jakoś zaraz po premierze ), na AthlonieXP 512RAM i R9550@r9600. Było to chyba 800x600@ średnie detale. Wczoraj postanowiłem sobie przypomnieć, jak się gra w doom'a. Muszę powiedzieć, że grafika daje rade, trochę fizyki kiepska, kilka razy podskoczyłem na fotelu :> Na aktualnym sprzęcie nie mogę ustawić maksymalnych ustawień graficznych :) 1024x768 @ max detale, ale AA tylko na X2 ( minimalny fps - 30klatek [ mierzone komendą com_showfps 1 ] ). p.s. FC> HL2> D3 ^^ U mnie dokładnie na odwrót ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Wg mnie najlepsze z tej 3ki to HL2 zaraz później D3 a FC nawet nie biorę pod uwagę, 4 razy podchodziłem do gry i nigdy nie ukończyłem [; zanudza na śmierć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 A spotkaliście kiedyś Sz.P. Lecha Kaczyńskiego? Przyszły prezydent Marsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Tak, widziałem, dobrze zapadł mi w pamięci. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Przypomnieliście mi wątek o D3 i sobie znów przeszedłem. Gierka jednak w porównaniu do dzisiejszych to hit nawet 2009 roku. Z modami polepszającymi grafę gierka po prostu żondzi. PS. Kiedyś chyba pytałem. Ale dlaczego wątek nadal nazywa się Doom 3 - The Legacy skoro taki tytuł nie istnieje od czasów przedzapowiedzi ? Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 czy da sie ustawic w jakis sposob 1680x1050? :( mam patcha 1.3.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Doom 3... Grałem wieki temu i pamiętam, że niedługo po pokonaniu pierwszego bossa zrobiłem uninstall. Teraz robię drugie podejście, na razie jestem na 3 poziomie (po 3 autosave'ach) i póki co, tak jak poprzednio denerwuje mnie ciemność. Zamiast tworzyć atmosferę zagrożenia i potęgować uczucie strachu sprawia, że po prostu g*wno widać. Momentami czuję się jakbym grał z wyłączonym monitorem. Za to grafika wygląda przyzwoicie nawet dzisiaj. Po modelach postaci widać, że nie jest to najnowszy tytuł, ale otoczenie i światłocienie wyglądają naprawdę w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 sam d3 to nic, roe jest duzo fajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 True. Kaeres to w końcu który mod polecasz ? Liczy się jak najlepsza jakość grafiki. Warto sobie odświeżyć D3 w nieco lepszej grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 RoE jest o połowę gorsze od podstawki, mniej klimatu, więcej bezmyślnej nawalanki, i te potwory rzucające niebieską plazmą, wolę tradycyjne impy, bardziej klimatyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 True. Kaeres to w końcu który mod polecasz ? Liczy się jak najlepsza jakość grafiki. Warto sobie odświeżyć D3 w nieco lepszej grafice. Teraz robię drugie podejście, na razie jestem na 3 poziomie (po 3 autosave'ach) i póki co, tak jak poprzednio denerwuje mnie ciemność. Zamiast tworzyć atmosferę zagrożenia i potęgować uczucie strachu sprawia, że po prostu g*wno widać. GTX chyba obecnie jest nie do pobicia. Oprócz poprawionej grafy, dźwięków, są również inne usprawnienia - choćby taka latara umieszczona przy każdej z broni. Ciemności więc nie są już takim problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 czy da sie ustawic w jakis sposob 1680x1050? :( mam patcha 1.3.1 trzeba zmienić cfg, Ustawienie cfg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...