Skocz do zawartości
Crosis, the Purger

Pady netu -> zwisy kompa (zbyt wysokie fsb = zwis neo)

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę to w dziale amd, bo mimo wszystko z netem nie ma tyle wspólnego ile może się wydawać po przeczytaniu tematu.

Zacznijmy:

- sprzęt jak w podpisie

- winxp sp1

- neo+

Sprawa jest taka, że... włączam sobie ładnie kompa, wszystko ok, po ~4-5 minutach przestają się ładować stronki www, po następnych 2-3 minutach pada tlen, po minucie gg... nie mogę rozłączyć netu (łączę się połączeniami sieciowymi) nic nie daje kliknięcie prawym na ikonę w trayu i "odłącz". Próba restartu - komp się zawiesza na "zapisywanie ustawień systemowych"...

System skanowany: (nic nie znalazły)

- ad-aware 6

- mks online

- nav2k4

Ochrona:

- npf2k4

Przeinstalowałem winde, bo i tak miałem to zrobić - dalej to samo... Próbowałem różnych sterów nforce, bo wydawało mi się, że uzywając sterów z cdeka od abita działało ok a problem wystąpił gdy ściągnąłem stery ze strony nvidii 4.27, ale po reinstalacji sterów żadnej poprawy... Infolinię neo+ męczę od czwartku i nie mają żadnych awarii a po zgłoszeniu reklamacji "technicy" nic nie wykryli...

Po 2 dniach:

Hmmmm pochodziło, pochodziło na 50.01 nforce drivers, ale jak włączyłem bn i posiedziałem chwilę to padło... Gadałem ze znajomym z forum pcp i poradził, żebym obniżył fsb - dałem 200x11 i jak narazie nie ma problemów. Pytanie więc czy jest to jakiś taki ogólny bug/haczyk czy poprostu mam coś z płytą/procem ?? Proc 235*10,5 śmigał 6,5h w "prajmie" i ani razu nie wykazywał przejawów jakichkolwiek zwisów, po zwisie netu z reszty kompa dało się normalnie korzystać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyłacz apic w biosie ..

wiecej znajdziezs tu

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81124

po wyłączeniu APIC powinno byc lepiej .. u mnie przy wysokim vcore i fsb (naraz) tez sie sieciowka wylaczala i takei tam .. po wylaczeniou apica nie ma problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mialem przygode troche z innej ebczki mianowicie sciagnalem stery do mojego gf (61.77) odnsiatlowalem stare>rr kompa > instalka nowych > rr kompa > uruchomienie windy > polaczenie z neo+ > zwiechaaaaaa

zwiecha objawiała sie "zawieszeniem" całego paska (start,pasek narzedzi,szybkie uruchamianie)

odinstalwalem 61.77 zainstalowalem jakeis starsze : to samo,odinstalowalem modem sagema : to samo, defragmentacja : to samo,skan disk pandą : to samo :D

wiec w akcie desperacji formacik tak dla sportu i wszystko cyka ładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...