Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

....niech tylko dociągnę swoją kopię...tylka ta pie..... sesja :( Chyba pogram dopiero po 29 :?

PS- nic tylko czekać na Colina 04 :) Cikawe jak będzie wygladała wersja 99 :lol: Latające poduszkowce i blastery zamiast lusterek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wlasnie sie zarejestrowalem :)

moje spostrzezenia:

na plus grafika (auto i jego wizualne uszkodzenia) i troche :D trasy

na minus:

-mialy byc w miare realistyczne uszkodzenia (200hm.h-drzewo-papa)

-gra zajmuje 3 cd i nie zmiescili wiekszych textur na kokpit LOL

-nie ma WOGOLE multiplaya !!! nawet na LAN nawet split screen...NC

-w time trial nie mozna ustawic samochodu LOL

-nie ma 'samodzielnych' napraw cara

-aby przegladnąc uszkodzony samochod trzeba czekac ze 2 minuty (zmiescilo by sie na 1 ekranie na raz)

-gra automatycznie dobiera ustawienia cara w champ.

-zle rozwiazane menu stage info (mozna dostac ****)

-niewygodne menu ustawien samochodu

-czasami opozniony opis tras

(np.finlandia - jestesmy na SZCZYCIE jump'a - i pilot mowi DOUBLE COUTION BIG JUMP & three left a my mamy 200 km/h

-nasz fokusikWRC ma 1000 rpm na wolnych obrotach LOL

-gra jest stanowczo za latwa i krotka :(

nie powinno byc mozliwosci przejscia NORMALa i HARDA za pierwszym razem w ciagu...dopiero na VHARD powtarzalem odcinki....

Jak juz mowilem brak MP(przedluzenie zycia gry).

Takim przedluzeniem zycia gry takze jest konkurowanie z kumplami na STAGES (brak ustawien samochodu pfff)

Te wszystko sklania mnie do wniosku:

GRE UPROSCILI DLA DZIECI Z KONSOLAMI (sorry nothing pers.)

gra na 3 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze 1:

-tyko focus w champ

(helooooo pug206 jest chyba tylko pionkiem w eliminacjach WRC

kolejnym wyzwaniem byloby przejscie champ. xara kitcarem np.

-slyszal ktos o eliminacjach w USA?

Ta gra nie ma nic wspólnego z oficjalnymi eliminacjami rajdowych mistrzost świata (WRC) :!: Prawdopodobnie codmastersi poskolpili kilku dużych baniek za licencję, dlatego w grze jest tylko jedno auto WRC - Focus, reszta to KitCary i N-ki (np. Impreza WRX).

- w USA, a także w Japoni nie ma eliminacji mistrzostw świata (ale rajdy są rozgrywane) ale za to jest duży rynek konsolowy :P trzeba było się podlizać :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na bugi, widziales kiedys na prawdziwych wyscigach, zeby tak scinali? :)

Ja też ale, może jednak było to zrobione przez codmastersów z premedytacją :? wkazdym razie mnie się to nie podoba to troche nie uczciwe.

Acha w rajdach, nie wyścigach bo jest zasadnicza różnica :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa zajebista jest giera nie ma co tak spieprzonej juz dawno nie widzialem ewidentnie robiona na sile porownajcie to gowno chocby pod wzgledem wykonania z Toca Race Driver (wiem ze inne klimaty) a juz bedzie wiadomo ze Codelamers po prostu chcieli zbic kaske na znanym tytule. Zalosc na kazdym odcinku nie mowiac o masie bugow np. co to za tla ?! - w Toca sa eleganckie a tu jakies rozmazane z [gluteus maximus] wyjete kokpit to istna porazka, fizyka jazdy do niczego (te fanastyczne jazdy slizgiem...:-(), nie dajace sie niszczyc znaki drogowe, beznadziejne opisy trasy przez pilota (podwojny skok i 3 lewo na samym szczycie wzniesienia - chyba kazdy za pierwszym razem wpieprzyl sie do wody). Ogolnie nie obiecuje sobie duzo po Colinie 4, dla mnie Codelamers po prostu sie wypalaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co zakladasz o tym novego topica skoro o colinie jooz jest kilka topiców :evil:

NO I CO Z TEGO ŻAL CI :!: :!: :!:

tak... zal... tego ze gdy wpiszesz w wyszukiwarce colin 3 to Ci wyskoczy 500 topicow a nie 3 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na bugi, widziales kiedys na prawdziwych wyscigach, zeby tak scinali? :)

Ja też ale, może jednak było to zrobione przez codmastersów z premedytacją :? wkazdym razie mnie się to nie podoba to troche nie uczciwe.

Acha w rajdach, nie wyścigach bo jest zasadnicza różnica :P .

tez nie podobvaja mi sie te scinki , jest to nie uczciwe w 2 to juz bylo na niektorych trasach przegiecie szczegolnie grecja i anglii , walka powinna byc na trasie na nie poza nia , tak samo jak wykrecaja te rekordy w japoni ponizej 3:10 tam tna ile sie da i to jest przykre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny problem ... z uruchomieniem gry. Odpalam, pojawia sie pierwszy ekran (biały) i gra sie wylacza. Zainstalowalem zalecane kodeki (z 3 plyty), a takze DirectX 9 i Detonator 44.03 (zalecany przez Codemasters). Mam zainstalowany Windows XP Pro (bez SP1), AMD AthlonXP 1700+ (@2200+), 512mb ram, GF2MX440 64mb (Detonator 44.03), SB Live 5.1 (kx), a reszta chyba nie ma znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest co prawda demko ale mam pytanie czy w full ver jest poprawiona grafa i efekty tak jak to było z TocaRaceDriver :?: :?: :?: :twisted:

niezły efekt na felach 100 km/h :twisted: :twisted: :twisted:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co zakladasz o tym novego topica skoro o colinie jooz jest kilka topiców :evil:

NO I CO Z TEGO ŻAL CI :!: :!: :!:

tak... zal... tego ze gdy wpiszesz w wyszukiwarce colin 3 to Ci wyskoczy 500 topicow a nie 3 :evil:

a pozniej mowia ze wyszukiwarka nie dziala , albo w niej nic znalesc nie mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BOMBEL - mam to samo co ty piszesz....(chyba :D) strasznie tnie w grze aż sie nie przyjemnie gra i wogóle. Co najlepsze czasami chodzi idealnie ale to jest żadkością :( 

..pozdrawiam...

Tez masz modem kablowy na usb?? Ja juz sam niewiem co jest nie tak, sieciowke podlaczylem wczoraj i zero zaciec :) ale musialem wrocic do usb bo sieciowka nie byla moja. A narazie w colina gram w trybie offline

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tej gry nie moge wcale uruchomic. Pokazuej sie te biale tlo z napisami i wychodzi do pulpitu. Prubowalem te wszystkie wasze sposoby nawet ten crack stery zmienialem (43.45, 40.72, 44.03, 44.10), przeinstalowalem gre kiedy mialem stery z serii 44 vsynk tez nie pomaga. Codeki mam zainstalowane, zagladalem do faq codemasters zrobielm wszysto co tam jest i dalej to samo. Chyba bede musial poczekac na jakis patch. System moj to win xp z sp1. Jak ktos mial takie sam problem nich sie wypowie bo chcialem zobaczyc co to jest.

ps. gry nie potrafia zrobic LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to prawda ale zauważyłem że większość z Was ma problem z grą i deklaruje że ma xp z ! SP1 ! Ja nie mam sp1 i gra śmiga, a z tego co widze po Was i kumplach to wywnioskowałem że sp1 może powodować problem. Jeżeli ktoś z Was nie ma SP1 a gra skacze (przy przyzwoitym sprzęcie) to proszę żeby napisał o tym tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to prawda ale zauważyłem że większość z Was ma problem z grą i deklaruje że ma xp z ! SP1 ! Ja nie mam sp1 i gra śmiga, a z tego co widze po Was i kumplach to wywnioskowałem że sp1 może powodować problem. Jeżeli ktoś z Was nie ma SP1 a gra skacze (przy przyzwoitym sprzęcie) to proszę żeby napisał o tym tu.Nie wiem czy to prawda ale zauważyłem że większość z Was ma problem z grą i deklaruje że ma xp z ! SP1 ! Ja nie mam sp1 i gra śmiga, a z tego co widze po Was i kumplach to wywnioskowałem że sp1 może powodować problem. Jeżeli ktoś z Was nie ma SP1 a gra skacze (przy przyzwoitym sprzęcie) to proszę żeby napisał o tym tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze dwie scinki spoko.

Natomiast niezly motyw mialem z trzecia :!:

Jak sie pojedzie za bardzo w prawo to robi restart i wraca na trase.

Ja wyjechalem troszeczke w prawo przed tymi barierkami z napisem brembo.

Pojechalem dalej, ale co-driver przestal mi podawac wskazowki, nie zaliczalo mi kolejnych checkpointów.

Przejechalem przez mete i dojechalem ... na koniec swiata :lol:

pozniej spadlem w niebyt i cofnelo mnie do 3 scinki.

niezly lol

mial ktos tak???

btw. czasy narazie robie slabe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dubelek-->Ja nie mialem SP1 i mialem problemy zalozylem SP1 myslac ze cos poprawi i bylo to samo. Nie oszukujmy sie gra jest robiona na sile i w porownaniu do Toca jest gowno warta. Mowi o tym juz jakosc filmiku firmowego - nawet w 1024x768.

Po prostu paraliz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem jeszcze jeden powazny blad.

Jak juz dobiore ustawienia samochodu to nie moge potem ich juz zmieniac jak sie zorietuje, ze mi cos nie pasuje :/

Trzeba przejechac 3 odcinki na zje**** ustawieniach.

Raczej nie błąd, choć nie mam jeszcze gry (już nibawem) ale jak ustawienia można zmieniać tylko w strfie serwisowej to jest ok, na rzeczywistym rajdze też nic nie zmienisz dopiero w stefie serwisowej (jedna co kilka osów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi