Skocz do zawartości
poca

Colin McRae Rally 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem, cos mi sie colin3 bardzo tnie, nie da sie wogole grac, bo potrafi obraz przystanac nawet na 2sek. Nie ma znaczenia jaka rozdzielczosc, probowalem na roznych i ciagle tak samo. Z detali rowniez zjechalem i nie pomaga. Moze ktos ma jakies pomysly?

Sprzet jak w podpisie, stery catalyst 3.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem colina, uruchamiam go, pokazują mi się informacje o prawach autorskich, potem jest krótki filmik, następnie pisze aby nacisnąc ENTER aby wejść go gry. Naciskam........i........ gra wychodzi mi do windowsa ( mam xp). Nie wiem co mam robić, próbowałem nawet przeinstalować stery z mojej karty graficznej, ale to nie pomaga.

Wiecie co jest grane.... :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....zapomniałem dodać, że pod koniec instalacji wyskoczyły mi dwa infa "Cannot instal Windows Media Format" i "Cannot instal Windows Media 8 Codecs" nie wiem czy to jest ale lepiej podać. Kumpel też ma ten sam problem tylko że mu takie "Cannot..." nie wyskoczyły....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle juz pisze ze gra w colina albo ma problemy z zainstalowaniemuruchomieniem a skad wy macie tego colina ?? ja ciagne z bitterr... i mam transfer okolo 8KB :( macie moze jakies inne zrodla ?? jak tak to czy moglby ktos na priva ?? PLIZKA !!! z tego bitterr... to ja bede to mial za miesiac bo to jest 2GB :( a tak sciagnalbym (przy max transferze) w pare godzin :) Zapodajcie linkami :) priv & janusz@f.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra chodzi ale mam straszne "stuttering" czyli szarpanie.

Gram w 1024x768x32 Z buffor 24 i odległość rysowania 8 i niby jest płynnie - Fraps daje min 40-36pfs - a widać że gra ma przycięcia tła. Takie skokowe. Próbowałem kilku wersji dentek, odkręcałem kompa/grafe wyłaczyłem w biosie bios shadow, nawet XP przeinstalowałem (zrobiłem sobie ofkors image'a chodzącego systemu) i dalej to samo.

Zobacze czy upgrade DX9 do wersji beta 9.0a i sterów do 43.45WHQL coś poprawi.

T nie wina sterownikow tylko zle zgranej gry - podaj email a wysle ci dobry plik startowy gry ktory trzeba podmienic - u mnie to pomoglo i przestalo rwac obraz - teraz wszytsko chodzi plynnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedlem ze problem wystepuje tylko wtedy kiedy jestem online, tak samo jest przy nagrywaniu plyt (wywala jakis blad i przerywa nagrywanie). Wychodzi na to ze cos nietak jest z modemem kablowym albo usb. Modem to Thomson TCM390, stery najnowsze do niego sciagnolem i zainstalowalem. Pomysly mi sie wyczerpaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalka DX9.0a i dentek 43.45 nic nie poprawiła. Zmniejszyłem o jeden "ząbek" sprzetowe przyspieszenie dźwięku ale też bez rezultatu pozytywnego :evil:

Cały czas mam szarpanko nawet jak jest >>40fps

Szczególnie na SSS (tory równoległe), przykładowo Finlandia - mam tam ~45-50fps a tak niemiłosiernie tnie że ciężko grać.

Ręce mi opadają.

I cholera czekaliśmy na to i inne niespodzianki ponad 8 miechów od wersji PS2/XBOX i niczego nie dołożyli, poprawili Codelamers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzal ktos jak jest z tym "szarpaniem" na sterach z serii 44.xx :?:

Gdzies wyczytalem, ze cos moga poprawic... Na stronce Nvidii sa 44.03, po sieci kraza tez 44.10 i jakies jeszcze nowsze, ale sam nie moge sprawdzic tego, bo gierki pelnej niemam jeszcze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz kazy ? Chociaż na modemie to raczej nie... powiedz jaki masz system opereracyjny ?? Może jakiś trojany ? Masz Ad-aware 6.0 ? Może mało miejsca na dysku C: ? Nie wiem, próbuje pomóc...

Nie uzywam kazy(kazaa sux), uzywam osla i dc. Jak sprawdzalem to wylaczalem wszystkie programy ktore moga korzystac z netu. Tak jak wczesniej napisalem posiadam modem kablowy(internet z kablowki) ktory jest podlaczony do kompa przez usb. Sadze ze wina lezy po stronie usb. To nie chodzi o ilosc miejsca na dysku, poniewaz w trybie offline jest wszystko cacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz kazy ? Chociaż na modemie to raczej nie... powiedz jaki masz system opereracyjny ?? Może jakiś trojany ? Masz Ad-aware 6.0 ? Może mało miejsca na dysku C: ? Nie wiem, próbuje pomóc...

Nie uzywam kazy(kazaa sux), uzywam osla i dc. Jak sprawdzalem to wylaczalem wszystkie programy ktore moga korzystac z netu. Tak jak wczesniej napisalem posiadam modem kablowy(internet z kablowki) ktory jest podlaczony do kompa przez usb. Sadze ze wina lezy po stronie usb. To nie chodzi o ilosc miejsca na dysku, poniewaz w trybie offline jest wszystko cacy.

podlacz modem przez etherneta i zobacz czy problem nadal bedzie wystepowac..jak tak to musisz gdzie indziej szukac..jak nie to sprawa jasna...sieciufka+modem kablowy=rozwiazanie twojego problemu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szarpanie jest jedynie na vsync on. Jak wylacze to gram na AAx2 anisox4 plynnie z wszystkim detalami na max(ale tylko moge grac w stages). Zadnych zaciec. Codemasters znowu dalo [gluteus maximus]!!!! Niedosc ,ze mi kiera nie dziala tzn pedaly (w demie spatchowanym dzialaja) to efekty FF sa zalosne w porownaniu z CMR2. Ale dzis pojedzilem (wciskajac guzik zamiast pedalu gazu) w Finlandii i jest calkiem fajnie jak sie tak szybko pokonuje zakrety. Na pierwszym odcinku mam 2:35 po dwoch probach.Przemecze sie chyba z vsync w championshipie i potem bede jezdzil tylko w stages dopoki codeshity nie wydadza jakiegos patcha :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlacz modem przez etherneta i zobacz czy problem nadal bedzie wystepowac..jak tak to musisz gdzie indziej szukac..jak nie to sprawa jasna...sieciufka+modem kablowy=rozwiazanie twojego problemu :D

Sprobuje tak zrobic, ale nie teraz, bo niemam sieciowki. Jutro pozycze sieciowke i sprawdze.

Mam myszke ktora jest podlaczona do usb, czy to moze miec zwiazek z tym problemem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie twierdziłem, że Colin jest realistyczny, ale był przynajmniej relaksujący i fajnie się w niego pykało aż do 2. Obecna odsłona rozczarowuje, oczerkiwałem nieco wiecej realizmu (nie tak jak w Nascar ale coś jak Rally Trophy) i się zawiodłem. Ponadto innowacje i nowinki wprowadzone przez panów z Code@#%&! kompletnie odbierają przyjemnośc z gry. Nie ma kilku fajnych furek, Focus w trybie mistrzostw, brak pojedyńczego rajdu, nastaw dla odcinków jechanych solo, mniejsza liczba tras niż w 2-ce itp, itd.

Czekam na Xpand Rally, bo po dobrych recenzjach Chrome wierze że Techland przyłożył się również do tego projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi